anika27 Re: poród naturalny czy ze znieczuleniem? 01.02.05, 12:41 jestem zwolenniczka zzo niestety mam problemy z dostepnoscia jak juz wczesniej pisalam. Szukam teraz pomocy w walce o swoje prawa do czesciowego choc zniesienia bolu porodowego chciałabym zapytac jakie sa wskazania do tego znieczulenia? Czy istnieje możliwość otrzymania jakiegos zaswiadczenia od lekarza gin ze wskazaniem do zzo (nie wliczajac cc, bo ja jak na razie bede rodzic naturalnie). A moze od innego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: poród naturalny czy ze znieczuleniem? 01.02.05, 13:04 ja poczekam az bol bedzie niedozniesienia, moze wtedy karze sobie cos wkluc.ja juz przechodzilam straszne bole wiec to nie moze byc gorsze, tyle kobiet rodzi i jest git Odpowiedz Link Zgłoś
dodec Re: poród naturalny czy ze znieczuleniem? 05.02.05, 19:25 Do p.Jędrusiaka-Za 2tyg.mam przewidywane cc.Dzięki Panu jastam spokojniejsza.Wyjaśnił pan wiele moich watpliwosci,na co w małej galicyjskiej mieścinie kobieta nie ma szans.Jest Pan tzw.lekarzem z powołania.Pozdrawiam.Anna M. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_godzisz Re: poród naturalny czy ze znieczuleniem? 25.02.05, 10:35 Cześć!Jestem w 31 tyg. ciąży i także zastanawiam się nad tym.Otóż rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten temat, powiedział mi, żeby spokojnie do końca wyczekać, on określi wage dziecka i jesli będzie większa, niż 3,8kg to poleca znieczulenie.Wiąże się to ze zmianą szpitala, bo w moim mieście nie wykonują znieczulenia, więc już szukam placówek.Dodam jeszcze,że jest to moje drugie dziecko, po 13 latach i pierwszy poród był badrzo męczący fizycznie, 22h bez jedzenia, picia....kosmos, po którym zbierałam się ponad miesiąc.Chciałabym uniknąć tego,w miarę szybko sie pozbierać,itd.Lekarz dodał jeszcze,że z.zo poleca przede wszystkim kobietom rodzącym pierwszy raz.Wiesz, ja też się boję znieczulenia,jednak zastosuję się do wskazówek mojego lekarza.Wierzę,że wszystko będzie ok, czego Tobie też życzę!Dam znać,jak było!pozdrawiam-iza Odpowiedz Link Zgłoś
lena1981 Do Pana Darka!!! 25.02.05, 11:39 Jest Pan swietnym czlowiekiem, przynajmniej takie mam wrazenie po przyczytaniu postow, napisanych przez Pana. Nie jestem w ciazy, niestety stracilam swoje dziecko, ale z zamilowaniem czytalam Pana wypowiedzi i mam nadzieje, ze moze mi sie przydadza w przyszlosci i zapewne nie tylko mi. P.S. Tak rzadko teraz sie spotyka ludzi, ktorzy potrafia poswiecic swoj czas, aby pomoc innym i niestety tak czesto ludzi znajduja czas na krytyke innych... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darekjedrasiak Do Pani Leny :-) 25.02.05, 12:45 Niezwykle miło mi to czytać. Dziękuję i pozdrawiam Darek Jędrasiak Odpowiedz Link Zgłoś
garbatowska poród przy astmie 25.02.05, 14:06 Czy mogę jeszcze prosić o opinię w sprawie porodu kobiety chorej na astmę nie zdążyłam jeszcze przedyskutować tego z własnym lekarzem ale byłoby miło usłyszeć opinie fachowca.Osobiście skłaniam się przy porodzie ze znieczuleniem może to zmniejszy mozliwośc wystapienia u mnie skurczu oskrzeli spowodowanego wysiłkiem i dzięki temu zwiększy bezpieczeństwo dziecka i nie wystąpią powikłania związane z niedotlenieniem??Czy moje rozumowanie jest słuszne? szczerze przeraza mnie opinia która królowała jeszcze klika lat temu że astma jest jedną z przesłanek do CC co na to lekarze?? pozdr kama Odpowiedz Link Zgłoś