ana222 31.01.05, 20:57 Hej dziewczyny!Ostatnio przez 2-dni miałam kilku sekundowe bóle brzucha,które pojawiały się do 6 razy na dobę.Miałyście podobne objawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia.19 Re: ciążówki w 8 m-cu! 31.01.05, 21:16 Czesc,tez jestem w osmym miesiacu.Mi jedynie zdazyly sie skurcze nad ranem,bol byl dosc silny tak ze przez dwie godziny nie moglam zasnac,ale minely dwa tygodnie i podobny incydent nie mial juz miejsca.Slyszalam,ze w trzecim trymestrze ciazy wystepuja tzw.skurcze przepowiadajace i jest to cos normalnego.Jednak na wszelki wypadek skontaktuj sie z lekarzem.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miracll Re: ciążówki w 8 m-cu! 31.01.05, 21:23 Miałam tak w 7 m-cu.Lekarz zalecił mi branie magnezu. Obecnie jestem w 37 tc i skurcze nie pojawiają się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: ciążówki w 8 m-cu! 31.01.05, 23:19 ja mam takie codziennie mimo magnezu i no-spy , ktora biore profilaktycznie. podobno jesli nie ma ich za duzo i nie bola to jest ok. ale magnez i no-spa nie zaszkodza. pozdr magda, 32 tc Odpowiedz Link Zgłoś
roksanka78 Re: ciążówki w 8 m-cu! 31.01.05, 23:31 mnie tez ciagle boli brzuch jestem w 33 tc.i biore nospe i magnez codziennie. w osmym miesiacu to normalne ze pojawiaja sie skurcze , przepowiadaja one o skurczach do porodu , to normalne , ale jak sie beda nasilaly , to lepiej isc do lekarza, niech przebada. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka3 Re: ciążówki w 8 m-cu! 03.02.05, 00:32 ile bierzesz magnezu i no-spy dziennie? slyszalam, ze no-spa szkodzi na nerki dziecka... ja tez biore, ale boje sie przedawkowania, i jeszcze podobno sa potem klopoty z napieciem miesniowym u dzieci???? wiesz napewno od lekarza, ze mozna i ile? napisz w mg Odpowiedz Link Zgłoś
ana222 Re: ciążówki w 8 m-cu! 03.02.05, 07:44 Nie biorę żadnych leków.Zresztą jak narazie bóle ustąpiły więc nie martwię się tym.Jak powrócą to skonsultuję się z ginkiem,bo na własną rękę nie weznę żadnego świństwa.Dzięki,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanka78 Re: ciążówki w 8 m-cu! 07.02.05, 00:48 ja biore nospe 3*dziennie po 2 tabletki pozdr 33tc Odpowiedz Link Zgłoś
dziubaskowa Re: ciążówki w 8 m-cu! 01.02.05, 08:06 hej!!! A ja nie mam zadych skurczów dzis rano dopiero poczułam taki mały bul jak przed miesiączką. Jak narazie wszystko jest bardzo dobrze dzis mnie czeka wizyta u ginka zobaczymy co on powie pozdrawiam wszystkie dziewczyny w 8 miesiącu Agata Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: ciążówki w 8 m-cu! 03.02.05, 08:31 J ateż tak miałam ale to podobno normalne! Teraz kończe 36 tydzień i już coraz bliżej rozwiązania. a poza tym wyczytałam w innym poście że jesteś z Jaworzna. Ja też! Ciekawe skąd - może się nawet znamy??? Jak masz ochotę to się odezwij: ania.kisala@wp.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna24 Re: ciążówki w 8 m-cu! 06.02.05, 21:54 Tez mialam skurcze, dosc silne w 7 miesiacu. Wyladowalam w szpitalu na szczescie tylko na 4 dni. Teraz biore aspargin i jakos sie uspokoilo. Mam nadzieje ze do porodu nie bede juz miala z tym problemu. Pozdrawiam wszystkie ciezarowki :o) Odpowiedz Link Zgłoś