agga72 11.02.05, 13:35 Drogie brzuchatki i mamusie... Jaką książkę o opiece nad noworodkiem polecacie? Czy na rynku można dostać coś naprawdę dobrego w tym temacie? Jestem zielona, chciałabym poczytać trochę... Pozdrawiam Aga i Majowy Synuś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia_26 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 13:56 Witam serdecznie.Polecam książkę "Pierwszy rok życia dziecka".Znajdziesz w niej wiele niezbędnych informacji począwszy od pierwszych dni życia maluszka. W książce mozna znaleźć liste niezbednych zakupów dla dzieciątka, porady dot. karmienia piersią, pomoc w nagłych wypadkach itp. Po kolei opisany jest każdy miesiąc życia maluszka, aż do ukończenia roczku.Książeczka liczy ponad 600 stron i kosztuje ok.50zł. Pomimo, że jestem dopiero w 16tc czytam z zapałem. Pozdrawionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 14:08 Ja też polecam "Pierwszy rok życia dziecka" Jest to kontynuacja publikacji "W oczekiwaniu na dziecko". Książki są napisane w sposób jasny, prosty bez nadmiaru medycznych terminów. Zawierają mnóstwo cennych rad i wskazówek dla rodziców. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
curly2 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 14:13 Ja bardzo żałuję, że będąc w ciąży nie trafiłam na "Język niemowląt" Tracy Hogg. Przeczytałam jak Mała miała już skończone już 5 miesięcy - pozostało mi jedynie poprawianie błędów, które nieświadomie zrobiłam (np. nauczyłam ją zasypiać przy cycku). Nie jest to książka typowo o opiece nad noworodkiem, ale bardzo fajnie okazuje jak podejść do wielu ważnych spraw (np. karmienie, spanie). Naprawdę polecam. Pozdrowienia, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 15:17 Polecam "Język Niemowląt" "Moje dziecko"- książeczka o ciąży i pielęgnacji dzieci do 3-roku życia. Kosztuje 45zł, około 370 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Jaka książka??? 11.02.05, 17:43 "Małe dziecko" Jolanty Zdzienickiej - wspaniała książka świetnej pediatry. Niestety, autorka zmarła w zeszłym roku... Miała cudowne podejście do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: Jaka książka??? 12.02.05, 12:19 Dziękuję Wam bardzo. Mam już "Język niemowląt" - zaraz zacznę czytać. No i zaopatrzę się w jeszcze jedną pozycję. Pozdrawiam Aga i Majowy Synuś Odpowiedz Link Zgłoś
mgb1976 Re: Jaka książka??? 12.02.05, 16:51 Powiedzcie, gdzie kupiłyscie "Język niemowlat". Dzisiaj cały dzień biegałam po księgarniach i nikt nawet nie słyszał tego tytułu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dnata5 Re: Jaka książka??? 16.02.05, 20:24 Ja zamówiłam ją w internecie ale nie pamiętam strony. Wpisz w wyszukiwarce na onecie "Język Niemowląt" i napewno wyjdzie Ci jakiś sklep internetowy, który ją sprzedaje Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: Jaka książka??? 17.02.05, 10:15 Ja dostałam od mojego ukochanego mężczyzny ))) Domyslam się że kupił na Allegro albo w jakimś sklepie internetowym. Pozdrawiam Aga i Majowy Synuś Odpowiedz Link Zgłoś
dnata5 Re: Jaka książka??? 16.02.05, 20:31 www.kdc.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=154914&p_op=1010&session=484fd1dd93ea382a Odpowiedz Link Zgłoś