Dodaj do ulubionych

Jaka książka???

11.02.05, 13:35
Drogie brzuchatki i mamusie... Jaką książkę o opiece nad noworodkiem
polecacie? Czy na rynku można dostać coś naprawdę dobrego w tym temacie?
Jestem zielona, chciałabym poczytać trochę...
Pozdrawiam
Aga i Majowy Synuś
Obserwuj wątek
    • sylwia_26 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 13:56
      Witam serdecznie.Polecam książkę "Pierwszy rok życia dziecka".Znajdziesz w niej
      wiele niezbędnych informacji począwszy od pierwszych dni życia maluszka. W
      książce mozna znaleźć liste niezbednych zakupów dla dzieciątka, porady dot.
      karmienia piersią, pomoc w nagłych wypadkach itp. Po kolei opisany jest każdy
      miesiąc życia maluszka, aż do ukończenia roczku.Książeczka liczy ponad 600
      stron i kosztuje ok.50zł. Pomimo, że jestem dopiero w 16tc czytam z zapałem.
      Pozdrawionka.
      • kropka1907 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 14:08
        Ja też polecam "Pierwszy rok życia dziecka" Jest to kontynuacja publikacji "W
        oczekiwaniu na dziecko". Książki są napisane w sposób jasny, prosty bez
        nadmiaru medycznych terminów. Zawierają mnóstwo cennych rad i wskazówek dla
        rodziców.
        pozdrawiam
    • curly2 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 14:13
      Ja bardzo żałuję, że będąc w ciąży nie trafiłam na "Język niemowląt" Tracy
      Hogg. Przeczytałam jak Mała miała już skończone już 5 miesięcy - pozostało mi
      jedynie poprawianie błędów, które nieświadomie zrobiłam (np. nauczyłam ją
      zasypiać przy cycku). Nie jest to książka typowo o opiece nad noworodkiem, ale
      bardzo fajnie okazuje jak podejść do wielu ważnych spraw (np. karmienie,
      spanie). Naprawdę polecam.
      Pozdrowienia, Kinga
      • martyna122 Re: Jaka książka??? 11.02.05, 15:17
        Polecam "Język Niemowląt"
        "Moje dziecko"- książeczka o ciąży i pielęgnacji dzieci do 3-roku życia.
        Kosztuje 45zł, około 370 stron.
    • imbirka Re: Jaka książka??? 11.02.05, 17:43
      "Małe dziecko" Jolanty Zdzienickiej - wspaniała książka świetnej pediatry.
      Niestety, autorka zmarła w zeszłym roku... Miała cudowne podejście do dzieci.
      • agga72 Re: Jaka książka??? 12.02.05, 12:19
        Dziękuję Wam bardzo. Mam już "Język niemowląt" - zaraz zacznę czytać. No i
        zaopatrzę się w jeszcze jedną pozycję.
        Pozdrawiam
        Aga i Majowy Synuś
        • mgb1976 Re: Jaka książka??? 12.02.05, 16:51
          Powiedzcie, gdzie kupiłyscie "Język niemowlat". Dzisiaj cały dzień biegałam po
          księgarniach i nikt nawet nie słyszał tego tytułu.
          Pozdrawiam
          • dnata5 Re: Jaka książka??? 16.02.05, 20:24
            Ja zamówiłam ją w internecie ale nie pamiętam strony. Wpisz w wyszukiwarce na
            onecie "Język Niemowląt" i napewno wyjdzie Ci jakiś sklep internetowy, który ją
            sprzedaje
            • agga72 Re: Jaka książka??? 17.02.05, 10:15
              Ja dostałam od mojego ukochanego mężczyzny smile))) Domyslam się że kupił na
              Allegro albo w jakimś sklepie internetowym.
              Pozdrawiam
              Aga i Majowy Synuś
          • dnata5 Re: Jaka książka??? 16.02.05, 20:31
            www.kdc.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=154914&p_op=1010&session=484fd1dd93ea382a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka