Dodaj do ulubionych

pytanie do mam :(((

12.02.05, 17:11
Mam pytanie do kobiet które zostały już mamą, bądź spodziewają się bobasa.
Niedawno zaszalałam wraz ze swoim chłopakiem, teraz boje się o to że moge być
w ciąży. Nie mam żadnych typowych objawów. Jedyne co- to spóźnia mi się okres,
z tym że czuje ból piersi i podbrzusza- takie skórcze. Zawsze mam takie bole
przed miesiączką. Prosze- powiedzcie jak to było z wami. sad((
Jeśli będe w ciąży to nie wiem co pocznę, jeszcze nie czas dla mnie na to.
Jestem załamana sad((
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:20
      proponuje udac sie do apteki i kupic test, po spoznionej @ juz powinien wykazac
      czy jestes w ciazy czy nie, a pierwsze objawy ciazy sa czesto podobne do
      objawow zblizajacej sie @ wiec po tym raczej ciezko poznac, dopiero test
      wyjasni ci sytuacje, kosztuje kolo 15 zlotych i dostaniesz w kazdej aptece
      ("pre -test", "Quick vue" itp.), niektorych nawet nie trzeba robic z porannego
      moczu, 3 minuty i masz wynik.

powodzenia

pozdrowka
      elka
    • beta755 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:22
      Ile spóźnia Ci się okres? Mam taki sam dylemat do jutra czekam i robie test
      chyba nie ma sensu dłuzej sie łudzić wóz albo przewóa uncertain tak sie boję sad
      wszystko może sie skomplikować sad sad sad
      • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:26
        nie jestem pewna do końca ile mi się spóźnia sad
        Nie mam regularnych miesiączek. Czasem dostaje nawet co 32 dni ale to już jest
        40 dzień bez sad((((((((((
        Też się bardzo, bardzo boje. Nie jestem w ciekawej sytuacji. Mam szkołe, kasy
        nie wiele. Dobrze że w razie czego będe mieć kochającego męża. A jak jest z Tobą?
        • elza78 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:30
          szept_ciszy napisała:

> Dobrze że w razie czego będe mieć kochającego męża.

to najwazniejsza sprawa, reszta serio jest niewazna, poradzicie sobie, nawet
          jezeli... szkola to nic strasznego, wiele tu jest dziewczyn studiujacych i
          bedacych w ciazy... trzymam kciuki za wynik testu, ale jesli bedzie dodatni, to
          tez nie nalezy sie zalamywac, nie ma takiej sytuacji z ktorej by nie bylo
          dobrego dla wszystkich wyjscia, uszy do gory dziewczyny...
          • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:34
            elza78 dzięki, jesteś kochana kiss
            Zaraz lece do apteki. Troche wstydze się kupić test big_grin
            Ale dla świętego spokoju, lepiej to zrobić.
            • elza78 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:41
              powiem ci najlepsza beke, mysmy z mezem sie starali o dzidzie, ale zawsze jak
              kupujesz test ciazowy w aptece to pani farmaceutka tak sie na ciebie patrzy
              jakby normalnie jakis total dramat cie spotkal, wiec sie nie przejmuj, to
              normalne... wiesz nieodpowiedzialne byloby nie kupic i nie wiedziec np i brac
              jakies lekarstwa... albo nadwyrezac sie fizycznie co mogloby maluchowi
              zaszkodzic...
              • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:51
                Jasne, masz racje smile
                Mam do Ciebie prośbe. Czy mogłabyś być tu jutro? chciałabym się z kimś podzielić
                tym, co wyjdzie sad( ok?
                • elza78 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 17:54
                  spoko, zazwyczaj jestem codziennie smile
                  trzymam kciuki i nie martw sie, tak czy siak bedzie dobrze smile
                  bede zagladala od rana.
                  • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:00
                    Bardzo dziękuje. A teraz zmykam do apteki bo czynna do 19, pa smile
                    • elza78 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:06
                      papa
        • beta755 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:33
          U mnie też jest 40dzien oczekiwania i strasznie się boję sad sama nie wiem co
          robic... wszystko się zmieni, ostatnio nie układało mi sie zmarła mi mama,
          straciłam pracę i jeszcze ten stres uncertain jesli chcesz napisz do mnie na priva smile
          POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE
          • ewucha28 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:39
            beata75 nie martw sie za wczasu moze brak @ spowodowany jest stresami jakie
            przechodziłaś i przechodzisz ostatnio.
            • beta755 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:58
              Dziekuję za pocieszenie! ale juz sama nie wiem co o tym mysleć cylke miałam
              różnie mieszczące się zawsze między 28-32 dni w ubiegłym roku w lutym zdarzył
              się jeden 37 dniowy. Stresów ostatnio co niemiara sad co z nich wyniknie
              zobaczymy... jesli jednak się okaże... to już nic nie bedzie takie same, za
              bardzo namieszam wszystkim sad sad sad ale już ta nieświadomość mnie dobija i
              chyba jutro się odważę zatestować uncertain
      • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 19:10
        O Boże! sad((
        Jak pech to pech!
        Zapomniałam ze dziś sobota i apteka nie czynna do tak późna.
        Uroki życia w dziurze zabitej dechami sad(((((((((
        Musze czekać z testem do poniedziałku
        • elza78 Re: pytanie do mam :((( 13.02.05, 11:15
          nie martw sie poniedzialek juz jutro, bedzie wszystko ok...
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 18:44
      witam Cię! też miałam rozregulowane cykle i 40 dni nie robiło po jakimś czasie
      na mnie wrażenia ... do czasu aż przedłużyło się do 51dni kiedy zrobiłam test i
      okazało się że będę mieć dzidziusia ... a tyle co zaczęłam studia i musze je
      sobie teraz poukladać ... nie tylko studia ale i nowe życie zaplanować ...

narazie zrób test a potem zobaczysz ...

pozdrawiam
      Asia i dzidziuś 19tydzień
    • agusia.19 Re: pytanie do mam :((( 12.02.05, 23:51
      Czesc,jesli chodzi o mnie to piersi mnie nie bolaly i nie bola do tej pory<9
      miesiac>okres sie spoznial i od mniej wiecej dnia zaplodnienia codziennie raz
      lub kilka razy czulam klucia w podbrzuszu ale byly bardzo krotkie.I to by bylo
      na tyle.Po dwoch tygodniach jak okres sie spoznial zrobilam test.
    • kruszyna10 Re: pytanie do mam :((( 13.02.05, 10:38
      Nie martwcie sie dziewczyny (szept_ciszy i beta75) współczuje wam niepewności
      bo to jest najgorsze.Kiedyś byłąm w Waszej sytuacji i wiem co czujecie. Na
      szczęście zawsze wiedziałam ze mogę liczyć na mego narzeczonego i udało nam się
      szczęśliwie dotrwać do ślubu i dopiero potem poczekać (niedługosmile) na ciążę.
      Teraz przyjęłam ją do wiadomości z ogromną radością ale wiem jak bardzo
      pomieszłałaby mi ona w życiu jeszcze rok wcześniej. Zobaczycie wszystko będzie
      dobrze. Trzymajcie się i dajcie znać jak wyniki.
      • miranddd Re: pytanie do mam :((( 13.02.05, 11:10
        kochana!! Nie martw sie!! Wszystko się ułoży!! Też miałam plany: studia, praca,
        ślub...a tu nagle zdarzył sie ten wypadek...i własciwie mięliśmy wybór, mogłam
        wziaść tabletki " po" lecz tego nei zrobiłam. Wszystko dobrze się ułozyło,
        postanowilismy zaczekać... i powiem jedno, moment w którym lekarz pokzał mi na
        monitorze moje Maleństwo był najwspanialszą chwila w moim życiu, jesczce
        krótkim!Maluszek miał 7 tydzieńsmile Aktualnie jestem w 39 wszystko sie ułozyło, a
        co najważniejsze dziecko zmobilizowało mnie do kolejnych studiów i szukania
        lepszej pracy!!!smilepozdrawiam, jeśli masz ochotę możesz do mnei na ggsmile1802640
        • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 13.02.05, 11:45
          Dziękuje za wparcie duchowe dziewczyny. Dzisiejszej nocy ledwie usnęłam, ciągle
          się budziłam sad
          Jutro wszystko sie okaze. Mam nadzieje że wynik testu bedzie negatywny.
          • elza78 Re: pytanie do mam :((( 13.02.05, 11:54
            nie mysl tyle o tym, bo nic juz nie mozesz poradzic, a tylko niedziele sobie
            zmarnujesz wink bedzie ok, zobaczysz
    • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 08:35
      Test zrobiony- wynik negatywny smile big_grin
      Nooo, ale czemu tak długo nie mam miesiączki sad((
      • pimpek_sadelko Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 08:37
        szept_ciszy napisała:

> Test zrobiony- wynik negatywny smile big_grin
        > Nooo, ale czemu tak długo nie mam miesiączki sad((

nie wiem ile masz lat, ale mlode dziewczyny czesto maja nieregularne cykle.
        moze idz do ginekologa, upewnij sie, ze wszystko ok.
        bardzo sie ciesze z Twojego testu!smile)))))
        za jakis czas poznasz radosc z tego jak sa dwie kreski, grunt to dobry moment
        na taki cudwink
        • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 09:54
          Mam 19 lat i nigdy nie miałam regularnych miesiączek, zwłaszcza teraz jak dopadł
          mnie ogromny, przewlekły, nieleczony stres!
          • elza78 Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 11:07
            no i widzisz smile dobrze ze sie pomyslnie skonczylo smile

pozdrowka
            elka
            • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 11:12
              elza78 dzięki, ze byłaś ze mną. Co prawda wirtualnie, ale dobre i co smile
              Życze Ci wszystkiego dobrego na przyszłość, bo dobra i fajna baba z Ciebie kiss
    • kinska75 Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 12:23
      Hejka,
      nie chce Cię straszyć ale u mnie było podobnie jak u Ciebie...nie miałam
      okresu, bolało mnie podbrzusze i piersi...teraz jestem w 20 tygodniu ciąży.
      Nie martw się tylko leć po test...jest taki który można robić już tydzień po
      imprezie
      Pozdrówka , mam nadzieje, że wszystko będzie oki
      • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 12:53
        Boże, dziewczyny, jak wy mnie schizujecie. Właściwie, to dziwne są te moje bóle
        podbrzusza, dość nietypowe, chodź podobne do tych przed okresem sad((((((
        • aaala1 Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 14:09
          A który to teraz dzień cyklu???
          Wiesz, strasznie się stresujesz to może leć do labolatorium i zrób test z krwi,
          on wykrywa bardzo wcześnie ciażę, nawet 10 dni po zapłodnieniu. No chyba,z e
          wytrzymasz spokojnie aż przyjdzie okres, ale chyba tym stresem opóźniasz sprawę.
          Trzymam kciuki aby bylo wszystko po Twojej mysli.
          • kretoszczurek Re: pytanie do mam :((( 14.02.05, 15:36

U mnie 1 objawy to był ból brzucha i piersi, więc nic dziwnego, że przekonana byłam, że okres w końcu przyjdzie. Po tygodniu spóźniającej się@ zrobiłam test no i 2 kreski. Pozdrawiam
            • szept_ciszy Re: pytanie do mam :((( 15.02.05, 11:48
              Jasny gwint! big_grin hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka