Dodaj do ulubionych

STARZEJACE siE LOZYSKO

14.02.05, 16:57
Czy ktos moglby udzielisc mi informacji (bo bardzo sie denerwuje) czemu sie
tak dzieje i co to wlasciwie oznacza??
jestem teraz w 38 t.c. Na usg powiedziano mi tylko ze lozysko jest juz stare
i tyle zero wyjasnienia procz informacji ze moge urodzic w kazdej chwili. Czy
macie taki objaw???
pozdrawiam i sciskam wszystkie przyszle mamy
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: STARZEJACE siE LOZYSKO 14.02.05, 17:09
      Spokojnie. To normalne, że w 38 tc masz stare łożysko. To znak, że lada chwila
      urodzisz. Są cztery (albo pięć, nie pamiętam) stopnie starzenia się łozyska. W
      34 tc miałam III stopień. W 40 tc juz ostatni i urodziłam.
      • gizmajer Re: Do atlantis 75 14.02.05, 17:13
        Dziekuje Ci bardzo za te slowa otuchy wink) wazne to dla mnie bo najgorsza taka
        niewiedza , ja od 3 lutego ma takie starzejace sie lozysko i III stopien wink)
        czykli wychodzi na to , ze wielce pradopodbne ze urodze w terminie albo nawet
        wczesniej wink))
        Pozdrawiam mocno Dzieki
    • mama_szymka Re: STARZEJACE siE LOZYSKO 14.02.05, 17:15
      Ja miałam bardzo podobnie też na USG lekarz stwierdził, ze łożysko ma tendencje
      do starzenia, z tą różnicą, ze mój lekarz twierdził że nie urodzę przez 2,5
      tygodnia, a urodziłam za tydzień od badania smile
      Wracając do tematu łożysko pod koniec ciąży starzeje się tzn. mniej efektywnie
      spełnia swe funkcje (to normalne!!).Z tego co pamiętam sa 3 stopnie starzenia
      łożyska. Myślę, ze jeżeli u Ciebie był by to najgorszy stopień (gdy łożysko już
      nie "daje rady") to lekarz by skierował Cię do szpitala, a na pewno by Ci o tym
      poweidział. Jeśli nic nie powiedział to chyba oznacza, ze wszystko jest w
      normie.
      Nie martw się, bo to nic nie pomoze, jeżeli jesteś bardzo zaniepokojona to może
      zadzwoń i zapytajlekarza.
      Życzę powodzenia i lekkiego porodu smile
      • gizmajer Re: STARZEJACE siE LOZYSKO 14.02.05, 17:21
        DZieki za odzew. Wlasnie tez jestem przekonana ze jesli by bylo powazne to by
        mnie nei wypuscili ot tak sobie ale skierowali, badanie i III stopien starzenia
        mialam dwa tygodnie temu, w czwartek zapisalam na kolejne usg i sprawdzenie
        stanu lozyska to mi na pewno pomoze - dzieki jeszcze raz za pocieszenie -
        pozdrawiam i sciskam Was mocno

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka