askawaw 21.02.05, 19:08 Co sadzicie na temat picia Coca-Coli celem zmniejszenia nudnosci w ciazy??? Aska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha79 Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:29 coś o tym slyszałam, ale jak zapytalam mojego gina to powiedził, że lepiej nie pić napojów gazowanych, bo one powodują nudności i powiem szczerze, że w moim przypadku tak jest, jak tylko napije sie cos gazowanego zaraz mnie ciągnie. BYć może w Twoim przypadki bedzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewpiot Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:36 Ja nigdy nie lubilam napojow gazowanych, nawet wode zawsze kupowalam bez babelkow. A kiedy zaszlam w ciaze, nagle naszla mnie ochota na gazowane, a szczegolnie Cole i Sprita. Tak mnie ssalo, ze postanowilam nie zwracac uwagi na to co zdrowe a co nie. Wyszlam z zalozenia ze ogranizm wie co robi, i pilam to, na co mialam ochote. Mimo ze nudnosci juz minely ( jestem w 5 mies), to apetyt na gazowane zostal, i pije coca-cole. Moze nie litrami, ale od czasu do czasu kupuje.Byla i jest to moja jedyna zachcianka ciazowa, wiec sobie folguje Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:38 Na nudności to ona może i dobra jest, ale za to powoduje straszne wzdęcie, przynajmniej u mnie. Następne trzy dni z głowy - czuję się, jakby mnie kto do kompresora podpiął i tak zostawił. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:50 na poczatku mi pomagala troszke, ale pozniej odrzucalo mnie od gazowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:51 u mnie też powoduje straszne wzdęcia choć tak bardzo mam smaka na cole to jednak muszę się powstrzymać ... no i jak już coś to cola u mnie jest idealna na wywołanie mdłości hihih Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Coca-Cola na nudnosci??? 21.02.05, 19:55 heheheh czyli cola w dwie strony dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: Coca-Cola na nudnosci??? 22.02.05, 00:15 Na początku ciąży jedynie coca-cola pomagała mi nie wymiotować co chwila. Przedtem prawie w ogóle nie piłam, dlatego zdziwiłam się, dlaczego mnie tak ssie (bo to przecież niezdrowe). Ale uznałam, że organizm wie, co robi. Dodam, że kawy pić nie mogłam pomimo codziennego kubka przed ciążą. Najlepiej słuchać własnego organizmu. Jak tak o tym piszę, to mam ochotę wybrać się do kuchni po szklaneczkę coli. Smacznego ) P.S. Cola została wynaleziona przez lekarza jako lekarstwo na problemy żołądkowe - stąd może takie działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: Coca-Cola na nudnosci??? 22.02.05, 00:27 mnie to draństwo pomaga na zgage - poza ciąża piję raz na rok, a teraz w końcówce ciąży muszę się pilnować, żeby nie więcej niż pół szklanki dziennie, bo jakbym się przyssała... Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Coca-Cola na nudnosci??? 22.02.05, 03:25 Moja mama ze mna w ciazy pila pepsi litrami i kilogramami jablka jadla. Mi sie ostalo. Uwielbiam cole (wole pepsi hehehe) i kocham jablka. Teraz w ciazy pije cole moze nie litrami. Jedynie ze mam cukrzyce to pije diet albo light i bez kofeiny staram sie, ale jak musze z kofeina z braku laku (w restauracji naprzyklad) to tez ok. A apropos gazowanych rzeczy w ciazy uwielbiam i tez pomagaly mi na mdlosci. Odpowiedz Link Zgłoś