Dodaj do ulubionych

UDA JAK PAROWKI:( ratunku

24.02.05, 22:08
czesc
Zaczełam tyć juz mam 6 kg na plus, zawsze miałm tendencje do gromadzenia
tłuszczyku na udach ale teraz to juz przesada zamieniaja sie w dwie parówki i
jeszcze pojawia sie celulitis ble okropne? Co zrobić? mozna uzywac kremów na
celulitis? jeszcze przede mną 15 tc, co to bedzie sie działo???sad
Najwazniejsza jest dla mnie dzidzia ale nie chce miec takich okropnie grubych
nózek sad. co Wy na to ? Poradzcie cos?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 24.02.05, 22:42
      Parówki to cienka wędlina, więc chyba można ci zazdrościć smile Gdybyś zaczęła
      porównywac się z serdelkami, to mogłabym ci powspółczuć.
      A poważnie, co do używania kremów, to jak wszedzie są dwie szkoły - jedna mówi,
      że sa to kosmetyki zbyt inwazyjne, a druga, żeby nie przesadzać z uwazaniem.
      • adag Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 24.02.05, 23:50
        Też mam ten problem, jestem pod koniec 35t i +10, a może już 11, wszysttko w
        udach, biodrach i pupie, a przed ciążą udało mi się te partie odchudzić! Było
        strasznie ciężko, ale o zrobić jak się ma figurę gruszki. Po prostu po ciązy
        zacisnę zęby i znowu będę walczyć - maasaż, krem ujędrniający, zimny prysznic,
        zestaw ćwiczeń na te partie po 30 minut dziennie i obowiązkowy spacer, plus 20
        minut skakanki. Już mi mąż obiecał,żę przez ten czas będzie się zajmował dzieckiem.
    • keskowa Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 25.02.05, 21:46
      e tam!
      ja jestem w trzeciej ciąży i mogę ci tylko doradzić - wyluzuj! jak się karmi
      bobasa piersią, i stosuje ograniczenie w "duperelach" do jedzenia, żeby bobcia
      nie karmić byle czym, to to wszystko ściągnie z ciebie dzidzia, łącznie z
      celulitisem! sprawdziłam! ale oczywiście trzeba też trochę poćwiczyć - polecam
      kasetę video - Cindy Crowford po porodzie - rewelacja! Oczywiście troszkę to
      potrwa, ale bez przesady, jeśli ci zależy na wyglądzie, to się postarasz. ja za
      każdym razem wracam do wagi sprzed ciąży, albo nawet poniżej, a dzięki
      ćwiczeniom figura i jędrność brzucha po jakimś czasie są bez zastrzeżeń.
      pozdrawiam
    • radowinkaala Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 25.02.05, 22:14
      Miałam bardzo podobnie. Miałam takie grube uda, ze wszystkie spodnie
      przedciążowe opinały mi się na nich - jak jeszcze się w nie mieściłam (tak
      gdzieś do 6 m-ca, po wszyciu gumek). Byłam przerażona. Przytyłam w ciąży 20kg,
      a zdarzało się, że w ciągu 2 tygodni przybywało 3 kg - choć się nie objadałam.
      Jednak jakie ogromne było moje zdziwienie, kiedy 12 godz. po porodzie
      spojrzałam na moje nogi i nie byłam pewna czy one są rzeczywiście moje (były na
      prawdę szczuplutkie). Okazało się, że miałam ogromne ilości wody zmagazynowane
      w organizmie. WODY a nie tłuszczu. W każdym razie niestety niewielki celulitis
      się pojawił i został. Używałam kremu z GERBERA przeciw rozstępom, ale raczej
      nie spełnił swojej roli.
      • ewucha28 Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 25.02.05, 22:52
        W trakcie ciazy cellulitis zawsze sie powieksza jest to związane z woda i tu
        sie nie przejmuj,jak urodzisz ,dojdziesz do siebie to sie to zmieni,jesli
        chodzi o tłuszczyk,karmiąc piersia i duzo spacerując tez pozbedziesz sie
        tego,teraz pamietaj aby jesc zdrowo to najwazniejsze,nie zaśmiecaj organizmu
        byle słodyczami,tłustościami ,chipsami a bedzie wszystko ok.
    • hechicera Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 26.02.05, 00:29
      Witam Was Gorąco Mamusie,

Ja mam + 12kg i 22 tydzień - nie czuję się źle i nawet tak bardzo strasznie nie
      wyglądam, ale wiem, że jeszcze przytyję. Bardzo mnie pocieszyły wszystkie Wasze
      rady i informacje dotyczące reakcji organizmu po porodzie.
      Dzięki Serdeczne smile

Iza i 2 tyg. Dawid
    • iwka901 Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 26.02.05, 09:09
      Nic się nie martw, prawdopodobnie zatrzymała się woda w trkankach. Tez
      rozpaczałam a 3 dni po porodzie juz było w udach 3 cm mniej .
    • luxfera1 Re: UDA JAK PAROWKI:( ratunku 26.02.05, 09:51
      Trzy lata po ostatnim porodzie walczylam z nadmiarem
      ciala...callanetics,siatkowka,sauna, basen,wielokilometrowe marsze...i kiedy
      moje uda byly znowu jak stal .. w brzuszku zamieszkal maly
      czlowieczek....efekt.. z miesni flaki..ozdobione piekna faktura cellulitu...a
      obwod?...szynka swiateczna...nie robie z tym nic bo co mozna ,jak sie ma scisle
      lozko..walke zaczne tak 2 miesiace po porodzie..a teraz ?staram sie nie patrzec
      w dól...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka