Dodaj do ulubionych

uffff jest ok:-)

16.03.05, 17:04
bylam na wizycie. bobas ma prawie 9 cm, bardzo dlugie i cienkie nozki, dlugie
raczki, widzialam nawet lokiec, kolanko, zoladek, maluska dlon.....kregoslup.
niesamowite. miniaturowy czlowiek!
tylko ciagle do mnie nie dociera, ze On siedzi u mnie. dalej abstrakcja.
ciekawe kiedy dotrze do mnie swiadomosc ciazy?smile
Obserwuj wątek
    • agakra Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 17:20
      pimpek_sadelko napisała:

> bylam na wizycie. bobas ma prawie 9 cm, bardzo dlugie i cienkie nozki, dlugie
      > raczki, widzialam nawet lokiec, kolanko, zoladek, maluska dlon.....kregoslup.
      > niesamowite. miniaturowy czlowiek!
      > tylko ciagle do mnie nie dociera, ze On siedzi u mnie. dalej abstrakcja.
      > ciekawe kiedy dotrze do mnie swiadomosc ciazy?smile

no to super, gratuluje wielkiego bobasa, moj jest maciupki i na razie jest
      pecherzyk , zarodka nie widac, za tydzien idziemy go ogladac, bety juz wiecej
      nie robie, bo nie chce sie stresowac. A tak spoko, nie dopinam spodni, troche
      spuchlam, wg. lekarza, to 5 tydzien od zapłodnienia,
      Trzymaj sie i nie dawaj. tym razem na 100% będzie dobrze. Ta wrozka Aida
      mowila, ze 2005 rok jest plodnym rokiem i zeby sie starac. Czyli mamy szanse i
      to 100%!!!!!
      Bużka
      • coco14 Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 10:12
        a kiedy miałaś usg.Ja byłam we wtorek i to też 5 tydz.i widać tylko pęcherzyk.
    • iwka901 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 18:51
      To wspaniałe wiadomości !
      Nie przejmuj się , że jeszcze do Ciebie nie dociera, że nosisz w sobie
      człowieczka. Ze mną było tak samo, niby brzuch rośnie, widać dzidka na USG...
      Jestem mamą 5 tygodni i jak patrzę na moje maleństwo jak słodko śpi to wciąż nie
      mogę uwierzyć...
      • zabiska Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:06
        Suuuper kobietko, nic tylko sie ciesz !!!
        Zobaczysz wszycho bedzie oki.
        Trzymam mocno kciuki.

Zabiska (17 tc)
    • elza78 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:23
      pimpek, dotrze jak ty bedziesz chciala spac o 1 w nocy a twojemu dziecku sie
      zachce fikac i kopac smile po 20 tygodniu smile
      pol nocki nieprzespanej smile
      ale to fajne smile moj juz tatusia w tylek kopnie czasem smile
      dobrze ze z maluchem wszystko wporz...
      a wiecie czy chlopiec czy babeczka, podobno czasem juz staraja sie okreslic w
      14 tygodniu z jakims tam prawdopodobienstwem plec, ale na 100% widac po 20 tc...
      • pimpek_sadelko Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:29
        moj lekarz mowi ze sie szanuje i jest lekarzem a nie wrozka. podobno w takim
        wieku ciazy bardziej sie wrozy plec niz ja poznaje na usg.
        zatem nawet nie piskalam. poczekamsmile. tym bardziej, ze jestem nauczona
        przykladem kolezanki, ktorej ok 15 tc powiedziano, ze to chlopak, pozniej byla
        dziewczynka w 100%.
        wole wiedziec raz a prawdziwiewink
        powiedzialam, ze mam nadal mdlosci, a gin na to" to dobrze, ciaze trzeba czuc"!
        kurcze mialam ochote go zlapac za klapy marynarki wtedywink)). nie wie co mowi
        chyba, ile tygodni mozna sie meczyc? a tu cienia wspolczucia nie mawink
        zdziwilo mnie tez to, ze wizualnie wychudlam, a waga drgnela w tyl o pol
        kilograma tylko. dziwne, a mi zebra wystaja, pupa jak u dziecka.... ciaza to
        niezla zagadkawink
        • zabiska Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:35
          Hihihi, ci faceci tacy sa. Mnie kiedys lekarz powiedzial "to dobrze, ze ma pani
          mdlosci, nic tylko tak dalej". Myslalam, ze go wyciagne golymi rekoma zza tego
          biurka.
          • pimpek_sadelko Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:42
            czyli nie tylko moj lekarz sadzi takie kwiatki?smile
            hehehehwink
            • zabiska Re: pytanko o szalwie!!! 16.03.05, 19:44
              Dziewczyny czy wy kiedys plukalyscie nia gardlo???
              Bo ja to wlasnie zrobilam dzisiaj, a teraz sie dowiedzialam, ze to nie jest
              dobre w ciazy. Tylko, ze ta dziewczyna nie wie gdzie o tym czytala. Co wy
              myslicie na ten temat. Boje sie !!!
              • pimpek_sadelko Re: pytanko o szalwie!!! 16.03.05, 19:46
                nie slyszalam, zeby szkodzila. nie przesadzajmy,od kilku plukan ziolami chyba
                nic sie nie stanie?
        • elza78 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 19:48
          no w sumie z ta plcia to mogli by od razu powiedziec 50/50% smile albo chlop albo
          babka smile
          no to sobie poczekasz jeszcze, ale szybko zleci smile
          co do mdlosci to ja bym sie chyba rzucila na gina hihi, moj byl bardzo
          wspolczujacy jak mu powiedzialam ze mnie mecza smile
          z tymi kilogramami tez sie mowie dziwilam, a to nagle bach i 8 na plusie, nie
          znacie dnia ani godziny smile
          • zabiska Re: pytanko o szalwie!!! 16.03.05, 19:54
            Dzieki pimpus, chyba masz racje. Jeden raz to chyba nic takiego. Ale na wszelki
            wypadek wroce do wody z sola. Po co mam sie stresowac.
    • yellow1 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 20:06
      Pimpek, trzymam kciuki, nie znam Cie, ale z forum znam Twoja historie i bardzo
      sie ciesze, ze wszystko u Ciebie dobrze! Oby maluch rosl zdrowiuski!!
    • sofi84 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 20:10
      powiem Ci szczerze Pimpuś że ja do tej pory nie wierze termin mam na dniach
      kopie jak cholera nawet bolesnie czesto ale cos nie dociera do mnie ze tam jest
      maleństwo smile) ale instynkt macierzynski daje sie odczuc smile mimo iz cud poczecia
      do mnie jeszcze nie dotarłsmile)) cieszyc sie tylko ze jest u CIebie wszystko
      ok smile))
      pozdrawiam serdeczenie
      Gosia
      • grzalka Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 21:16
        Ciesze się bardzo i dalej trzymam kciuki smile)))
        • ewucha28 Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 21:48
          super pimpek,poczujesz i dotrze jak troche dzidzia pokopie a potem jak bedziesz
          widziała skaczący i ruszający sie brzuchwinkDo mnie tez długo nie docierało a w
          pierwszej ciaży to chodziłam i sobie powtarzałam w duchu ze jestem w ciaży bo
          nie miałam świadomosci tego stanuwink))))))
          • pimpek_sadelko Re: uffff jest ok:-) 16.03.05, 21:55
            ja tez codziennie sobie mowie: jestem w ciazy!smile))))
            zawsze myslalam,ze od pierwszych tygodni bede sie czula jak mamuska. dobrze, ze
            ciaaza trwa 9 miesiecy, mozna powoli sie z tym otrzaskac. madra ta natura, nie
            dziewczyny?smile
            • niusiasz Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 08:58
              Tej dziewczynie o szałwi powiedział farmaceuta a w książkach o ciąży np. ciąża
              i poród i innych (mam 3 różne - wink jestem przewrażliwioną przyszłą mamą)jest
              napisane żeby bardzo uważać na zioła. W internecie (na jakiejś stronie o
              ziołach) napisano,że szałwi nie można w ciąży. Myślę że od jednego razu i to w
              dodatku tylko płukania na 100% nic się nie stało. Swoją drogą jak Wy
              wytrzymujecie wodę z solą - ja mam odruchy wymiotne!!!
              Pytanie do PImpka - jestem tu od niedawna czy z Twoją ciążą było coś nie tak?
              Bo z tego co teraz piszesz to wydawało mi się że wszystko jest super! (jesteśmy
              w tym samym tygodniu wink)
              • niusiasz Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 09:10
                Mi to wystarczy:
                www.pk.linux.gda.pl/przyprawy/szalwia.htm
              • pimpek_sadelko Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 09:58
                z ta na razie jest ok. poprzednie poronilam.
                • niusiasz Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 10:36
                  o.. przykro mi... ale z tą z całą pewnością będzie już dobrze.
    • koleandra Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 09:12
      Jeszcze parę tygodni temu (przed tym jak poczułam ruchy) czułam się fatalnie z
      tą ciążą i nie ciążą, bo nie czułam tej ciąży wcale oprócz mdłości i złego
      samopoczucia.
      Teraz siedzę sobie przy komputerze, jem śniadanko i co jakiś czas muszę
      zmieniac pozycję, prostować się lub przychylać na jeden bok, bo dziecko się
      strasznie rozpycha i bardzo mocno kopie. Już teraz czuję, że jestem "podwójna".
      Głaszczę mojego syna po głowie (ma ją z prawej strony mojego brzucha) a czasem
      łaskoczę w stopy lub kolana (lewa strona) a on wtedy kopie jeszcze mocniej.
      Pimpek! jeszcze trochę i poczujesz się podobnie...
      Kurde... i tak strasznie boli mnie ostatnio kręgosłup ale nie wiedziec czemu
      skarżę się na tą dolegliwośc z uśmiechem! Normalnie to by było nie do
      pomyślenia.

Trzymaj się Pimpek! ciesz się każdym dniem i myśl, że z każdym dniem idzie ku
      lepszemu i ciekawszemu.
    • kapcius Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 09:16
      Pimpeczku strasznie sie ciesze..smile)) ojej toż to już duze dziecie 9 cm..!! jak te nasze maleństwa szybko rosna..smile) mnie czeka wizyta na usg juz za 2 tygodnie i juz nie moge sie doczekac..smile a co do samego faktu bycia w ciąży to też jakoś to do mnie nie dociera..smile) dziwne prawda...? Mam taki przypływ swiadomości w momencie jak spotkam kogos znajomego i sypia sie pytania o dzidzie o samopoczucie wtedy sobie mysle o qcze jestem w ciazy!!! i banan do końca dnia nie schodzi mi z twarzy..smile))
      pozdrawiam kapcius i 12 tyg kruszynka
      • coco14 Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 10:14
        To supre.Grztulacje.To najpiękniejsze chwile kiedy można zobaczyć nasze
        dzieciaczki.
    • evette Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 15:04
      Witam!
      Jestem w 14tc.Wlasnie dzisiaj rano bylam z mezem na usg.
      Nasz maluch tak fikal,ze pani doktor miala problemy ze zrobieniem wszelkich pomiarow,ale jakos sie udalo.Jest wszystko okey i mam nadzieje,ze tak bedzie do konca,czego sobie i Wam zycze.
      Tak,to niesamowite, ze taki maly czlowieczek mieszka sobie w brzuszku i fika.Mysle,ze jak przyjda te pierwsze ruchy,kopniaki to wowczas ciaza juz nie bedzie taka abstrakcja.Juz sie nie moge doczekac jakiegos kopniaczkasmile
      Pozdrawiam!!
      • pimpek_sadelko Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 15:19
        gratuluje evettewink
        moj bobas tez "tanczy".chwilami to wyglada jak break-dancebig_grin
    • andzik05 Re: uffff jest ok:-) 17.03.05, 15:20
      Super!!! Bardzo się cieszę. Ja byłam dziś na USG i pan dr powiedział mi, że
      tak, jestem w ciąży, ale mogę o tym komuś powiedzieć (tzn. szaleńczo się
      cieszyć) dopiero za dwa tyg. bo widać na razie dopiero pęcherzyk (ok. 1,5 mm)i
      jeszcze nie wiadomo nawet ile jest zarodków. Jestem podobno dopiero w ok. 4
      tyg. (od owulacji 3 tyg. od ost. miesiączki 5 tyg i 4 dni). Co o tym sądzić? Za
      tydzień święta i tak bardzo chciałabym powiedzieć rodzicom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka