andzia7777 21.03.05, 10:46 mam pytanko, czy rodzicie z własnymi połoznymi, bo ja mam jeszcze ponad miesiąc do porodu i nie mogę się zdecydować czy płacić połoznej czy nie, jak myslicie, wsród znajomych zdania sa podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaaga5 Re: własna położna 21.03.05, 10:59 To chyba zalezy od tego, gdzie chcesz rodzic (bo w roznych szpitalach jest roznie) i jakie sa twoje oczekiwania odnosnie porodu. Ja np. bardzo sie tego balam i dla mnie wynajecie poloznej, z ktora moge sie wczesniej zobaczyc, wszystko omowic itd bylo bardzo wazne. Rodze w czerwcu na Zelaznej w Wawie, polozna juz mam i od spotkania z nia jestem spokojniejsza i nie panikuje. Wiem czego moge sie spodziewac i ze jestem w dobrych rekach. I takie byly moje oczekiwania. Ale sa dziewczyny, ktore sie nie boja, dla ktorych porod to rzecz naturalna i nie chca zadnych "szopek", albo po prostu przewazaja kwestie finansowe, bo umowa z polozna niestety kosztuje. Moim zdaniem musisz sie zastanowic co jest dla ciebie najwazniejsze i jak podchodzisz do kwestii porodu, a potem sprawdzic jakie sa zwyczaje i "nieodplatne" warunki w twoim szpitalu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś