magda6 31.03.05, 14:01 Kiedy lekarz wylicza termin porodu, byłam na pierwszej wizycie i nic mi nie powiedziała?. Według mnie wtedy to był 5 tydzień, ale mogę się mylić. Jak było u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaj21 Re: Lekarz 31.03.05, 14:06 Lekarz wylicza termin z ostatniej miesiaczki lub usg - to, ktorego terminu sie trzyma to kwestia lekarza - wiem, ze jedni licza tygodnie ciazy wedlug jednego, inni wedlug drugiego sposobu (o ile te terminy sie roznia) - ja mialam wyliczony termin z OM na pierwszej wizycie (8tc), a z usg w 12tc - moje terminy roznia sie o 1,5 tygodnia, lekarka trzyma sie tego z usg Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: Lekarz 31.03.05, 14:16 generalnie na pierwszej wizycie ale jak mu sie zapomni to na drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Lekarz 31.03.05, 15:14 Mi też lekarz wyliczył termin juz na pierwszej wizycie, fakt, że różni się on od terminu usg ale to chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara5 Re: Lekarz 31.03.05, 17:40 Ja właśnie dzisiaj byłam po raz pierwszy ale mi nie wyliczył. Powiedział tylko, że ciążę liczy się od pierwszego dnia cyklu i podaje sie ukończone tygodnie, ja np. jestem w połowie 6 tygodnia ale uznaje się że jest to piąty tydzień i wg. tego wyliczenia robi się USG i inne badania. Odpowiedz Link Zgłoś