pimpek_sadelko 31.03.05, 14:17 jak czesto siusiacie? albo siusialyscie w drugim trymestrze? ja sadzilam, ze tylko w pierwszym bede sie meczyc a tu nigdzie dalej pojsc nie moge bo po kilkudziesieciu minutach musze miec wc i czesc! wcale duzo nie pije, nawet za malo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paris4 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:25 Ja też bardzo dużo siusiałam w II trymestrze - wbrew książkowym informacjom. Synek uciskał mi chyba pęcherz bo były dni, że latałam co 20min. Teraz pod koniec II trym. jest jakby lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:28 no, ja za 10 dni koncze 4 miesiac i kicha trzeba powli ciuszki kupowac, bo jak pozniej czesciej jeszcze zaczne latac, to nawet do sklepu nie dojde jak trzeba bedzie wracac! Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:31 U mnie już 7 miesiąc i.... jest coraz gorzej, a nocne wstawanie to już mnie do szału doprowadza! Czasem ze spaceru wracam drobnymi kroczkami bo mi się mały na pęcherzu ułoży... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:34 a zdazalo Wam sie juz w drugim trymestrze czasami nie trzymac moczu? tzn np. przy kichaniu zdaza mi sie popuscic pare kropel Odpowiedz Link Zgłoś
koma77 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:43 oj mi się zdarzyło Akurat przy słuchaniu kawałów. Od tej pory noszę wkładki jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 14:55 hehe ja tez czesto latam do ubikacji.. najgorzej jest w nocy bo budze sie regularnie co 3 godzinki na siku...mój mąz sie snieje ze bede miec wprawe w nocnym wstawaniu do dzidziusia jak sie tak przyzwyczaje.. pozdrawiam kapcius i 14- tygodniowe maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 15:14 Hmm Siusiałam dużo przez całą ciażę... ale rekordy biłam w III trym. Jednego dnia 40 razy robiłam siku! Nie bez znaczenia był fakt, że od 27 tc musiałam dużo pić ze względu na nerki i to było 4 litry wody min. dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 15:23 Oj ja tez strasznie czesto siusiam. Po wypiciu szkolanki wody lub herbaty ide 4- 5 razy w ciagu 20 minut. W nocy wstaje do lazienki 6-7 razy. To prawdziwy koszmar i zmora chyba wielu ciezarowek. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 15:42 i bedzie pimpek coraz gorzej niestety z sikaniem jest dramat, trzeba leciec do kibelka juz jak masz 1/8 pecherza wypelnione tez zalezy jak sie maluch ulozy Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 16:28 W nocy raz musowo wstaję ,przez dzień to różnie bywa ,ale raczej sikam umiarkowanie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mala00 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 17:47 Ja siusiam co chwilę i to po pare kropelek,strasznie to upierdliwe.w nocy wstaję po trzy razy,raz nawet przysnęlam na kibelku może z minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia307 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 16:53 ja tez z tyz siusianiem nie wyrabiam.średnio co godzine biegam do ubikacji.w nocy jest troche lepiej,ostatni raz kolo polnocy i jakos spie do rana.dzidzius strasznie uciska pecherz.niestety z doswiadczenia wiem ze bedzie gorzej. pozdrowionka Gosia i 21 i 5 dni tc dzidzius. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 17:39 Ja tez duzo siusiam. Kiedys jak w nocy w stalam to juz rano tak bardzo mi sie nie chcialo a teraz to i w nocy i nad ranem. W sumie caly czas siusiam. I tez duzo nie pije. marcia 6 tc Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 18:53 Ja niestety od zawsze mam "ograniczona pojemnosc" pecherza Powiedzialabym, ze teraz nawet rzadziej biegam do lazienki, niz do tej pory ) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: hmmm siusianie:) 31.03.05, 19:00 Ale mi ulżyło ,ze ktos tez ma tak jak ja!!!!!!! Ja chodze siku normalnie co chwilkę!Nawet staram sie tak duzo nie pic,by choć troszkę wyjsc na spacer.Chodzę co chwilkę ,a robie malutko.No i to nocne wstawanie!!!!!Raz minimum!męczy mnie to jak nie wiem!No i tez zdarza mi sie popuszczać.Jak psiknę ,zakaszlę lub sie śmieje!U mnie 26 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
nacia76 A zrobiłyście badanie moczu....? 31.03.05, 19:08 Hej, czasem przyczyna tak częstego siusiania tkwi gdzie indziej, np. zapalenie dróg moczowych, nerek, itp. Bo aż tak często nie powinno "pędzić". Odpowiedz Link Zgłoś