fifinka2 02.04.05, 13:21 cO POLECACIE NA ZGAGE? BARDZO MNIE MECZY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 13:28 z domowych sposobów piłam mleko albo lody, niektórym pomaga żucie migdałów, w aptece polecono mi homeopatyczny lek GASTROCYNESINE który ponoć można brać w ciąży i faktycznie po 2 tabletkach wyssanych zgaga minęła ale po kilku godzinach (trwała 3 dni więc odczułam wyraźną ulgę ) babeczka w aptece mówiła żeby nie używać tych reklamowanych specyfików bo działają krótkotrwale - doraźnie a później wydzielanie kwasów w żołądku się nasila i zgaga szybko wraca - mówiła też że mogą wywoływać zaparcia a to chyba nam nie potrzebne i jeszcze coś mówiła o absorpcji żelaza ale zapomniałam dokładnie co... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edyurb Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 14:28 RENI, RENI I JESZCZE RAZ RENI!!! Dla mnie to pomaga natychmiast i nie jest w ogóle szkodliwe.POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 15:29 właśnie reni, manti itp mi babka w aptece odradzała z w/w powodów Odpowiedz Link Zgłoś
dnata5 RENI 02.04.05, 20:56 Na ulotce RENI jest napisane, że lek moze być stosowany w ciąży jeżeli jest podawany w zalecanych dawkach i zgodnie ze wskazaniami. Mnie osobiście pomaga. Występuje w 2 smakach: mocna mięta i łagodna mięta. Osobiście polecam łagodną mietę Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 15:09 Ja miałam przez 3 ostatnie mc ciązy zgage non stop i jedynie pomagało mi mleko, piłam je hektolitrami ale pomagało ) ja piłam Łaciate ono jest UHT czy take zwykłe z troebki pomaga nie wiem Pozdrawiam i zycze ulegi od tej paskudnej zgagi Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_m Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 16:13 muszynianka gazowana pita malutkimi łykami świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 16:56 A mnie pomaga tylko woda Żywiec gazowany, a mam zgagę od początku ciąży codziennie. Pozdrawiam (19 tydz. się zaczyna) Odpowiedz Link Zgłoś
b.meg Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 20:18 majeranek i kminek w proporcjach 1:1, można jeść bez umiaru, najlepiej bezpośrednio po posiłku Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: CO NA ZGAGE? 02.04.05, 20:26 na poczatku bralam manti i faktycznie po pol tabletki przechodzilo, teraz zuje tez migdaly i po kilku migdalach tez wszystko mija Odpowiedz Link Zgłoś
agulka322 Re: CO NA ZGAGE? 05.04.05, 08:04 Hej ja robilam sobie siemie lniane (mielone)i pilam z mlekiem. Poza tym w naglych wypadkach reni, manti i malox nie sa polecane w ciazy. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: CO NA ZGAGE? 05.04.05, 09:16 moja zgaga trwała całą ciaze. leki- bałam sie ich brac. próbowała mleko ale ono pomagało na 10minut i potem było jeszcze gorzej. w koncu babcia poradziła mi siemię lniane, rzadkie, ciepłe popijane małymi łyczkami cały dzień (około 3 szklanek dziennie). to bardzo mądra kobieta. pomogło, stało sie cudownym środkiem ułatwiającym również wypróżnienia. wszyscy lekarze których pytałam odpowiadali że jeżeli jestem w stanie pić to swinstwo to oni lepszego i bezpieczniejszego srodka nie znają. oczywiscie na poczatku krzywiłam się strasznie bo mi nie smakowało. ale jak zobaczyłam ze skutkuje, to go nawet polubiłam. piłam go również w okresie połogu zeby sobie ułatwić "ciezkie posiedzenia" pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś