lolalilu Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:12 Pan Bóg powołał go do siebie, ale on na zawsze pozostanie w naszych sercach! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 15:05 ciezko w to uwierzyc, ze moje dziecko juz Go nie pozna Odpowiedz Link Zgłoś
pipsztok Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 16:15 Pomyslalam tak jak pimpek, ze niestety mojej coreczce nie bedzie dane Go poznac, niestety. Jak ja jej to wytlumacze, ze NAJWIEKSZY czlowiek odszedl 2 tygodnie przed jej urodzeniem (( ? ... brak slow aby wyrazic bol, zal i smutek Odpowiedz Link Zgłoś
pipsztok Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 16:20 ... mialam na mysli oczywiscie 2 tyg po urodzeniu mojej corki Odpowiedz Link Zgłoś
gosia307 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 17:27 ciezko sie z tym pogodzic ze juz go z nami nie ma,ze juz go nie uslyszymy,nie zobaczymy,a naszym dzieciom bedziemy wszystko o nim mowic.bo odszedl od nas ktos bardzo,bardzo wazny,ktos bardzo bliski jak Tatus ukochany. Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:18 (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Wieczny Odpoczynek Racz Mu Dac Panie. Dziekujemy Ci Papiezu za to ze nas obdarowales swoim zyciem... Rest In Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:20 Na zawsze z nami zostaniesz OJCZE (*)(*)(*)(*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:22 ................. kinga+natalka Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:27 POMÓDLMY SIĘ ZA OJCA ŚWIĘTEGO............................ (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola313 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 22:32 Swiatelko dla Ojca Swietego (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 ['] 02.04.05, 22:46 Pociesza mnie w tym momencie pewność, że Papież jest teraz w lepszym świecie, z Jezusem i swoimi rodzicami. Już nie cierpi... Nie mogłam patrzeć na niego podczas Wielkanocnego błogosławieństwa, tak mi go było żal... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: ['] 02.04.05, 23:08 A czy innych umierających też Ci zal?!?!?! Papa umierał w godnych warunkach i mial zapewnioną najlepszej jakości pomoc i opiekę. Idż zobacz, co się dzieje w naszych szpitalach, gdzie umierają nasze dziadki, babcie inne bliskie osoby. Jakie sa warunki i jak sa pomiatani. Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: karen777 02.04.05, 23:55 Nie traktuj śmierci Papieża jako okazji do wyładowania własnych frustracji, to nie to miejsce i nie ten czas. I nie zarzucaj mi takich rzeczy, kiedy nic o mnie nie wiesz, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: karen777 03.04.05, 22:38 Nie; nie dobrze. Od frustracji jestem daleka- i Ty też o mnie nic nie wiesz. Ciekawe skąd w Tobie takie podejrzenie o frustrację? Widocznie jest Ci bliska. Starość jest okrutna i zbyt często niej zapominamy. Nie tylko Pape dotknęła śmierć. Papy odejście widzieliśmy i czuliśmy tak mocno, bo nawet do ostatniej chwili był otoczony mediami. Jest nam wszystkim smutno, a ja tylko dodatkowo (widocznie bardzo niepotrzebnie) zastanowiłam się nad tym, dlaczego tylu wzruszeń nie widać, gdy nasze dziadki umierają po rozpadających się szpitalach; się oddaje swoich dziadków i babcie do domu starców. Tam nie ma mediów (więc nic nie widać!) i jest pustka, rozpacz i przeokrutne poczucie, że jest się zbędnym sprzętem. Prowadzę obecnie pewną kolejną sprawę o podzial majątku i ponownie ocieram sie o domy opieki. Dziś w dzień mijałam tłumy szlochających osób. Czy przypadkiem w tym poboznym tłumie na warszawskiej Starówce nie było tam gdzies tych, co wrzucają swoich bliskich do tej umieralni... do domu starców? Cóż, od kilku dni żyję smutkiem porzuconej starości odartej z wszelkich uczuć, pozbawionej miłości, szacunku i nadziei. Nie zapominajmy, ze kiedyś będziemy starzy i że kiedyś na kazdego przyjdzie czas. Obysmy nie byli wtedy samotni. No , ale my nie o tym - więc o całej sprawie zapomnijmy. ['] ['] ['] Poza tym jest to wątek o ciąży; jak wynika z tytułu... pa Odpowiedz Link Zgłoś
anitawalc Re: karen777 04.04.05, 07:59 Bardzo madre slowa Karen.. I w duchu nauczania Jana Pawla II. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 23:09 archives.cnn.com/2001/WORLD/asiapcf/auspac/10/31/australia.koalas/vstory.pope.koala.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 23:36 (*) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 23:56 (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
emilap1 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 06:43 (*)(*)(*) Brak słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 10:56 Teraz jest w lepszym swiecie, ale dla nas to ogromna strata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 11:20 Nie cierpisz już kochany Ojcze ,ale tak bardzo mi Ciebie brakuje.Ciężko jest się pogodzić z odejściem tak wspaniałego,dobrego i kochającego człowieka ... Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 13:54 Płaczmy raczej nad sobą ...Ojciec swięty jest już tam gdzie zmierzał całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 14:06 Zawsze Byl, Jest i Bedzie w sercach nas wszystkich. To jest nasz Papiez Jan Pawel II - WIELKI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 14:17 zapalmy świece ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 14:28 (*)(*)(*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*) RYCZĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 18:03 wspanialy czlowiek, bedzie swiety. a my nie powinnismy zapomniec o jego osobie ani o jego slowach, i przekazac to swoim dzieciom, ktore nosimy pod sercem! Odpowiedz Link Zgłoś
ktos3 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 18:16 Za tydzień mam termin porodu...to smutne, że moje dziecko nie miało szczęścia życ w Jego czasach [*] Odpowiedz Link Zgłoś
szyman33 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 19:17 .......... Odpowiedz Link Zgłoś
nitusia2 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 20:04 Ciężko bedzie mi sie pogodzić z tą myslą(( (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 22:24 pokój jego duszy (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 22:42 'ktos3' napisała, ze smutno, iż jej dzidzia nie będzie żyć w czasach Jana Pawła II. Też o tym wczoraj pomyślalam!!! Obawiam się, ze nowemu papieżowi trudno będzie dorównać! w wierze, w charyżmie i w tym unikalnym darze jednoczenia ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marty Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.05, 23:30 Odszedł WIELKI CZŁOWIEK i POLAK, ale Jego miłość w naszych sercach pozostanie na zawsze. (*) (*) (*) Monika z Matusią Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 "A PRZECIERZ NIE CAŁY UMIERAM.......... 09.04.05, 21:00 "A PRZECIERZ NIE CAŁY UMIERAM, TO CO WE MNIE NIEZNISZCZALNE TRWA ". Pamiętajmy o modlitwie, za niego i do niego on naprawdę czuwa nad nami! Odpowiedz Link Zgłoś
monislodz Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.04.05, 08:31 ...odkąd pamiętam Jan Paweł II był papieżem, trudno będzie wyobrazić sobie świat bez niego... (*)(*)(*) Monika i Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.05, 17:06 Ojej,ale przeciez to jest forum o ciazach,prosze nie przesadzajcie!!Bo to co się teraz dzieje kolo zwykłgo czlowieka to juz przechodzi ludzkie pojecie,a Bog na to wszystko patrzy i dziwi sie ze tak ludzie sa zaslepieni i nie wolaja o jego zbawienie. Twoje dziecko moze zobaczyc prawdziwego ZBAWICIELA! Tyle dzieci ginie i jest w niedostatku a tu kolo Karola W.Robi sie takie cyrki - przykro mi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelegrino Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.05, 19:19 "zwykłego człowieka"? Brawo dla tej pani... I jeszcze jedno: skąd wiesz, co sobie myśli Bóg? Dobrze, że jest Ci przykro, powinno Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 17:50 Nie wiem co myśli sobie Bóg ale wiem że Bóg nie nawidzi bałwochwalstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 DO DOKO4 09.04.05, 20:34 MOŻE NIE POWINNAM TAK PISAĆ,ALE ŚWINIA JESTEŚ!USZANUJ INNYCH,TYCH CO KOCHAJĄ PAPIEŻA.JAK CI TEN WĄTEK PRZESZKADZA TO GO OMIŃ I TYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnainess Nie płaczcie tylko wierzcie! 09.04.05, 21:04 A On jest w niebie i czyni cuda! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27628&w=22495624 Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: Nie płaczcie tylko wierzcie! 10.04.05, 17:53 TAk Bóg jest w Niebie i przygotowuje dla nas miejsca dla tych którzy w Niego uwierza i wyznają mu swoje grzechy Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: DO DOKO4 10.04.05, 17:52 oj nie ladnie obraziłam się wiem że dobrze napisałam bo to przesada .Szanuje tych co cierpią!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.05, 22:19 I CO TU WYPISUJESZ KOBIETKO!!! MOŻE DLA CIEBIE BYL ZWYKŁYM CZŁOWIEKIEM, KAROLEM W. JAK TO PIEKNIE OKREŚLIŁAS. CZY TY WIESZ O NIM COKOLWIEK, BO PO TWOJEJ "INTELIGENTNEJ" WYPOWIEDZI SMIEM TWIERDZIC, ŻE RACZEJ NIC DAJ SOBIE SPOKÓJ I ZAJMIJ SIE MOŻE CZYMS INNYM Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.05, 23:16 Nie powinnyście brać pod uwage to, co niektórzy wypisują, przecież każdy ma prawo do swojego zdania. Dla mnie był wielkim człowiekiem, zrobił dużo dobrego, kochał ludzi bez względu na kolor skóry, płeć, czy wyznanie. Był oddany Bogu, do końca walczył ze swą niedołężnością, by wypełnić swoją misję tak dobrze jak tylko to możliwe. Nawet po swojej śmierci sprawił, ze stał się cud. Wiele ludzi wyciągnęło do siebie ręce, na ziemi zapanował pokój, mam nadzieję że na długo, a nawet że na zawsze Pokój jego duszy. ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 17:57 Tak zgadzam się może był dobrym człowiekiem ale chciałabym aby ludzie tak wielbili Boga jak papieza Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 17:55 TAk wiem coś a czy ty wiesz, że Bóg czeka na każdego kto wezwie jego imienia? i wyzna swoje grzechy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 18:52 A SKAD TY SIE URWAŁAS? A MOŻE CHCESZ MNIE WYSPOWIADAĆ??? MOŻE MNIE ROZLICZYĆ Z MOICH GRZECHÓW KIM TY TAK W OGÓLE JESTEŚ? Z JAKIEJS SEKTY MOŻE??? ZA KAZDYM RAZEM KIEDY CZYTAM TWOJE WYPOWIEDZI WYWRACAJA MI SIE WSZYSTKIE WNĘTRZNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 20:04 I na tu czytajac wasze posty widac co zostalo po tym ZRYWIE JEDNOSCI I MILOSCI!!!!!!!!!Ojciec Swiety nie tego uczyl!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 22:09 MASZ RACJĘ, ZGADZAM SIE Z TOBA CAŁKOWICIE. PODOBNO MAMY SOBIE POMAGAC... ZAWSZE ZNAJDZIE SIE KTOS... Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Do DOKO4 i innych..... 10.04.05, 22:36 " NIE SĄDŹCIE ABYŚCIE NIE BYLI SĄDZENI" jest napisane w Biblii więc stosujcie się do tego, skoro bezpodstawnie krytykujecie innych. Sznujcie innych ,bo każdy przeżywa, te trudne chwile na swój sposób, jedni sie modlą ciszy i samotnośc inni uczestniczą we maszach świętych a jeszcze inni kolejny raz zapalają znicze i śpiewają Barkę. A prywatne opinie na temat osoby Jana Pawła II nie wydaje mi sie ze nie podlegają dyskusji. Więc jeśli chcecie wdrażać w życie nauki Papieża zacznijcie od siebie- życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.05, 14:15 FAjnie że się zgadzasz! Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: ODSZEDŁ PAPIEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.05, 14:14 z nikąd się nie urwałam , nie jestem po to by Cię spowiadać ale, pokazac co prawda. A jesli masz coś na sumoieniu to tylko Bogu to możesz wyznać!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana "Bo Ja wam pokaze co to PRAWDA..." 13.04.05, 14:45 Prosto z Biblii: Faryzeusz i celnik "Dwoch ludzi przyszlo do swiatyni, zeby sie modlic, jeden faryzeusz, a drugi celnik. Faryzeusz stanal i tak w duszy sie modlil:'Boze dziekuje Ci, ze nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszusci, cudzoloznicy, albo jak ten celnik. Zachowuje post dwa razy w tygodniu, daje dziesiecine ze wszystkiego co nabywam'. Natomiast celnik stal z daleka i nie smial nawet oczu wzniesc ku niebu, lecz bil sie w piersi i mowil: 'Boze, miej litosc dla mnie, grzesznika!' Powiadam wam: Celnik odszedl do domu usprawiedliwiony, nie faryzeusz. Kazdy bowiem, kto sie wywyzsza, bedzie ponizony, a kto sie uniza, bedzie wywyzszony". Dziw az bierze, ze wszyscy tak przekonani o SWOJEJ PRAWDZIE zapominaja o podstawach swojej religii. Przeciez Ty, doko4, czytasz ta sama Biblie co i my katolicy, wiec przypowiesc powinna byc Ci dobrze znana. Nie mozna sie WYWYZSZAC SWOJA PRAWDA, nawet jak bardzo w nia wierzysz, a innych ponizac... Te opowiesci o PRAWDZIE nie sa mi obce. Uwierz mi ze jest wiele katolikow, ktorzy moze nie cytuja wersow z Biblii po numerach, ale nie zyja rowniez w ciemnocie sredniowiecza. Nie wszyscy ktorzy nie zgadzaja sie na 100% z Twoja PRAWDA, to ludzie ktorzy wyrzucaja Straznice do smieci. Niektorzy ja czytaja i sami podejmuja swiatla decyzje. Pozdrawiam. PS. Nikt z Jana Pawla II nie robi Boga. Ludzie oddaja mu czesc i schylaja przed nim glowy jako przed czlowiekiem nieprzecietnym godnym nasladowania dla kazdego. Nie masz sie co martwic, to nie 'Partia Mocherowych Beretow' ktora czesto myli Rydzyka i Boga. Odpowiedz Link Zgłoś