Dodaj do ulubionych

No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :(((

08.04.05, 21:53
To co się ze mną dzieje podczas tej ciąży, przechodzi ludzkie pojęcie.
Dziś rano po przebudzeniu rozbonały mnie nerki (zwłaszcza prawa).
Pije ziółka i dużo wody mineralnej, jeśli do niedzieli nie przejdzie musze
iść do lekarza.

Moje objawy wyglądają następująco: częste, oddawanie moczu, ciągłe uczucie
pełnego pęcherza, lekki ból.
Zanalizowałam swój mocz pod względem wyglądu. Nasiusiałam do pojemniczka na
mocz, i ci zauważyłam? Mój mocz był prawie jak woda.
Wiem ze choroba nerek w czasie ciąży jest bardzo niebezpieczna. Dziewczyny!
ja jestem całkowicie zrezygnowana i załamana tym co się ze mną dzieje sad(((
Czy ktoś miał tak jak ja? sad((((((
Obserwuj wątek
    • szept_ciszy Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 22:10
      Nikt mnie nie pocieszy? sad
      • adka3 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 22:12
        Nie miałam tak jak Ty, ale pamiętaj najważniejsze jest pozytywne myślenie !
        Mnie tez nie jest lekko 4tc i mięśniaczek, ale wierzę, że wszystko będzie ok.
        Trzymaj się! Życzę powodzenia!!
    • barbara79 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 22:30
      ja miałam infekcję w nerkach ale nie siusiałam zbyt często a mój mocz był wtedy
      ciemny.
      Myślę że powinno być o.k.
    • blablatka Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 23:03
      Mi często w czasie ciaży wysiadał pęcherz i pobolewały nerki...ratowałam się
      właśnie wodą mineralną i kwaśnymi smakołykamismilemyślę, że nie masz się co
      martwić...być może to zwykła infekcja pęcherza o którą w ciąży nie
      trudno...głowa do góry...jutro będzie lepszy dzień
      gg 4975740
    • pati775 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 23:08
      A moze to tylko nie takie grozne zapalenie pecherza moczowego?
      Pati
    • agnese79 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 08.04.05, 23:15
      ja tez swoje z nerkami przezylam, wiec lacze sie w bolu. pij duzo wody
      mineralnej, to najlepsze lekarswo. dobrze, ze nie boli mocno
    • niepytana Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 00:11
      Dziewczyno!!! Nie rob sobie sama diagnozy dlatego ze duzo sikasz (wszystkie
      duzo sikamy w ciazy) i ze mocz masz jasny (prawdopodobnie duzo pijesz wody).
      Jak jestes niepewna to idz do lekarza. Jak cokolwiek bedzie z nerkami to
      bedziesz miala tony bialka w moczu, bedziesz sie zle czula (mdlosci) i bedziesz
      zatrzymywala wode w organizmie (bedziesz puchla). Pociesze Cie jako ktos z
      cukrzyca. Coprawda ja mialam zawsze nerki w najlepszym porzadku, ale ostatnio
      znalezli u mnie kupe proteiny (bialka) w moczu. Najadlam sie strachu, bo
      oczywiscie bylo podejzenie o problem z nerkami, a u cukrzyka problem z nerkami
      to jak wyrok. Zdrowi ludzie jak maja uszkodzone nerki moga z nimi zyc chocby i
      nawet do 90 lat, ja nie. Cukier pozera wszystko i ani sie obejzec i dializy. To
      byly dopiero nerwy. Mimo wszystko, ja weszlam w ciaze ze zdowymi nerkami, a
      nerki w czasie ciazy sa obciazone itd., ale nie 'umieraja'. Moze sie ich
      funkcjonowanie popsuc podczas ciazy ale potem wraca do normy. Wlasnie mialam
      zrobione testy nie tylko na bialko w moczu, ale i mocz i krew rozne specyficzne
      testy zeby okreslic jak pracuja nerki i okazalo sie ze wszystko jest jak
      najbardziej ok i bialko z moczu tez zniknelo. Nie martw sie i sie uspokuj i nie
      badz zrezygnowana bo naprawde nie wyglada ze cos sie dzieje groznego. A
      infekcja nerek jest niebezpieczna, ale napewno bys miala wysoka goraczke i
      okropne samopoczucie. W kazdym razie idz do lekarza jak masz watpliwosci ale
      nie panikuj za wczasu.
      PS. Zobacz czy mocz nie jest metny i czy nie ma dziwnego zapachu. Mozesz miec
      infekcje drog moczowych. Jak bedziesz miala goraczke to nie czekaj do
      niedzieli. Pozdrawiam.
      • myszunia1982 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 02:12
        popierwsze proponuje isc do lekarza bez wzgledu na to jak boli bo bialko w
        moczu prowadzi do gestozy czyli zatrucia ciazowego ja miewalam czesto i byly
        zie lone wody poczatek zatrucia
        • szept_ciszy Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 03:49
          Dziękuje dziewczyny za odpowiedź. Wstałam w nocy aby się wysiusiać, i wiecie co
          zauważyłam? Nie bolą mnie nerki! Nie mam gorączki (i nie miałam), czuje się
          normalnie, mój mocz jest normalnego koloru (wcześniej napewno było to
          spowodowane wypiciem dużej ilości wody i ziół, nie ma brzydkiego zapachu, ale
          coś w nim pływa...
          Takie malutkie (naprawde bardzo malutkie) kawałeczki czegoś, ale jako tako jest
          normalnie przejżysty. Napewno pójde do lekarza w poniedziałek tak czy inaczej,
          napiszcie mi tylko prosze, o ile ktoś się zna, (a widze że sporo kobiet ma
          doświadczenia w tym temacie) czy w moczu ma coś pływać, czy ma byc
          całkowicie "czysty".
          Przepraszam za głupie pytania, ale troche się obawiam sad
          • jakw Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 07:49
            może jakieś kamienie albo coś w tym stylu?
            Jeśli nie zamierzasz wybrać się do lekarza - zrób może sobie badanie ogólne moczu?
            • szept_ciszy Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 08:14
              Pójde do lekarza i na badania też- wczoraj nawet dostałam skierowanie, więc
              uniknę opłaty smile
              • dazzle Szept-ciszy 09.04.05, 09:20
                przecież jak siusiasz, to w moczu znajduje się również to, co, wybacz
                obrazowość, wypływa z pochwy! te malutkie kawałeczki czegoś to może być śluz z
                pochwy! A skoro cierpisz na grzybicę to jest to bardziej niż prawdopodobne.Nie
                histeryzuj, nie wpatruj się i nie wsłuchuj w siebie aż tak bardzo, bo zdaje
                się, że szukasz sobie dolegliwości, moja droga wink
                Skąd wiesz, że bolały CIę nerki, a nie krzyż po prostu? Jasny, wodnisty mocz
                jest ok, gorszy ciemny, z nadmiarem barwnika, a przecież sama mówisz, że go
                rozrzedzasz piciem dużej ilości wody i ziół. A propos ziółek - uważaj na to, co
                pijesz, bo nie każde są dobre w ciąży.

Idź do lekarza, to raz. Zrób badania, dwa. I wyluzuj, bo zaraz znajdziesz sobie
                coś innego. TRZY.

Serdecznie pozdrawiam.
                Dazzle z porannym bólem krzyża smile
                • szept_ciszy Do dazzle :) 09.04.05, 09:35
                  Kochana, wiem! jestem straszna histeryczką, ale to wynika z tego że jest to
                  moja pierwsza ciąża oraz z tego że bardzo boję się o zdrówko mojej dzidzi, to
                  chyba całkiem normalne? smile
                  A co do bólu krzyża, to odróżniam ten ból od bólu nerek. Tak się składa że
                  krzyze też mnie pobolewają, lecz ten ból był inny. Dotego to uczucie, ciągle
                  pełnego pęcherza.
                  Wydaje mi się iz lepiej byc nieco nadwrażliwym na wszystko niż mieć wszystko
                  gdzieś smile

Ps.
                  Nawiasem mówiąc musze sie wam pochwalić że dziś mija miesiąc odkąd rzuciłam
                  palenie- jestem z siebie dumna smile
                • szept_ciszy Do dazzle :) 09.04.05, 09:35
                  Kochana, wiem! jestem straszna histeryczką, ale to wynika z tego że jest to
                  moja pierwsza ciąża oraz z tego że bardzo boję się o zdrówko mojej dzidzi, to
                  chyba całkiem normalne? smile
                  A co do bólu krzyża, to odróżniam ten ból od bólu nerek. Tak się składa że
                  krzyze też mnie pobolewają, lecz ten ból był inny. Dotego to uczucie, ciągle
                  pełnego pęcherza.
                  Wydaje mi się iz lepiej byc nieco nadwrażliwym na wszystko niż mieć wszystko
                  gdzieś smile

Ps.
                  Nawiasem mówiąc musze sie wam pochwalić że dziś mija miesiąc odkąd rzuciłam
                  palenie- jestem z siebie dumna smile
                  • szept_ciszy Re: Do dazzle :) 09.04.05, 09:38
                    Przepraszam, dwa razy mi się wysłało.
                    • zabiska Re: Nie martw sie 09.04.05, 10:23
                      Hej!!!
                      Nic sie nie martw, po pierwsze musze cie pocieszyc, bo mam teraz to samo. Bol
                      wlasnie prawej nerki, czeste oddawanie moczu (tyle, ze to mam od poczatku
                      ciazy). Ale to jeszcze nie swiadczy o zapaleniu. Nie pisalas czy piecze sie cos
                      przy oddawaniu moczu. Bo mnie cale szczesnie nie, wiec jak ciebie tez nie to
                      bedzie dobrze. Ja miewam takie sporadyczne bole nerek od czasu do czasu,
                      rozmawialam o tym z moim ginem i zalecil mi nospe (na rozluznienie miesni) i
                      urosept (tabletki ziolowe, calkiem bezpieczne dla dzidzi, sa odkazajace wlasnie
                      na nerki i drogi moczowe). Biore to od wczoraj i juz wieczorem nie czulam wcale
                      bolu, oczywiscie dzisiaj i moze jutro jeszcze wezme te tabletki i potem
                      zobaczymy. Mnie to bardzo pomaga. A dodatkowo chodze owiniata w pasie brubym
                      szalem, zeby wygrzac nerki.
                      Sprobuj, z pewnoscia ci przejdzie.
                      • szept_ciszy Re: Nie martw sie 09.04.05, 13:55
                        Nie, mnie także nic nie piecze smile
      • mama5plus Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 12:49
        niepytana napisała:

> Dziewczyno!!! Nie rob sobie sama diagnozy dlatego ze duzo sikasz (wszystkie
        > duzo sikamy w ciazy) i ze mocz masz jasny (prawdopodobnie duzo pijesz wody).
        > Jak jestes niepewna to idz do lekarza.

Zgadzam sie z powyzszym. Dodam jeszcze, ze ziolka podobnie jak kazdy
        lek w czasie ciazy musza byc dopuszczone pod katem bezpieczenstwa.
        Nie pij ich na wlasna reke, pod warunkiem, ze wiesz, ze sa bezpieczne.
    • agam28 Re: No nie-A teraz wysiadają mi nerki!!! :((( 09.04.05, 12:27
      hej, ja jestem w 24 tyg ciąży i przez większość czasu miałam problemy tj.
      częste siusianie i ból nerki. Ogólne badania moczu były ok ale w szczegółowych
      wyszło mi że mój organizm nie przyswaja witaminy C i ją sobie gromadzi w
      berkach. Wyeliminowałam cytrusy i jest ok, ASC (tak jest oznaczone to w
      wynikach) zaczęło mi spadać. Możesz sobie samo to sprwadzić np zjadając
      pomarańcze, u mnie po 15/30 min zaczynało się bieganie siku a wieczorem ból
      nerek. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka