magda_plo 19.04.05, 16:49 Dziewczyny, prosze was o opinie, czy to że mam opryszczke na ustach w 4 miesiącu ciąży jest niebezpieczne-bo słyszłam że tak Prosze o szybką odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot_susane Re: Opryszczka w ciąży 19.04.05, 17:02 Z tego co ja wiem, to nie jest to groźne szczególnie - mnóstw9o wielorybków miewa opryszczkę, bo jesteśmy osłabione... Ale słyszałam, że może być to niebezpieczne, jeśli to Twój "pierwszy raz"... Zapytaj gina. Pozdrawiam, M_S Odpowiedz Link Zgłoś
magda_plo Re: Opryszczka w ciąży 19.04.05, 17:18 Dzięki, juz mi się poprawił humor Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Opryszczka w ciąży 19.04.05, 17:13 opryszczka genitalna jest dla dzidzi niebezpieczna, ale wargowa nie... Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: Opryszczka w ciąży 19.04.05, 20:57 Mi wyskoczyly 3 opryszczki na raz - w 12tyg. Bylam u gina i powiedzial. ze grozna jest tylko opryszczka narzadow. Smarowalam je mascia cynkowa. Nie pozwolil smarowac zadnymi zoviraxami itd. Nic sie nie martw! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: Opryszczka w ciąży 19.04.05, 21:25 nie jest niebezpieczna, u kobit w ciąży pojawia się częściej niż w nieciąży Odpowiedz Link Zgłoś
magda_plo Re: Opryszczka w ciąży 20.04.05, 11:11 dzisiaj jest już ok, dzięki wam dziewcyny przestałam się martwić, a po wizycie w aptece jest już dzisiaj lepiej Aptekarka poleciła mi maść na ząbkowanie dla dzieci"bobodent"-śmieszne że maśc na ząbkowanie pomaga na opryszczke(bo zawiera szałwie itp)-w każdym bądź razie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
magda_plo Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 11:12 Dzisiaj jest gorzej, to co zaleczyłam przez kilka ostatnich dni dzisiaj wygląda tragicznie, rano gdy pojrzałam w lustro az się przestraszyłam-wyglagałam jak wampir ze strugą krwi w kąciku ust, Dziewczyny ratujcie nic nie pomaga( maść cynkowa, i ten zel dla dzieci), czy iść do gina z tym problemem. Juz nie moge jeść Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
badarka Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 11:46 Mi pomaga wywar z nagietka. Zaparzam nagietek (taki z apteki) zgodnie z tym, co napisali na opakowaniu i robię sobie okłady, tzn. przykładam zwilżony wacik do ust i trzymam tak długo jak tylko wytrzymam kilkanaście razy dziennie. On likwiduje stan zapalny, więc pęcherzyki robią się maleńkie i bardzo szybko się goją. Może pomogłaby też maść nagietkowa? A widziałam jeszcze tu na forum, jak dziewczyny polecały echinaceę. opryszczce mówimy stanowcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 11:51 Przeszłam przez te opryszczki. Miałam az 3 ( w tym jedna w nosie). Polecam HASCOVIR. Na pewno ci pomoze. Gwarantuję. Odpowiedz Link Zgłoś
badarka Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 12:27 HASCOVIR na pewno jest dozwolony w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 12:55 Przecież bym nie używała go gdyby nie był dozwolony. Mi pomógł. A opryszczki miałam straszne. Przed ciążą nigdy nie miałam opryszczki, a jak już mi wyskoczyły to wyglądałam strasznie i właśnie Hascovir mi pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 12:56 na pewno ANTIVIR jest bezpieczny w ciąży, mi pomógł. Za to teraz mam kolejny zajad i mam już ich dość! Odpowiedz Link Zgłoś
bebewawa Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 13:33 Hej Ja w ciąży aż 3-krotnie miałam opryszczkę, ale jak była duża to poszłam do ginekologa i dostałam leki antywirusowe - zeby wirus się tak intensywnie nie namnażał, tak więc radzę i Tobie lepiej idź do lekarza, po co dzidzię tak bombardować wirusami. Pozdrawiam, dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 14:03 Gdybym tylko miała opryszczkę... Doszło do tego zapalenie krtani, potem zapalenie oskrzeli, nieżyt górnych dróg oddechowych, zapalenie uszu... I to wszystko w pierwszych trzech miesiącach ciąży. Nie wspominam już o wymiotach co kwadrans i bólach żołądka! Odpowiedz Link Zgłoś
magda_plo Re: Opryszczka w ciąży-mam juz tego dosyć 21.04.05, 14:25 Dzięki dziewczyny za radę napewno skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś