andziabk 20.04.05, 19:57 Co sadzicie o biustonoszach ciazowych? Czy warto sie w takowy zaopatrzec? Wlasciwie to jaki powinien byc dobry biustonosz? Co sadzicie o Triumphie? A moze jakas inna firma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: biustonosz ciazowy 20.04.05, 20:00 andziabk napisała: > Co sadzicie o biustonoszach ciazowych? Czy warto sie w takowy zaopatrzec? > Wlasciwie to jaki powinien byc dobry biustonosz? Co sadzicie o Triumphie? A > moze jakas inna firma? mam triumpha. dalam 59 zlotych, dobrze sie nosi.to jest taki co 'rosnie "razem z piersiami ( o numer chyba) mi na rzie nie urosly ale i tak wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: biustonosz ciazowy 20.04.05, 20:59 Ja też mam Triumpha, na dzień jest jak dla mnie superwygodny i do tego cieniutki, więc nie grzeje specjalnie. Na noc trochę za słabo trzyma piersi (śpię w staniku prawie od początku ciąży). Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: biustonosz ciazowy 20.04.05, 21:05 ja tez mam specjalny ciazowy Triumpha, ale nie jestem z niego zadowolona wydaje mi sie ze on nie za bardzo podtrzymuje duze piersi. Jestem na etapie poszukiwania jakiegos innego stanika Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: biustonosz ciazowy 22.04.05, 11:15 Dobry jest Anity i z Mothercare. Drogie, ale maja specjalne wkladki podtrzymujace piesri i nosi je sie swietnie. w Mothercare sa tez staniki do spania, lekkie, koszulkowate. ppzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmila Re: biustonosz ciazowy 20.04.05, 21:11 A ja polecam stanik firmy Anita niemieckiej 1000 razy lepszy od triumpha a nosze i ten i ten ale chyba i droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia303 Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 09:45 a gdzie kupić stanik firmy ANITA? może jakaś strona internetowa? Dzięki Asia Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 09:59 Ja wybrałam sie po stanik ciązowy do osławionego sklepu z bielizną na Grochowskiej (Warszawa)(panie rewelacyjnie dobierają staniki - tak w ogóle, nie tylko w ciązy). No i zostałam przekonana, że te ciążowe, to są do kitu, bo wcale nie trzymają biustu. Panie na początku 4 miesiąca dobrały mi fajny, dobrze trzymający biust stanik triumpha. Przechodziłam w tym jednym do połowy szostego miesiaca i niedawno wybrałam sie po następny: większy i bez koronek (bo zaczęły mnie drażnić). Tym razem wyszłam w triumphie Soft Shaper R - bardzo wygodny, lekko elestyczny materiał, bez szwów ale z fizbiną. Mam nadzieję, że dotrwam w nim już do końca ciąży. Któregos dnia poszłam do innego sklpeu poprzymierzać takie typowo ciązowe staniki - równie dobrze moglabym chodzić bez. Biust w ciązy sporo mi urósł, więc zalezy mi, żeby trzymał fason, a nie oklapł potem Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: hyris 21.04.05, 11:32 A możesz mi napisać, gdzie dokładnie jest ten sklep? Grochowska jest długa i znalazłam na niej już kilka sklepów z bielizną. Który jest ten polecany? Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_czarne Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 10:04 Hej. Mi jak na razie urósł bardzo niewiele (29tc), raczej pod biustem mam ciaśniej. Ogólnie mam malutki biust i najlepiej czuję się BEZ stanika! Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 10:08 jak stanik ma uciskać, to z pewnością lepiej bez...przynajmniej nie naraża sie człowiek na problemy z laktacją... Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 10:13 ja sobie kupiłam w w-wie pod mostem poniatowskiego - taki z odpinanymi klapkami czyli dla karmiących - z bawełnianej koronki na fiszbinach i grubych ramiączkach - leży świetnie, nic nie uwiera, dobrze trzyma i kosztował 60zł - niestety firmy nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 12:31 Ja mialam stanik ciazowy z triumpha i teraz tez go uzywam (juz mam dzidziusia i go karmie), ale faktycznie jak dla mnie to nie za spacjalnie trzyma on biust. Jesli jestescie juz pod koniec ciazy to moze lepiej kupic juz stanik do karmienia - tu polecam triumpha - te do karmienia sa jak dla mnie rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: gdzie ten sklep na Grochowskiej 21.04.05, 21:08 Grochowska 93 sklep nazywa sie ATUT, widac go i z tramwaju i z samochodu choc jest nieduzy. Sklep jest rzeczywiscie super tzn panie go prowadzace rzeczywiscie sa bardzo kompetentne i piersi po wizycie u nich wygladaj na conajmniej rozmiar wieksze(dodam,ze piersi wygladaja tak w staniku bez zadnych poduszek), i uwazam ze kazda kobietka wyjdzie z tego sklepu usatysfakcjonowana. Z tym, ze w ciazy bym sie raczej do tych pan nie wybrała, ale nie chce mi sie wyjasniac czemu Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: gdzie ten sklep na Grochowskiej 21.04.05, 21:12 Sklep "Atut" (neon Triumpha przed wejściem) - Grochowska 93. Odpowiedz Link Zgłoś
kokon11 Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 21:06 Jeśli chodzi o sklep z bielizną na Grochowskiej to polecam mały sklepik w bramie przy biurze paszportowym - w przeciwieństwie do tego rozreklamowanego bliżej salonu Hondy, właścicielka jest bardzo sympatyczna i takze super dobiera biustonosze (bardzo często jeżdzi na szkolenia T i jest ze wszystkim na bieżąco). Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 21:24 Ja nabyłam sobie bawełniane biustonosze ciążowe firmy Naturana i nareszcie mam pełen komfort (biust urósł mi z 85B do 90D). Cena przyjazna kieszeni ok.50 zł. Zakupu dokonałam w Łodzi w sklepie "9 miesięcy" na ul. Kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
atrand Re: biustonosz ciazowy 21.04.05, 22:40 A gdzie dokładnie jest ten drugi sklep? Bo raczej teraz nie mam ochoty znosić takiej niemiłej obsługi, jaka jest na Grochowskiej93. Odpowiedz Link Zgłoś
kokon11 Re: biustonosz ciazowy 22.04.05, 10:52 Sklep o którym piszę to Triumph na ul. Grochowskiej 243/245 tel 0501726986, jadąc od Teatru Powszechnego w kierunku Uniwersamu po prawej stronie, między biurem paszportowym a sklepem meblowym jest wejście w bramę - to właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: biustonosz ciazowy 22.04.05, 10:59 Co do niemiłej obsługi, to jak przyszłam z widocznym brzuchem, to nawet ta starsza ruda pani była bardzo miła. Zaskoczyła mnie bardzo, ze potrafi, bo juz sie wojowniczo nastawiłam, ze jak zacznie na mnie krzyczeć, to ja tez na nią nakrzyczę Odpowiedz Link Zgłoś