bonnie75 29.04.05, 14:27 Niestey cierpie na chorobe lokomocyjna i w zwiazku z tym mam pytanie: czy Aviomarin jest zabroniony podczas ciazy czy tez jego zazywanie nie grozi dzieciatku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benowa Re: AVIOMARIN a ciaza 29.04.05, 14:51 Mam identyczny problem. Aviomarinu brać nie można. Jest jeszcze Avioplant (ziołowy), ale na 100% nie wiem czy można go stosować Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: AVIOMARIN a ciaza 29.04.05, 14:53 Kurcze, na mnie Avioplant w ogole nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
adanik Re: AVIOMARIN a ciaza 30.04.05, 12:57 Mnie tez nie pomaga, co najwyzej spac mi sie strasznie chce ale mdlosci i kolysanie czuje doskonale. A najdziewniejsze jest to, ze nie zawsze - czasem jakbym sie drodze urodzila, a czasem po 10 min. peka mi glowa i zoladek wywraca sie na druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
benowa Re: AVIOMARIN a ciaza 29.04.05, 15:36 wiesz co, spytaj jeszcze lekarza, moze przy dobrze rozwijającej się ciąży powoli brać aviomarin. Daj mi znać, proszę, jeśli się czegoś dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
married Torecan 29.04.05, 17:37 Będąc w ciąży wybrałam się z mężem i starszym synem w podróż samolotem. Jako, że cierpię na chorobę lokomocyjną i dodatkowo miałam straszne mdłośći, mój gin przepisał mi czopki doodbytnicze Torecan. Poskutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: AVIOMARIN a ciaza 30.04.05, 13:59 Ja po ciąży przeszłam zap.ucha i od tamtej pory cierpię na chorobę lokomocyjną,najczęściej biorę Validol(do ssania),jest to lek ziołowy i pisze na nim,żę m.in.stosowany jest w chorobie lokomocyjnej u ciężarnych za 10 tabletek zapłaciłam 3.78zł Na mnie działa uspokajająco i z reguły drogę powrotną przesypiamŻyczę powodzenia. Maja-mama 7 letniego Marka i 4 letniej Angeliki(pracująca nad kolejnym "cudem" ) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: AVIOMARIN a ciaza 30.04.05, 23:08 Ja też biorę Validol - jest wyraźnie napisane, że mogą go zażywać ciężarne. Zawsze lepiej zapytać lekarza, ale urodziłam już dwójeczkę, czekam na trzecie, często to brałam i nie zaszkodziło Odpowiedz Link Zgłoś