Dodaj do ulubionych

SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!!

05.05.05, 20:53
No niestety!
Wiele tu czytam historyjek o skandalicznym traktowaniu przez lekarzy itp.
dodam więc jeszcze jedną...

Moja osobista koleżanka, będąc w ciąży z blizniętami, trafiła do szpitala w 8
miesiącu! leżała 2 tygodnie, które były horrorem!
Pielęgniarki były wredne niesamowicie!
Jedna z nich miała chyba zły dzień, rano wpadła jak burza żeby zmierzyć
ciśnienie...
Bardzo jej przeszkadzały klapki mej koleżanki, które nieco z pod łóżka
wystawały..."nie ma Pani gdzie tych kapci ustawiać!? tylko w przejściu!?
zabić się można!"( i zamaszystym ruchem wkopnęła klapki pod łóżko).
Koleżanka moja chcąc iść do łazienki, niestety nie była w stanie nachylić
się z wielkim brzuchem pod łóżko, więć wezwała pielęgniarkę i poprosiła o
sięgnięcie klapek...
A ta ją zbluzgała wręcz,że ona nie jest sprzątaczką a ona nie jest
umierająca , tylko ciężarna!
i co? dziewczyna się tak zdenerwowała,że urodziła tego samego dnia - a miała
się starać utrzymać jeszcze ciążę ok 2 tyg.!!!
Całe szczęście na drugi dzień opowiedziała wszystko mężowi a ten stanął na
wysokości zadania i poszedł na skargę do ordynatora!
Finał taki,że owa Pani straciła pracę( podobno nie był to jej"pierwszy
numer")
Może dzisiaj jest sprzątaczką...?
Obserwuj wątek
    • monika19782 Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 05.05.05, 22:18
      Cieszcie się, może ta kobieta ma 2 dzieci na utrzymaniu, może jest samotną
      matką a teraz nie ma z czego żyć. Swoja drogą wyciągnięcie klapek spod łóżka
      nie jest akrobatycznym wyczynem nawet dla kobiety w ciąży ale cóż najważniejsze
      że straciła pracę!!!!!
      • amwaw Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 05.05.05, 22:48
        Sorki, ale nie po to tysiace pielegniarek jest bezrobotne, zeby taka baba
        zajmowala ich miejsce. Na pewno trafi sie ono bardziej potrzebujacej( czyt tej
        ktora teraz nie ma pracy). A poza tym- pielegniarce placa za to, zeby byla
        pomocna a nie po to zeby BYLA!!!I nie po to ta dziewczyna lezala w szpitalu ze
        bezpieczne bylo dla jej maluszka urodzenie sie przed terminem. Ta pielegniarka
        w 100% zasluzyla na wywalenie z pracy. A jezeli Tobie nie bedzie przeszkadzac w
        najtrudniejszym momencie( i najbardziej stresujacym) takie zachowanie- no coz-
        zycze Ci, zeby taka pielegniarka Ci sie trafila-ja bym nie chciala, ale skoro
        mialaby nie byc wywalona to kims musialaby sie opiekowac...
      • ruda_szczurka Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 06.05.05, 01:11
        Ja sie bardzo ciesze.
        pielegniarka to nie praca, to powolanie. ta pani go nie miala i nigdy w tym
        zawodzie pracowac nie powinna. Ciesze sie, ze zostala zwolniona bo ja na nia
        juz nie trafie. i dobrze. zarowno dla mnie jak i dla tej pani wink jej dzieci
        malo mnie obchodza tak jak ja malo obchodzilo zdrowie dziecka pacjetki i jej
        samej.

i nie chodzi o wyciaganie kapci spod lozka. chodzi o zwykla kulture osobista i
        podejscie do pacjeta.
        • hanna26 Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 06.05.05, 01:25
          Przynajmniej jeden pozytywny przykład. Dobrze, że mąż stanął na wysokości
          zadania i że ordynator okazał się mądrym człowiekiem. Mam nadzieję, że na
          miejscu tej pani znajdzie sie teraz ktoś, kto będzie lepiej wykonywał swoją
          pracę.
      • sara06 Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 06.05.05, 08:33
        Moniko życzę Ci takiej pielegniarki, takiego poniżenia i traktowania.
        Jeśli kobieta jest pielęgniarką to powinna mieć do tego powołanie bez względu
        na to ile bedzie zarabiała.
        Są takie kobiety. Spotkałam się z prawdziwymi aniołami, były zmęczone, ale
        kochane i cudowne. Pracują w MSWIA w W-wie na oddziale laryngologicznym.
    • magda.mich Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 05.05.05, 22:28
      Może to będzie przestrogą dla jej koleżanek, że złe humory i inne sprawy
      zostawia się poza miejscem pracy.....
      Skąd w ludziach, a tym bardziej w kobietach tyle nienawiści do innych?.....
    • przeciwcialo Re: SKANDALICZNE ZACHOWANIE PIELĘGNIARKI!!! 06.05.05, 08:42
      Nikogo niska pensja nie upowaznia do takiego zachowania czy to chodzi o
      pielegniarkę czy panią na poczcie. Mnie w szpitalu też kokosów nie płacą ale
      nie przyszłoby mi do głowy wrzeszczeć na pacjenta który dzwoni czy przychodzi
      dowiedziec sie o swoje wyniki w czasie gdy ja wykonuje badania. Jesli naprawde
      nie moge mu w tej chwili poswiecić ani pół minuty grzecznie zapraszam za np.5
      czy 10 min i załatwiam sprawe. W zyciu nie nawrzeszczałam na pacjenta ale na
      niekompetentnego pracownika niejednej instytucji tak. Kazdy ma jakiegos szefa i
      jakies obowiązki zktórych powinien sie wywiazywac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka