Dodaj do ulubionych

Ratunku-rozstepy!!!

11.05.05, 20:51
Prosze o rade bo juz nie wiem co robic!jestem w 24tyg. a pare tyg temu
pojawily mi sie okropne czerwone pregi na piersiach. Juz wiem ze to niestety
rozstepy. Smaruje sie Mustela ale nie widze zadnej poprawy.Czy naprawde nic
sie nie da zrobic i bedzie tylko gorzej???pocieszcie mnie prosze;o(
Obserwuj wątek
    • koma77 Re: Ratunku-rozstepy!!! 11.05.05, 21:28
      Słuchaj ja uzywam na brzuch maseczki na twarz Sorai z kolagenem i elastyną, nie
      mam zadnych rozstępów a brzuch mam wielgachny 110 cm, moze to Ci pomoze
    • julka72 Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 10:15
      Jest Mustela na istniejace już rozstępy, podobno b. skuteczna.
      • aniav244 Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 17:51
        mustela na istniejące juz rozstępy jest do bani- nie łudź sie ze ci cokolwiek
        pomoże. zresztą ogólnie cała ta seria pod tytułem mustela pozostawia wiele do
        życzenia. szkoda kasy. juz lepiej kupic fissan który co prawda śmierdzi i jest
        ohydnie tłusty ale przynajmniej nie kosztuje 70-80 zł. poza tym wydaje mi sie
        bardziej skuteczny.
    • budzik11 Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 10:18
      Z tego, co wiem, to większość kremów raczej zapobiega rozstępom, niz likwiduje
      te już istniejące.
    • alinaw1 Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 10:26
      Gdy czytam na tym forum "problemy" typu rozstępy, mały-duży brzuch, czy pić
      miętę albo zieloną herbatę- to... chce mi się płakać i wstępuje we mnie
      zazdrość. Też chciałabym mieć takie kłopoty. jest niestety inaczej, a mnie
      trudno się pogodzić z moją bardzo trudną ciążą...
      • jakw Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 11:12
        Wiesz, tak to jest: jak nie ma problemów to do rangi problemu urasta ta
        przysłowiowa herbata, czy można robić baleyage, rozstępy, czy usg dobrze pokaże
        płeć dziecka...I to jest chyba normalne. Jak byłam w 1-szej ciąży to też mi się
        wydawało, że "wiedzenie" o płci dziecka jest straszliwie ważne. Teraz trochę
        inaczej na to patrzę.
        Trzymaj się ciepło.
    • tulippan Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 18:02
      odpukac ale na razie ich nie mam a jestem w 32/33 tc

stosuje regularnie fissan, wg. mnie nie smierdzi i jest przyjemnie tlusty

jak juz ci sie zrobily to wydaje mi sie ze nic nie zrobisz w trakcie ciazy, bo
      wciaz rozniesz
      • kinada Re: Ratunku-rozstepy!!! 12.05.05, 22:22
        Ja też polecam fissan!!!
        Wiem,żę jest skuteczny na powstałe już rozstępy!!!!
        Pare lat temu,na nogach wyszły mi wstretne,czerwone pregi i po jakims czasie
        stosowania tego kremu rozstepy 'straciły'kolor i zrobiły sie dużo
        mniejsze!!!!!!!!Tera,bedąc w ciąży tez go stosuje!!Jestem w 25 tc i jak na
        razie jeszcze rozstepy nie pojawiły sie!!!
        pozdrowionka!
        • maciopek1 Re: Ratunku-rozstepy!!! 17.05.05, 12:39
          ja stosuje mustelle i jestem bardzo zadowolona - brzuszek mam już spory ( 25
          tc) a rozstepów na razie, odpukac, ani śladu, a skóra jest mieciutka i głądka.
          Fisan też stosowałam - wg mnie był fajny, chociaz trzeba się było smarowac
          sporo wcześniej przed ubraniem bo długo się wchłaniał z uwagi na
          swoją "tłustośc". Wydaje mi się, że to raczej kwestia systematyczności i tego,
          żeby pomasować troszkę brzuszek ( chocby oliwką z oliwek) bo to po prostu
          uelastycznia skórę. Ja postanowiłam się przypilnowac i regularnie 2x dziennie
          walczę z masażem - i jak na razie efekty są niezłe. Rozstepy które już ci się
          zrobiły znikną , a w każdym razie zblakną za jakiś czas - jak po porodzie
          wsyztsko wróci do normy - na rzie masuj regularnie skórę, to ja ujędrni i
          uelastyczni ( od razu będzie łądniej wyglądać smile) Pozdrawiam serdecznie
          • jezzmam Re: Ratunku-rozstepy!!! 17.05.05, 13:10
            A ja jestem w 35tc i ZERO rozstępów-a brzuszek DUŻY.Nic specjalnego nie używam-żel pod prysznic i balsam DOVE.

Moje szczęście tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka