fruwajka1 16.05.05, 13:41 Mam pytanie do mamuś, które urodziły w 37 tyg lub wcześniej, a nie miały żadnych komplikacji w ciąży, czy rokowań lekarskich. Czy coś szeptało Wam,że dzieciątko będzie wcześniej? Coś na to wskazywało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinajk Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 13:52 37 tydzien to juz ciąża donoszona, nie ma obaw o malucha nawet jak się urodzi! Nic się nie martw! Odpowiedz Link Zgłoś
plomyk Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 13:57 Moj syn sie urodzil po skonczonych 36tc. Jesli chodzi o to czy cos wskazywalo na to,z e sie urodzi wczesniej to zdecydowanie skracajaca sie szyjka Co do donoszenia ciazy to lepiej zeby dziecko sie urodzilo od 38tc w gore. Moj synek mial kilka cech wczesniaczych, ale nei musial juz lezec w inkubatorze. Wazyl 2800 i super sie rozwija powodzenia Ania Odpowiedz Link Zgłoś
me_mme Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 22:30 Moja córeczka urodziła się na początku 37 tygodnia ciąży i ważyła 2580 i dostała 10 punktów w skali APGAR. Nie było żadnych komplikacji w ciąży. A po ostatnim usg lekarz stwierdził, że do porodu jeszcze daleko i przesunął o dwa tygodnie do przodu termin wyznaczony z daty ostaniej miesiączki. Urodziłam na początku września, termin z miesiączki - był na 20 września, termin z usg na 4 października. Powiem tak: - w 4 października nie uwierzyłam - czułam, że to będzie przed 20 września (nie wiem dalczego i jak) - ale nie spodziewałam się, że już na samym początku września Kiedy odeszły wody, leżałam na kanapie, jadłam kolację i planowałam zakupy do nowego mieszkanka. Na całe szczęście torba była spakowana już od 2 tygodni, także uniknęłam zbyt wielkiego popłochu. Także wcześniejsze spakowanie torby polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: Poród przedwczesny 17.05.05, 14:37 Miałam termin na początek lipca , niunia przyszła na świat miesiąc wcześniej - dostała 9 pkt Apgar i wszystko było w porządku . Odpowiedz Link Zgłoś