Dodaj do ulubionych

Poród przedwczesny

16.05.05, 13:41
Mam pytanie do mamuś, które urodziły w 37 tyg lub wcześniej, a nie miały
żadnych komplikacji w ciąży, czy rokowań lekarskich. Czy coś szeptało Wam,że
dzieciątko będzie wcześniej? Coś na to wskazywało?
Obserwuj wątek
    • karolinajk Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 13:52
      37 tydzien to juz ciąża donoszona, nie ma obaw o malucha nawet jak się urodzi!
      Nic się nie martw!
      • plomyk Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 13:57
        Moj syn sie urodzil po skonczonych 36tc. Jesli chodzi o to czy cos wskazywalo
        na to,z e sie urodzi wczesniej to zdecydowanie skracajaca sie szyjkawink
        Co do donoszenia ciazy to lepiej zeby dziecko sie urodzilo od 38tc w gore. Moj
        synek mial kilka cech wczesniaczych, ale nei musial juz lezec w inkubatorze.
        Wazyl 2800 i super sie rozwijawink
        powodzeniawink
        Ania
    • me_mme Re: Poród przedwczesny 16.05.05, 22:30
      Moja córeczka urodziła się na początku 37 tygodnia ciąży i ważyła 2580 i
      dostała 10 punktów w skali APGAR. Nie było żadnych komplikacji w ciąży. A po
      ostatnim usg lekarz stwierdził, że do porodu jeszcze daleko i przesunął o dwa
      tygodnie do przodu termin wyznaczony z daty ostaniej miesiączki. Urodziłam na
      początku września, termin z miesiączki - był na 20 września, termin z usg na 4
      października. Powiem tak:
      - w 4 października nie uwierzyłam
      - czułam, że to będzie przed 20 września (nie wiem dalczego i jak)
      - ale nie spodziewałam się, że już na samym początku września
      Kiedy odeszły wody, leżałam na kanapie, jadłam kolację i planowałam zakupy do
      nowego mieszkanka. Na całe szczęście torba była spakowana już od 2 tygodni,
      także uniknęłam zbyt wielkiego popłochu. Także wcześniejsze spakowanie torby
      polecam. smile
    • abbra Re: Poród przedwczesny 17.05.05, 14:37
      Miałam termin na początek lipca , niunia przyszła na świat miesiąc wcześniej -
      dostała 9 pkt Apgar i wszystko było w porządku .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka