Dodaj do ulubionych

temperatura!!!

16.05.05, 16:25
hej gdzie mierzyc temperature tj pod pacha czy w pochwie i ile wynosi ona
ciązy? podobno 37st? ile czasu utrzymuje sie to 37stopni w ciazy, do ktorego
tygodnia?
Obserwuj wątek
    • niepwewna Re: temperatura!!! 16.05.05, 16:26
      aha i gdzie zrobić betahcg z krwi w lodzi? najtaniejsmile wie ktos?
    • saskiaplus1 Re: temperatura!!! 16.05.05, 16:36
      Można w pochwie, odbycie lub pod językiem (pod pachą nie, ponieważ wiarygodne
      pomiary daje tylko mierzenie w tzw. jamach ciała). Ważne, żeby zawsze o stałej
      porze, najlepiej zaraz po obudzeniu i przed wstaniem z łóżka, po min. 3 godz.
      snu. Nie ma stałej temperatury, którą wszystkie kobiety mają w ciąży - u każdej
      jest to trochę inaczej, nie musi być wcale 37 stopni. Generalnie jest tak, że
      po owulacji podnosi się o ok. 2 kreski (co najmniej, ale zdarza się mniej), a
      jeśli kobieta zajdzie w ciążę, to często jeszcze o ok. 2 kreski (ale
      niekoniecznie, może pozostać na poziomie owulacyjnym). Przykład - moja
      podstawowa temp. ciała wynosi standardowo 36,2, więc na początku ciąży miałam
      najwyżej 36,8, a zwykle ok. 36,7.
      O poczęciu się dziecka świadczy (z 99% pewnością) podwyższona do poziomu
      owulacyjnego temperatura utrzymująca się ponad 21 dni (a dokładnie ponad 7
      powyżej zwykłej długości fazy poowulacyjnej). Szczerze mówiąc natomiast nie
      wiem, jak długo taka wyższa temp. się utrzymuje - ja mam wrażenie, że u mnie
      cały czas, bo ciągle mi gorącosmile Ale nie mierzę temp. odkąd przekonałam się, że
      jestem w ciąży, więc nie mam danych empirycznych.
    • ninyanna Re: temperatura!!! 17.05.05, 12:11
      Wlasnie dreczy mnie identyczne pytanie!!
      Wyczytalam, ze powinno sie mierzyc temperature w pochwie i podczas ciazy wynosi
      ona 37 stopni i ponad 37.. Ja mierze juz od kilku dni, z samego rana i mam
      okolo 37,2 do 37,5 kresek !!
      Czy to moze oznaczac ciaze? Czy moga byc inne przyczyny??
      Prosze o odpowiedz jak ktosik moze !:]

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka