niepwewna 16.05.05, 16:25 hej gdzie mierzyc temperature tj pod pacha czy w pochwie i ile wynosi ona ciązy? podobno 37st? ile czasu utrzymuje sie to 37stopni w ciazy, do ktorego tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepwewna Re: temperatura!!! 16.05.05, 16:26 aha i gdzie zrobić betahcg z krwi w lodzi? najtaniej wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: temperatura!!! 16.05.05, 16:36 Można w pochwie, odbycie lub pod językiem (pod pachą nie, ponieważ wiarygodne pomiary daje tylko mierzenie w tzw. jamach ciała). Ważne, żeby zawsze o stałej porze, najlepiej zaraz po obudzeniu i przed wstaniem z łóżka, po min. 3 godz. snu. Nie ma stałej temperatury, którą wszystkie kobiety mają w ciąży - u każdej jest to trochę inaczej, nie musi być wcale 37 stopni. Generalnie jest tak, że po owulacji podnosi się o ok. 2 kreski (co najmniej, ale zdarza się mniej), a jeśli kobieta zajdzie w ciążę, to często jeszcze o ok. 2 kreski (ale niekoniecznie, może pozostać na poziomie owulacyjnym). Przykład - moja podstawowa temp. ciała wynosi standardowo 36,2, więc na początku ciąży miałam najwyżej 36,8, a zwykle ok. 36,7. O poczęciu się dziecka świadczy (z 99% pewnością) podwyższona do poziomu owulacyjnego temperatura utrzymująca się ponad 21 dni (a dokładnie ponad 7 powyżej zwykłej długości fazy poowulacyjnej). Szczerze mówiąc natomiast nie wiem, jak długo taka wyższa temp. się utrzymuje - ja mam wrażenie, że u mnie cały czas, bo ciągle mi gorąco Ale nie mierzę temp. odkąd przekonałam się, że jestem w ciąży, więc nie mam danych empirycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ninyanna Re: temperatura!!! 17.05.05, 12:11 Wlasnie dreczy mnie identyczne pytanie!! Wyczytalam, ze powinno sie mierzyc temperature w pochwie i podczas ciazy wynosi ona 37 stopni i ponad 37.. Ja mierze juz od kilku dni, z samego rana i mam okolo 37,2 do 37,5 kresek !! Czy to moze oznaczac ciaze? Czy moga byc inne przyczyny?? Prosze o odpowiedz jak ktosik moze !:] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś