Dodaj do ulubionych

wozek z nosidelkiem - jak ulozyc dziecko?

04.06.05, 09:29
Dziewczyny,
kupilismy wozek wielofunkcyjny z nosidelkiem zamiast gondoli. Caly wozek jest
wykonany ze sztucznego materialu, ktory oddycha podobno, ale sam w sobie nie
jest milutki, zwlaszcza dla noworodka. Wlasnie mnie olsnilo, ze wkladajac do
niego (nosidla) dziecko, bede musiala je polozyc na czyms, wczesniej myslalam
o pieluszce flanelowej, ale teraz mysle, ze to nie jest dobry pomysl...

Jak myslicie - czy jest sens kupowac posciel do takiego nosidla? jak Wy
planujecie to rozwiazac? nadchodzi lato, upaly - nie chce, zeby moja mala sie
gotowala...
Obserwuj wątek
    • schaapje Re: wozek z nosidelkiem - jak ulozyc dziecko? 05.06.05, 09:43
      naprawde tylko ja mam taki problem?
      • lilia76 Re: wozek z nosidelkiem - jak ulozyc dziecko? 05.06.05, 12:53
        Mogę ci tylko powiedzieć, że nie tylko ty masz taki problemsmile. My wczoraj z
        mężem kupiliśmy wózek z nosidełkiem i też nie mamy pojęcia co się do niego
        wkłada, a olśniło mnie dopiero w domu ze coś trzeba włozyc, tak to bym się od
        razu w sklepie spytała, czy jest coś do wózka, jakas mała pościel czy kocyk
        mały a tak sama nie mam pojęcia. Myslałam zeby na spód kłaść niezłożony rożek
        zeby dziecko miało miękko ale niewiem jak to bedzie w praktyce. Mam nadzieję ze
        ktoś sie jeszcze odezwie w tej sprawie i poradzismile
        Pozdrawiam
        • kalina_p Kocyk... 05.06.05, 13:16
          bez przesady z posciela, lato idzi. Jakis mily material po prostu.
          moja zeszlym roku (ur. w maju) miala kocyk pod soba, przkrywalam cieniutkim
          kocykiem albo tetra.
          • schaapje Re: Kocyk... 05.06.05, 22:29
            czy taki kocyk nie za bardzo grzeje? przy ostatnich upalach mialam wrazenie, ze
            sama mysl o kocu, swetrze czy bluzie rozgrzewa, a co dopiero lezenie na nim...
            aleposcieli kupowac raczej nie bede - nosidlo jest mniejsze od gondoli i chyba
            by nie pasowala...
            • laperla4 Re: Kocyk... 06.06.05, 13:21
              Ja też mam taki wózio i już woziłam w nim cztery lata temu synusia. Nic nie
              wkładałam, bo nie wiem jakikim materiałem jest wyściełane Wasze nosidełko,ale
              moje miało całkiem miły materiał, więc w zasadzie nic nie wkładałam, bo nie
              było potrzeby. Ale chyba wystarczy pieluszka w upały?
              Później jak było chłodno doku[piłam specjalny śpiworek Maxi Cosi i tyle.
              Pozdrawiam
    • aga.79 Re: wozek z nosidelkiem - jak ulozyc dziecko? 06.06.05, 13:24
      Ja chyba wyłóżę jakimś cienkim i jasnym kocykiem, żeby się nie grzał w upał za
      bardzo.
      • anddar Re: wozek z nosidelkiem - jak ulozyc dziecko? 06.06.05, 15:44
        My kupilismy 3-funkcyjny wozek; w ktorym jest tez nosidelko;mieszkam za granica
        i ten system jest tu bardzo popularny.Ale uwaga! przestrzegano nas, by dziecko
        nie przebywalo za dlugo w takim nosidelku ze wzgledu na kregoslup- idealna dla
        takiego malucha jest pozycja lezaca. Zatem zamierzam korzystac z nosidelka
        tylko na krotkie spacery, zakupy czy wizyte u lekarza.
        Najczesciej nosidelka sa wyposazone w dodatkowy cieniutki "pokrowiec" ( nie
        wiem jak to nazwac),na krory kladzie sie dziecko-pôwinien byc w komplecie z
        nosidelkiem, ale byc moze mozna go kupic osobno w sklepie, a jak troche
        chlodniej przykryc kocykiem;pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka