07.06.05, 15:14
Przed chwilą przy podcieraniu (przepraszam jesli kogoś to obraża) zauważyłam
taki brudny śluz na papierze. Wczesniej bolał mnie brzuch - w zasadzie
wydawało mi się że to okolice jajnika.Jestem w 4 tc. Biorę Duphaston. Ginka
mnie uprzedzała, ze tak może być. Mimo to zmartwiłam się. A teraz nie mogę
się do niej dodzwonić. Tak mi smutno. Dziewczyny pocieszcie.
Obserwuj wątek
    • nina78 Re: Plamienie 07.06.05, 15:17
      Wiesz, za bardzo nie moge ci pomoc... Ale chociaz podniesc na duchu sprobuje.
      Skoro ginka mowila, ze tak moze byc, to moze nic zlego sie nie dzieje? Badz
      dobrej mysli i postaraj sie skontaktowac z ginka. Trzymam kciuki
    • mamalgosia Re: Plamienie 07.06.05, 15:19
      Powinno się zwiększyc dawkę duphastonu
      • dragonia Re: Plamienie 07.06.05, 15:21
        Dzięki za oddzew. Duphaston biorę 3 x dziennie po jednej tabletce.
        • mamalgosia Re: Plamienie 07.06.05, 15:25
          widocznie masz jeszcze większy niedobór progesteronu.
    • mamalgosia jeszcze jedno 07.06.05, 15:26
      Bierzesz 3 razy dziennie, to może warto to rozłożyc równomiernie na całą dobę?
      tzn. co 8 godzin
    • saaba83 Re: Plamienie 07.06.05, 15:27
      Spokojnie, spokojnie... <uspokaja ta, ktora sama wczoraj narobiła ryku smile>...ja
      juz bylam dzis z tym w szpitalu..tez wczoraj zauwazylam takie plamienie, z tym
      ze moje bylo mocno czerwone..jestem w 12 tc!! Wiec za telefon - pani doktor
      kazala lezec i zazyc 2 asparginy,a to co Ty zazywasz dala dzis na recepte i
      powiedziala, ze jakby sie powtorzylo mam wziac.. sprawdzala na USG ewentualna
      przyczyne, ale nic nie znalazla i powiedziala, ze to moze tez byc zwiazane z
      pogoda i tym calym cisnieniem...moze tez byc to zwiazane z dniami, w ktorych
      miewalas miesiaczke..na poczatku ciazy jeszcze tak jest,ze moze byc
      plamienie..wiec odpoczywajcie i nie ma co sie denerwowac..ale zadzwon do
      lekarza-zapewne Cie to uspokoi..Pozdrawiamy smile
      • dragonia Re: Plamienie 07.06.05, 15:39
        Dzięki dziewczyny, oddzwoniła do mnie gini, nadała zakaz współżycia, pytała czy
        mnie boli brzuch. Jak powiedziałam, że tak to poprosiłą, zebym jej zaufała
        brałą nospę, która jest straszną trucizną w ciąży wg ulotki. Powiedziałą, ze
        prwadopodobnie dołoży mi do tego luteinę. Na wizytę jestem umówiona w piątek. A
        duphaston biorę właśiwie co 8 godzin, moze ze 3 razy zrobiłam mniejszy odstęp.

Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.
        • anet77 Re: Plamienie 07.06.05, 17:36
          Ja tez miałam takie plamienie w 6 tygodniu. Trafiłam do szpitala, miałam
          luteine i nospę, tak więc sądze, ze Ci nie zaszkodzi a napewno pomoże. jednak
          przydałoby się zrobić jeszcze usg, bo u mnie na usg wyszło, ze ciąża jest
          bardzo nisko położona, przy samym ujściu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka