Dodaj do ulubionych

Będzie dziewczyna!!!

14.06.05, 23:46
Właśnie przed chwilą wróciłam z USG połówkowego. Wszystko jest ok. No i jak w
temacie okazało się że będzie córcia. Już nie jest bobo tylko dziewczyna. Nie
podejrzewałam że tak mnie to wszystko ujmie. Ale w gabinecie nie mogłam się
powstrzymać i się ze wzruszenia rozryczałam. Powiem Wam że dużo bym dała żeby
jeszcze raz przeżyć coś takiego. Nawet nie potrafię tego opisać. Poprostu coś
niesamowitego.
Byłam na USG u dr Makowskiego. Przesympatyczny człowiek. Mamy wszystko
nagrane na płytkę.
Uff to trochę spuściłam z siebie tych emocji i przeżyćsmile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anna292 Re: Będzie dziewczyna!!! 14.06.05, 23:50
      gratulacje, gratulacje. bedzie nas więcej (hi, hi)
      pozdrawiam
      • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 14.06.05, 23:52
        No tak. Będzie nas więcej. Może powoli szykuje się druga seksmisjasmile
        Tylko jak tak patrzę po znajomych to jest przewaga dziewczynek, więc nie wiem
        gdzie moja córka (ha, to brzmi dumnie) znajdzie piaskownicowego narzeczonego.
    • goshas3 Re: Będzie dziewczyna!!! 14.06.05, 23:52
      No to moje gratulacje!!! U mnie dzidziuś na ostatnim usg też nie ujawnił
      siusiakasmile na 85% córcia będziesmile
      • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 14.06.05, 23:58
        A jak mój mąz zadzwonił do swojej matki i zaczął się z nią nawić w zgadywanki
        co będzie to wyglądało to mniej więcej tak:
        - Mamo zgadnij co będzie?
        - Chłopak?
        - Nie, zgaduj dalej.
        - Bliźniaki?
        - Nie.
        - No to już nie wiem co.

Super, nie? A potem jeszcze mnie dobiła, bo chyba nie mogła przeżyć że będzie
        wnuczka i zadzwoniła jeszcze raz. I tak z nadzieją w głosie mówiła mi że czasem
        się zdarza tak, że z dziewczynek wychodzą chłopcy. Mój mąż mówi że ona nie
        miała nic złego na myśli. I ja przyznam szczerze że też jestem zaskoczona taką
        reakcją, tym bardziej że ma już wnuki i poza tym wydaje mi się że lubi dzieci.
    • beri123 Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:36
      Gratulacje. Czy USG połówkowe robi się w połowie ciąży?
      • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:42
        beri123 napisała:

> Gratulacje. Czy USG połówkowe robi się w połowie ciąży?

No tak. Jak sama nazwa wskazujesmile
    • pimpek_sadelko Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:44
      gratuluje corciwink
      • gabi67 Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:48
        Gratuluje i my będziemy mieli córcie Kasieńkesmile
        Pozdrawiam Gabi
    • roxi_hart Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:52
      Gratuluje! Rok temu przezywalam to samo-dzis mam sliczna, pol roczna coreczke!
    • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 09:59
      No a teraz mamy kolejną rozterkę. Imię. Przecież to ma być na całe życie. Ale
      coś mi się zdaje ze chyba będzie Milena. To jedyne imię jakie mi i mężulkowi
      się podobało. Co prawda jeszcze nie wszyskie przerobione.
      • krysiaczek25 Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 10:12
        Witam!
        Na początku serdeczne gratulacje! Milenka to bardzo ładne imię, mnie z kolei
        podoba się imię Lena. Ale ja niestety nie wiem co będziemy mieć (jeszcze nie).W
        związku z tym mam pytanie co do USG połówkowego, bo dziś się na takowe wybieram
        i też chciałabym z mężem dowiedzieć się czy to będzie chłopczyk czy
        dziewczynka. Mnie niedawno zaczął się 21tc, w którym Ty teraz jesteś? Czy
        trzeba lekarzowi powiedzieć, że chce się mieć wykonane USG połówkowe? Ja jadę
        pierwszy raz do nowego lekarza (ponoć dobry specjalista) i mam nadzieję,że
        zrobi mi takie USG. Ile musiałaś zapłacić, jeśli wolno zapytać?
        Pozdrawiam serdecznie
        • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 11:05
          Dzisiaj jest 21tydzień i 4dzień ciąży. A na USG połówkowym byłam wczoraj. Jak
          się zapisywałam na USG to powiedziałam że to ma być USG połówkowe. Co do płci
          to pewnie lekarz jak będzie widział co nosisz w brzuszku to Was spyta czy
          chcecie wiedzieć. Co do ceny to zapłaciłam 130zł w W-wie w prywatnym gabinecie,
          wiem że jest i drożej i taniej. Generalnie u Makowskiego USG połówkowe kosztuje
          130, a zwykłe USG 100. To są ceny z ul.Łuckiej.
          I wiecie co mnie zaciekawiło. Mam chyba z 5 koleżanek w ciązy wiekowo podobnej
          do mojej (jak ktoś sobie żartuje to pyta się co to była za impreza, hihihi) i
          nie wszystkie były wysłane przez swoich lekarzy na USG połowkowe. A ono podobno
          jest najważniejsze. To jak to w końcu jest?
      • goshas3 Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 12:00
        śliczne imie. I oryginalne więc nie zginie w tłumie Juleksmile
        • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 15.06.05, 12:19
          > śliczne imie. I oryginalne więc nie zginie w tłumie Juleksmile

No właśnie. Jak kiedyś dziecko było dla mnie jeszcze abstarkcją to sobie
          pomyślałam, że będzie miało w miarę oryginalne imię. Oczywiście bez przesady.
          Jak do niczego wielkiego w życiu nie dojdzie to przynajmniej imię będzie dość
          charakterystyczne w porównaniu właśnie do Julek, Ol i innych. Tylko oby nie
          było tak jak z moim imieniem- Agnieszka. Moi starzy też nie chcieli abym miała
          na imię Ania, Kasia czy jeszcze jak tam było modnie 30 lat temu. I co się
          okazało? Jak odbierali mnie z przedszkola i wołali po imieniu to okazywało się
          że prawie cała żenska część grupy przedszkolaków reagowała na Agnieszkęsmile
    • ikaes Re: Będzie dziewczyna!!! 16.06.05, 15:21
      jeżeli z USG wychodzi dziewczyna, to podobno jest pewność tylko na 50 %, a jak
      chłopak to na 90%, zwłaszcza, że to USG połówkowe.
      U moich znajomych najpierw lekarz w ok 25 tygodniu stwierdził, że będzie
      chłopak, a potem okazało się, że jednak dziewczyna
      • figaroo Re: Będzie dziewczyna!!! 16.06.05, 15:29
        > jeżeli z USG wychodzi dziewczyna, to podobno jest pewność tylko na 50 %

Ale jak dwóch lekarzy mówi, że będzie dziewczyna to chyba na 100%. Bo 50% plus
        50% to jest przecież 100%smile)) Poza tym jeden z nich to jest słynny dr Makowski
        to jest nawet tak co najmniej 125% szans na dziewuchęsmile A tak na poważnie zdaję
        sobie sprawę, że w ostatnim momencie może się zrobić chłopak. Ale pozwól mi się
        cieszyć chwilą. Poza tym jak okaże się że będzie chłopak to znów będzie wielka
        radość i wieeelka niespodzianka
        Pozdrawiam
      • dudlina Będzie dziewczyna, ale czy to sie moze zmienic? 17.06.05, 10:31
        Ha! A jak ja sie dowiedzialam w 29 tc, ze bedzie dziewucha, to czy jest szansa
        na zmiane? Mam juz dziewuche w domu, dlatego teraz chcialabym chlopaka...
        Dudlina
    • bazylea1 Re: Będzie dziewczyna!!! 16.06.05, 15:52
      gratuluję! ja idę do Makowskiego za 3 tyg i już nie mogę się doczekać!!!! tez
      mam nadzieję na córeczkę bo już mam synka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka