plomyk Re: piling kawowy można? 17.06.05, 10:06 Niestety nie, poniewaz w ciazy nie powinno sie uzywac kosmetykow z kofeina. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: piling kawowy można? 17.06.05, 10:37 Ja bym tam zrobiła - piję kawę od czasu do czasu, więc chyba kawa przez skórę raz na jakiś czas nie powinna mieć żadnego wpływu na ciążę (ile tej kofeiny może Ci wniknąć takim sposobem?). No, może bym sobie darowała to w pierwszym trymestrze, zwłaszcza że wiele osób (ja też) miewa wtedy wstręt nawet do samego zapachu kawy. Ale potem? Nie sądzę, żeby to mogło być szkodliwe. Chyba że masz skłonność do traktowania ciąży jako stanu nader poważnego, w którym wszystko może szkodzić i dmuchasz na zimne. Wtedy dla własnego spokoju lepiej sobie daruj, po co masz potem zamartwiać się całymi dniami Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: piling kawowy można? 17.06.05, 10:41 Położna powiedziała mi, że nie nalezy przesadzać z ograniczeniami. Kosmetyki raczej nie wnikają do skóry właściwej. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: piling kawowy można? 17.06.05, 10:44 to może zrób sobie peeling grubą solą Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka14 Re: piling kawowy można? 18.06.05, 22:33 Ja zadałam to pytanie swojemu lekarzowi. Stwierdził,że do czasu porodu lepiej sobie piling kawowy odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 Re: piling kawowy można? 18.06.05, 22:36 kosmetyczka tez to powiedziala... ale ja robie.... nie wytrzymalam na swoje usprawiedliwienie mam to, ze odstawilam kofeine doustna calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś