zyna 17.06.05, 13:13 Szukam dobrej maści na blizny, którą często stosuje się np. po cc. Wiem, że jest bardzo skuteczna, a niestety zapomniałam nazwy Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: Jak się nazywa maść na blizny? 17.06.05, 13:19 Contratubex (droższa i skuteczniejsza) albo polska (mniej skuteczna) Cepan Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: Jak się nazywa maść na blizny? 17.06.05, 16:34 Uzywalam obydwie po ospie,cepan troche smierdziala i dlugo jej nie uzywalam a ta druga b.dobra tylko trzeba stosowac regularnie.Zostalo mi zaledwie kilka sladow i to w miejscach gdzie faktycznie nieregularnie smarowalam.No ale bylo to jakis rok temu...Pozdrawiamy Malina i 27,4tc Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Jak się nazywa maść na blizny? 17.06.05, 13:34 Można stosować 6 tyg. po cc. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jak się nazywa maść na blizny? 17.06.05, 19:39 Cepan i Contratubex to dokładnie to samo. Z tym, ze ta druga jest dwa razy droższa, a cepan ma niezbyt przyjemny zapach. Robią je dwie rózne firmy. Działają dokładnie tak samo. Ale tu konieczna jest systematyczność i cierpliwość, bo nie zobaczysz efektów po kilku dniach. A co najwyżej po kilku tygodniach, a nawet miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Jak się nazywa maść na blizny? 18.06.05, 01:24 Jak może być to samo skoro nawet inaczej pachną i mają inną konstystencję. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jak się nazywa maść na blizny? 18.06.05, 06:02 nie od konsystencji i zapachu zalezy działanie masci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: Jak się nazywa maść na blizny? 23.06.05, 21:58 Veraderm- zel do stosowania na blizny, oraz to samo w plastrach wielkokrotnego stosowania. Niestety ok 100- 120 zl Odpowiedz Link Zgłoś
olivki Re: Jak się nazywa maść na blizny? 18.06.05, 09:53 NO SCAR to nowosc w aptekach. Kosztuje kolo 70 zł, ale jest lepsza niż Cepan i Contratubex. Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: Jak się nazywa maść na blizny? 18.06.05, 09:58 Jeżeli dobrze pamiętam to po cc miałam przepisany Solcoseryl Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik_gda Re: Jak się nazywa maść na blizny? 18.06.05, 18:08 znam tylko reklamowane i drogie Botox i strinVektin pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Jak się nazywa maść na blizny? 23.06.05, 22:42 Cepan i Contactubex mają rzeczywiście ten sam skład, tyle że Contractubex jest w żelu (Cepan to maść albo krem) - jest według mnie łatwiejszy w stosowaniu, no i przyjemniejszy, bo całkiem nieźle pachnie. Contractubex jest rzeczywiście droższy, poza tym, o ile dobrze pamiętam, zawiera dodatkowy składnik - chyba konserwujący. Tak czy owak warto pamiętac o dokładnym wmasowywaniu maści, nie wystarczy nałożyć czy wklepać - chodzi o to, żeby "rozcierać" bliznę. POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
gilderka Re: DERMATIX 25.06.05, 11:19 Właśnie używam go na bliznę na dłoni, dosyć dużą, po szyciu, ale chirurg powiedział, że jest poolecana przez plastyków i najlepsza. Wprawdzie kosztuje 170 zł ale ja już po trzech dniach widzę rezultaty, także polecam. Mogą dać Wam znać za dwa miechy, bo tyle będę jej używać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś