Dodaj do ulubionych

termin na koniec listopada

20.06.05, 12:07
Szukam dziewczyn, ktore maja termin na koniec listopada. Jestem w drugiej
ciązy (pierwsza zamarła w szóstym tygodniu). Tym razem wszystko jest ok. Nic
złego sie nie dzieje i mam nadzieje, ze tak bedzie do konca. Po trzech
pierwszych miesiacach paskudnego sampoczucia, w koncu czuje sie dobrze. Gdyby
nie rosnący z dnia na dzien brzuszek i szybsze meczenie w ogóle nie czułabym
ze jestem w ciazy. A jak wy sie czujecie?
Obserwuj wątek
    • netka133 Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:21
      Kollin, a skąd jesteśś? Ja też mam termin na koniec listopada. Pierwsze trzy
      miesiące to był koszmar. Mdłości, wymioty i tak na okrągło. Od tygodnia odpukać
      cisza nastała i nawet apetyt się pojawił, a co za tym idzie mały brzuszek już
      widać smile Zostały tylko niewielkie bole brzucha, związane chyba z tym że małej
      brakuje miejsca. Za 3 tygodnie idę na usg i nie mogę się już doczekać kiedy się
      dowiem czy osobnik ów to ona czy on wink Pozdrawiam cieplutko, Netka
      • lamariol Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:27
        Witam przyszłe MAMUSIEsmile) Ja tez mam termin na końcówkę listopada, tj. (tak
        mówi komputer lekarzasmile 27.11. Powiedzcie mi kochane, czy juz też nie
        wchodzicie w spodnie z przed... bo u mnie zaczyna sie pojawiać ten problem? I
        ile (jezeli to nie tajemnica) przybrałyście na wadzesmile?
        Pozdrawiamsmile
        • marcia81 Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:55
          Oj ja juz dawno nie smile)) Brzuch jakbym polknela pilke od koszykowki smile))
    • govanka Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:27
      Hej dziewczyny, wpadnijcie pod adres:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27628
      tam są same listopadóweczki.

Pozdrawiam cieplutko
      K. i Ktoś
      • kollin Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:48
        Jestem z Białegostoku, a termin z USG mam na 29 listopada (z miesiączki na
        20.11). Niestety musiałam już kupić spodnie ciążowe, bo stare jeansy cisna jak
        nie wiem co. Do tej pory tyłam równiótko, kilogram na miesiąc. Ale ostatnio
        dawno sie nie ważyłam, wiec nie wiem jak teraz wyglada sytuacja. Oprócz spodni
        musiałam się też zaopatrzyć w biustonosz, bo niestety ze starego to mi się
        piersi po prostu wylewały. Dziewczyny wiecie juz co bedziecie miały, czy
        chłopca czy dziewczynke? U mnie na ostatnim USG (10 dni temu) wychodziło, ze
        bardziej prawodopodobny jest chłopiec, ale to jeszcze nic pewnego.
        Pozdrawiam
        • mo2005 Do Kollin 21.06.05, 13:04
          Cześć. Ja też jestem z Białegostoku. Termin mam na 26.11. To moja pierwsza
          ciąża teraz już czuję się trochę lepiej ale nadal mam trochę mdłości no i te
          ciągłe zmęczenie ledwo wytrzymuję w pracy. Już nie mogę się doczekać kiedy będę
          wiedziała co to będzie mam nadzieję że dziewczynka. Gdzie chodzisz do lekarza
          bo ja do dr Świąteckiej i jak narazie jest ok. Gdzie zamierzasz rodzić ?
          Pozdrawiam
          • kollin Re: Do Kollin 22.06.05, 10:59
            Ja chodze do dr Kurzątkowskiego i tez na razie jestem bardzo zadowolona. Mysle
            ze bede rodzic na Warszawskiej, choc caly czas waham sie tez nad klinika
            Arciszewskiego. A ty, gdzie bedziesz rodzic?
            Ja pracuje dopiero od tygodnia, wczesniej przez dwa miesiace bylam na
            zwolnieniu. Jak przychodze z pracy, to padam niezywa, czuje sie potwornie
            zmeczona. W ogóle mam wrażenie, ze mam o połowe mniej energii niz przed
            ciażasmile))
            Pozdrawiam
            • mo2005 Re: Do Kollin 22.06.05, 16:09
              CZeść. Ja też zastanawiam się nad kliniką Arciszewskiego szczególnie ze względu
              na to że chcę mieć cesarkę na życzenie. Tak jak ty mam wrażenie że mam coraz
              mniej siły a w dodatku pracę mam odpowiedzialną i czasami się boję żeby nie
              narobić jakiś głupot i coraz częściej zastanawiem się nad zwolnieniem. Niby
              ciąża to nie choroba ale ja przychodzę do domu i nie mam na nic siły.
              Pozdrawiam cieplutko ciebie i maleństwo.
    • marcia81 Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 14:54
      Witam smile) Ja mam termin na 24 listopada. Ciesze sie ze ci sie udalo. Ja nie
      mialam zadnych objawow i gdyby nie rosnacy brzuch i ruchy maluszkow nie
      wiedzialabym ze jestem w ciazy smile)) Czasem krzyz i nogi puchna a tak to to jest
      ok. Jakby co to pisz na maila gazetowego.
      Pozdrawiam
      • lamariol Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 15:02
        czujesz juz ruchy????? ja jeszcze niesad Ale to chyba nie jest jeszcze tragedia??
        A juz sie martwiłam, ze tylko ja mam taki duży brzuszek, ze musze zmieniać
        garderobęsmile Co do biustonosza, to niestety ja musiałam kupić juz wiekszy
        rozmiar w 2tc., bo pierwsze co mi zaczęło bardzo rosnąć, to piersiwink Ale mam
        nadzieje, ze sie to kiedys uspokoi, bo producenci nie przewidują większych
        rozmiarów. Mieszkam we Wrocku, wiec 'troche' daleko od Ciebie...
        Serdecznie pozdrawiamsmile
        • marcia81 Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 15:05
          Ruchy zaczelam czuc dokladnie tydzien temu jak jechalam samochodem, od razu
          wiedzialam ze to moje dzieciaczki, zreszta teraz jak jezdze autkiem to sie
          ruszaja wiec albo to bardzo lubia albo nie znosza smile)) Juz nawet dostalam od
          jednego dosc silne kopniaczki smile))
        • marcia81 Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 15:07
          I pewnie ze nie tragedia, niektore dziewczyny czuja ruchy dopiero 22tc, wiec
          sie nie przejmuj.

Buziaki
          • lamariol Re: termin na koniec listopada 20.06.05, 15:13
            Dziękuję za słowa otuchy, ale juz zaczęłam się zamartwiać. Ostatnio jestem na
            to podatnawink Ale w czwartek ide na USG, wiec sie wszystkiego dowiem. Oby samych
            dobrych rzeczy…
            Pozdrawiamsmile
    • marcia81 zapraszam na forum listopad 2005 20.06.05, 14:58
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27628
      • iwonus17 Re: zapraszam na forum listopad 2005 20.06.05, 16:46
        czesc, tez ma termin na 29.11
        w spodniach ciazowych chodze juz od 2 m-cy, czuje sie super, co pare dni mam
        tylko lekkie plamienia, ale nie krwia, tylko taki sluz rozowo-bezowy
        a przytylam okolo 3-4 kilogramow

jestem z warszawy

pozdrawiam
        • lamariol Re: zapraszam na forum listopad 2005 20.06.05, 17:01
          Witam! Czyli..., w którym jesteś tygodniu? Bo mi lekarz wmawia inny niż mi sie
          wydajesmile
          • lamariol Re: zapraszam na forum listopad 2005 20.06.05, 17:03
            kończe prace i zmykam do domu. bede jutro.
            Pozdrawiamsmile
            • iwonus17 Re: zapraszam na forum listopad 2005 20.06.05, 22:45
              jutro tj. 21.06 zaczne 18 tydzien

• lamariol Re: zapraszam na forum listopad 2005 21.06.05, 09:40
                a w/g mojego lekarza zaczęłam 19, chociaż uważam, ze to 17tc smile)
                Pozdrawiamsmile
                • iwonus17 Re: zapraszam na forum listopad 2005 21.06.05, 10:22
                  jak masz termin na 27.11 to zaczal ci sie w 18 tydzien, musial sie lekrz
                  pomylic, za kazdym razem jak ide do lekarz to pyta sie ktory to tydzien i
                  sprawdza na takim kółku,
                  zawsze sie zgadza

pozdrawiam
                  • lamariol Re: zapraszam na forum listopad 2005 21.06.05, 10:33
                    moj lekarz tydzień ciąży odczytuje po wielkości maluszka i wcale go nie
                    obchodzi to, kiedy dzidzię "zmajstrowaliśmy"wink
                    • iwonus17 Re: zapraszam na forum listopad 2005 21.06.05, 11:44
                      z tego co sie orientuje, to lekarz liczy tygodnie od ostatniej miesiaczki, a
                      jesli chodzi o porod, to okresla bardziej z usg, po wielkosci dzidziusia

i tak mialy moje kolezanki, ktore albo urodzily, albo zaraz mialy rodzic,
                      mi narazie date porodu podal jedynie z daty miesiaczki, wiecej sie dowiem na
                      usg 3d 13 lipca - juz sie nie moge doczekac
                      • lamariol Re: zapraszam na forum listopad 2005 21.06.05, 11:49
                        czy czegoś wiecej można się dowiedzieć właśnie z tego usg? Czy ono daje większe
                        szanse i możliwości zaobserwowania ciązy? W sumie za wiele nie wiem o tym
                        badaniu. Cos kiedyś wyczytałam na forum i tyle…
                        Pozdrawiam smile
    • gosiekcz Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:08
      mam termin na 19 listopada smile To moja pierwsza ciąża, po ponad półrocznym
      wyczekiwaniu, staraniu i martwieniu się że cgyba nic z tego... A tu proszę 19
      tydzień zaczął się od ruchów mojego maleństaw i teraz z dnia na dzień staję się
      coraz pewniejsza i wiem że maleństwu nic nie jest
      • gonia26 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:26
        jak to??!! ja mam termin na 21 listopada, a wczoraj zaczął się 18tc. Jakim
        sposobem ty jesteś już w 19tc skoro masz termin tylko na 2 dni wcześniej? a
        dziewczyny wcześniej pisały że już są w 18 a termin na 27-29.11? Może ja jakoś
        źle liczę, ale liczę od OM (28.02) i jak byk wychodzi 18... już nie wiem...
        • gonia26 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:28
          zresztą na suwaczku też mi się tak pokazuje jak liczę, więc chyba jednak
          dobrze...
          • marcia81 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 13:34
            Jesli masz 18tyd i 1 dzien to juz masz 19tc smile)))))))
          • gosiekcz Re: termin na koniec listopada 22.06.05, 13:50
            Gosiu moja ostania to 11 luty i jakby nie patrzeć to 19 tydzień, zaczyna się
            juz 20 smile. sprawdź w kalendarzyku... papa
        • lamariol Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:31
          przepraszam, podałas termin ostatniej miesiączki, ten 28.02?
          • iwonus17 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:51
            ja ostatnia miesiaczka dostalam 22.02, przeliczylam jeszcze raz, no i wychodzi
            ze dzis zaczyna mi sie 18 tydzien,

• lamariol Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 12:55
              a ja 20.02 i termin na 29.11. To troche dziwne, nie?
              • iwonus17 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 13:04
                moze masz wyliczone z usg, mi tylko wyliczyl z takiego kółeczka
                • lamariol Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 13:12
                  Przyznam szczerze, ze kółeczka u niego nie widziałamwink Ale jak mu podałam datę
                  ostatniej miesiączki, to usłyszałam termin - końcówka listopada, a robiąc usg
                  potwierdził precyzując 29.11.
                  Zobaczymy, co usłyszę w tej sprawie w czwartekwink
                  Pozdrawiamsmile
        • gonia26 Re: termin na koniec listopada 23.06.05, 06:36
          OM -14.02 a nie jak napisałam 28... Sie mi pomyliło...
    • k_dziulka Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 13:16
      musze przyznac, ze listopadówek znalazłaś juz sporo. Ja mam tez termin na 22
      listopada. Nie mialam jeszcze ani pół objawu ciąży, nawet brzucha jeszcze nie
      widac. Znajomi smieja sie, ze moze tylko tak mi sie wydaje ze jestem. Jednak
      Usg potwierdzilo ze dzidziuś jest na miejscu i ma sie w porządku, wiec
      czekamy, na pierwsze kopniaczki itd. Pozdrawiam
      • iwonus17 Re: termin na koniec listopada 21.06.05, 13:42
        mi juz brzuszek widac, i caly czas bulgocze mi w brzuszku, a nieraz czuje jakby
        mi cos tam peklo, podejrzewam, ze to dzidzius szaleje

macie tez takie objawy listopadoweczki
        • lamariol Re: termin na koniec listopada 22.06.05, 13:37
          ja niestety jeszcze nie... sad
          • iwonus17 Re: termin na koniec listopada - do lamariol 22.06.05, 13:42
            mam nadzieje, ze te bulgotanie to to, bo te pekniecia do bardzo rzadko, a
            bardzo bym chciala juz dostac kuskańca nóżka

napisz tylko jak cos poczujesz, i opisz jak to jest, czy tak samo

pozdrawiam
            • gosiekcz Re: termin na koniec listopada - do lamariol 22.06.05, 13:53
              Iwonus a który to tydzień? mój maluch kopnął mocno na początku 19. Najpierw
              myślałam że burczy i w brzuch albo kręci w kiszkach teraz już jestem pewna że
              to moje słoneczkowink. Kopie regularnie wieczorem i w chwilach przerwysmile nie
              martw się napewno niedługo poczujesz silniejsze kuśtańce papa
            • lamariol Re: termin na koniec listopada - do lamariol 22.06.05, 14:02
              Dzięki, nie omieszkam...
              A Tobie (i oczywiście sobie) życze niezłych 'cisów' od Maleństwawink
              Pozdrawiamsmile
    • gosiekcz Re: termin na koniec listopada 22.06.05, 13:46
      Witam wszystkie listopadowe mamuskismile Tatuśków teżsmile
      Nareszcie czuję ruchy i kopniaki mojego maleństwa, równiutko w 19
      tygodniu ,,nakopał staremu: to było cudowne. Teraz codziennie z
      niecierpliwością czekam na wieczór ale chwilkę wolnego by mały mógł sobie
      pobrykać.
      Jestem z dolnego sląska z okoli Lubania, czy któraś z was też jest z tych
      okolic?
      Pozdrawiam was wszystkie gosrąco papa.
      • iwonus17 Re: termin na koniec listopada 22.06.05, 14:00
        wczoraj sie zaczal 18 tydzien, ale te bulgotanie mam juz od dosc dawna, jak
        czytalam twoja wypowiedz, to az sie do siebie usmiechnelam, bardzo bym chciala
        zeby to bylo to, i czym wiecej takich wypowiedzi czytam, to bardziej sie do
        tego przyzwyczajam, ze to to
      • lamariol Re: termin na koniec listopada 22.06.05, 14:06
        ja jestem z dolnośląskiego, ale z ok. Wrocławia, wiec to nie tak blisko, ale i
        nie dalekowink
        Pozdrawiamsmile
        • kollin ile już przytyłyście??? 28.06.05, 10:51
          Wczoraj bylam u swojego gina. Okazało się, ze od poczatku ciazy przytyłam tylko
          niecałe 4,5 kg. To podobno nie duzo. Przypominam ze jestem w 19 tyg. ciazy
          (termin na 29 listopada). A jak wyglada to u Was???
          • iwonus17 Re: ile już przytyłyście??? 28.06.05, 11:51
            hej kollin, ja mam tez termin na 29 listopada i przytylam tylko 4 kg., wogole
            sie tym nie martw,wejdz na strone www. noworodek.pl i tam sprawdz sobie wage
            jaka powinnas miec- bedziesz miala cos takiego jak optymalna waga, moja
            kolezanka zaczela tyc dopiero okolo 6 mca, i jakos jej lekarz sie tym nie
            przejal, ma termin na wrzesien, i jest z dzidzia wszystko ok

a napisz czy schudlas na poczatku ciazy

pozdrawiam
            • gosiekcz Re: ile już przytyłyście??? 28.06.05, 14:25
              Cześć dziewczyny. Ja mam termin na 19 listopada z kalendarzyjka a z usg na 17.
              przytyłam dopiero dwa kilosad to chyba źlesad. mam ciągle problem z żołądkiem i
              kiszkami... brak słów... jak sobie radzicie z wzdęciami i zaparciami... ja nie
              radzę pomocy!!!
              • iwonus17 Re: ile już przytyłyście??? 28.06.05, 14:36
                ja mam wrecz odwrotnie, mam biegunki - i chyba przez materne, wyczytalam
                gdzies, ze jak jest w organizmie za duzo witamin, to moga wystepowac biegunki

ale wiem ze na wzdecia mozna brac np. reni do ssania, ja je biore ale na zgage

sprobuj moze ci pomoze
                hej

• kollin Re: ile już przytyłyście??? 30.06.05, 11:02
                gosiekcz napisała:

> Cześć dziewczyny. Ja mam termin na 19 listopada z kalendarzyjka a z usg na
                17.
                > przytyłam dopiero dwa kilosad to chyba źlesad. mam ciągle problem z żołądkiem i
                > kiszkami... brak słów... jak sobie radzicie z wzdęciami i zaparciami... ja
                nie
                > radzę pomocy!!!

Ja tez mam potworne problemy z zaparciami. To jest jakis koszmar. Staram sie
                jesc na sniadanie musli z mlekiem, do tego dodaje suszone sliwki (to mi pomaga,
                ale nie moge sie zmusic do tego, by jesc to codzinnie). Próbowałam tez otrebów
                pszennych, ale to akurat niekoniecznie mi pomaga. Codziennie staram sie tez
                wmusic w siebie jogurt danona Acti Regularis czy jakos tak. W koncu przyznalam
                sie lekarzowi, ze przed ciaza najlepiej na mnie działała kawa, nawet taka
                slaba. kazal mi pic kawke i od kilku dni jest lepiej. Powiedzial ze jakby byly
                dalsze problemy, to mam kupic sobie w aptece jakis delikatny syropek od zaparc,
                albo czopki glicerynowe. Pozdr
            • kollin Re: ile już przytyłyście??? 30.06.05, 11:05
              Ja tyje równo, od poczatku ciazy. I choc w pierwszym trymestrze mialam mdlosci,
              to przytylam około 2,5 kg (moze dlatego, ze bylam na zwolnieniu, siedzialam w
              domu i jadlam rózne „smieci” -mialam niesamowite zachcianki). Od czwartego
              miesiaca jem rozsadnie - tj. duzo owoców i warzyw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka