Dodaj do ulubionych

Zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego boli ?

20.06.05, 12:38
Czy zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego boli ??? Jakie to uczucie ?
Jestem bardzo wrażliwa na ból (potwierdził to lekarz) i panicznie boję się
zastrzyków. Na widok strzykawki z igłą dostaję "gęsiej skórki" i wiotczeją mi
nogi. Kto może podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ???
Obserwuj wątek
    • szaramysz2 Re: Zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego bo 20.06.05, 12:42
      nie mialam zzo ale z roznych, niezaleznych zrodel wiem ze nic a nic nie boli
      (lekarz, kolezanki, forum). Ktos to porownal z ukaszeniam komara, inna osoba z
      lekkim uszczypnieciem...
      W kazdym razie - nie ma sie czego bac wink
    • ivka2 Re: Zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego bo 20.06.05, 12:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=24408512&a=24440857 tutaj jest
      o tym
    • przeciwcialo Re: Zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego bo 20.06.05, 12:46
      Ja miałam znieczulenie podpajeczynówkowe i gdyby nie wcześniejszy zastrzyk z
      lignokainy który znieczula skórę nie dałabym sobie gruuubej igły wbic w
      kręgosłup. A igła jest gruba bo trzeba się wbić pomiędzy kregi. Po znieczuleniu
      skóry nic faktycznie nie boli. Ale znam przypadki że lekarze próbują wbijac bez
      znieczulania skóry. Różne sa progi bólowe i kazdy inaczej reaguje.
    • almale a po?? 20.06.05, 13:36
      a ja slyszalam od kolezanki (nie miala zoo ale cos pobierane z tych samych
      okolic) ze to boli dopiero potem! jak juz znieczulenie przestanie dzialas. Ja
      bolalo ponad miesiac i teraz tez jest w ciazy i na pewno nie chce zzo ale ja sie
      zastanawiam czy to nie bylo cos zupelnie innego.. pobieranie jakiegos plynu
      kregowego czy szpiku nie wiem to nie to samo co tylko wstrzykniecie znieczulenia..
      moze ktos wie jak to jest juz po ?
      • iwona-mama-majki Re: a po?? 20.06.05, 14:35
        a mnie niestety bolało zakładanie znieczulenia....za to potem było już ok
      • dorka26 Re: a po?? 20.06.05, 14:44
        Koleżanka miała zapewne punkcję - pobieranie płynu mózgowo-rdzeniowego. Miałam
        to 5 razy i sam zabieg wcale nie bolał, bo zostałam znieczulona miejscowo.
        Później faktycznie nie można się ruszać, ale żeby coś bolało? Nie pamiętam.
    • zumaminka Re: Zastrzyk do znieczulenia zewnątrzoponowego bo 20.06.05, 14:48
      Mnie nie bolało nic a nic.Miałam takie skurcze że dałabym sobie wtedy rękę
      odciąć na zywca,żeby mnie przestało boleć.A zzo nic nie bolało ani wkłuwanie ani
      potem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka