kaiper 24.06.05, 08:53 dlaczego 4 mm ja byłam przedwczoraj na USG i dzidziak ma 14 mm - co odpowiada 5 tygodniom i 4 dniom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannnar Re: Tydzień szósty 10.10.05, 22:02 witajcie, ja dziś bylam na usg i mój maluszek ma 6 tygodni i 7mm! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paula47 Re: Tydzień szósty 13.10.05, 21:31 ja byłam dzisiaj na usg i obecnie jestem w 6 tygodniu a mój maluś ma 6,1 mm i wyraźnie widać bicie serduszka. to było wspaniałe!!! paulina Odpowiedz Link Zgłoś
aszafrania Re: Tydzień szósty 08.11.05, 16:06 Witam,ja bylam 4 dni temu na 1 USG i mam w brzuszku bobasa, który ma 5,8 mm i to podobno pasuje do 6 tygodniowej ciazy.Serduszko bije jak szalone, ale jestem szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aszafrania Re: Tydzień szósty 08.11.05, 16:09 hej Kaiper To chyba niezbyt pasuje na 5 tygodniowa ciaze? Ja jestem obecnie w 6 tygodniu i maluszek mój ma 5,8 mm.Moze twój bobas ma 5 tygodni, a nie ciaza? A moze ja mam nieprawidlowe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
majka782 Re: Tydzień szósty 16.11.05, 10:14 Ja też jestem w 6tc, a na usg wyszło 2,3mm. Dlaczego tak mało???? Odpowiedz Link Zgłoś
majka782 Re: Tydzień szósty 16.11.05, 10:16 Ale widziałam bicie serduszka! Na wydruku z usg jest 6tc i 1d? Czy wszystko jest w porządku!? Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Tydzień szósty 16.11.05, 10:37 na pewno w porządku!! prawdopodobnie do zapłodnienia doszło później, może owu była spóźniona?? Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Re: Tydzień szósty 16.11.05, 10:53 za wczesnie zeby sie martwic.glowa do gory i badz dobrej mysli.najprawdopodobniej ciaza jest duzo zlodsza niz myslisz. powtorz usg za 4- 6 tygodni. wszystko bedzie wtedy ok moje tez bylo male i nawet mowili ze nic z tego nie bedzie. a teraz? 25 tydzien i chlopak rosnie jak na drozdzach. ciekawe jak go urodze Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Tydzień szósty 28.03.06, 11:18 Skąd wiesz, że to chłopak, mi mówiono, że płeć widać dopiero ok. 5-go miesiąca! Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: Tydzień szósty 26.10.09, 11:57 jak to 5 miesiąca?? Ja w poprzedniej ciąży na początku 3 miesiąca juz widziałam, a gdyby mały sie tyłeczkiem ciągle nie odwracal to pewnie i wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Tydzień szósty 28.10.06, 07:59 patysiak napisała: > ciekawe jak go urodze Pewnie tak jak wszyscy (wszystkie) - fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Tydzień szósty 28.10.06, 07:58 majka782 napisała: > Ja też jestem w 6tc, a na usg wyszło 2,3mm. Dlaczego tak mało???? Wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_2005_5 Re: Tydzień szósty 16.11.05, 11:29 Witam. Jutro zaczynam 7 tydzień, dziś po 17.00 idę do ginekologa 1 raz w tej ciąży. Strasznie jestem ciekawa ile ma moje maleństwo, a jednocześnie tak bardzo się denerwuję, czy wszystko w porządku. To moja druga ciąża. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
techuby Re: Tydzień szósty 29.11.05, 01:33 czesc , jutro ide na moja pierwsza wizyte, wg moich obliczen jestem w 6 tg, troche sie denerwuje,nie mam mdlosci , nie wymiotuje,czuje sie ok,bola mnie troche piersi, ale zrobilam az 5 testow i wyszly mi ze jestem w ciazy, bardzo bysmy chcieli bobasa, myslicie ze wszystko bedzie dobrze? ela Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: Tydzień szósty 29.11.05, 09:03 Dziewczyny od kiedy liczycie tygodnie ciąży? Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czy od dnia owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa2 Re: Tydzień szósty 29.11.05, 09:34 No ja liczę od owulacji i wychodzi mi 4 tydzień. Moim zdaniem to bardziej logiczne... Też mam mdłości i bolą mnie piersi. W ubiegłym tygodniu lekarz jeszcze nie mógł stwierdzić ciąży na 100% ale zaświadczenie do pracy wypisał. Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Tydzień szósty 28.03.06, 11:21 W internecie znajdziesz kalkulator, który obliczy Ci prawdopodobny dzień owulacji, jeśli znasz datę ostatniej miesiączki i długośc swego cyklu. Ja liczę od ew. owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
an332 czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 10.01.06, 03:18 <czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
monis233 Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 17.01.06, 16:48 Jestem w 6 tygodniu ciąży i dwa razy pojawiły się u mnie pojawiły się krwawienia i plamienia. Nie mam żadnych dolegliwości tj.: skurcze, bóle brzucha itp. Dziecko rośnie ale moja pani doktor sama nie wie co o tym myśleć i jaka jest tego przyczyna. Po prostu czekam i mam nadzieję, że donoszę i urodzę zdrowe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
spatrycja Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 01.02.06, 11:34 ja tez mialam pojawilo sie plamienie, bol brzucha okazalo sie ze byl dosc spory krwiak Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek3 Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 11.07.06, 02:26 jestem teraz w szóstym miesiącu ciąży,na razie jest ok, ale w poprzedniej cąży miałam plamienia i niestety musialam jakiś czas lezeć w szpitalu na podtrzymanie. na szczęście donosiłam i mam pięcio letniego szkraba.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek3 Re:będąc w ciąży w irlandi 11.07.06, 02:35 jestem w 6 tyg.na początku zrobilam test,wyszedł pozytywnie.poszłam z nim do lekarza ogólnego,który stwierdzil ciaze.nie wiem co mam robić,mam bole brzucha,a w irlandi usg robia dopiero ok 12 tyg.napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 13.11.08, 09:35 Jestem w 6 tyg i nie mialam krwawien ani palmien, za to bardzo co pewien czas boli mnie jak przed okresem. Wiec cigale drżę, żeby nie zaczac krwawic. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_md Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 23.10.09, 18:31 Hej! Wiesz mam bardzo podobnie. Też mam taki bóle najpierw podbrzusza, a teraz bóle krzyża, jak na okres. Według moich obliczeń jestem w 3 tyg od momentu zapłodnienia. I też za każdym bólem się obawiam. Moja koleżanka mówiła mi dziś, że miała takie bóle przez cały pierwszy miesiąc. Podobno jest to normalne, bo macica "pracuje" . Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: czy mialyscie krwawienia juz bedac w ciazy? 13.11.08, 09:35 Moja Ciocia miala okres do 5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
anna-z1 Re: Tydzień szósty 01.02.06, 18:33 Dziś byłam u lekarza, bo bardzo bolał mnie brzuch. Zrobił mi usg i dzidziuś ma 6 tygodni i 3 dni. Widziałam bicie serduszka. Myślałam, że je usłysze, ale lekarz powiedział, że to jest duże promieniowanie i lepiej dla maluszka, żeby tego nie robić. Bóle podbrzusza to normalne, ale należy brać no-spe, żeby macica była rozluźniona, w przeciwnym wypadku, przy skurczach, może dojść do tego, że "wypluje" moje maleństwo. Na razie jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
kawcia3 Re: Tydzień szósty 03.02.06, 21:48 Jestem przypuszczalnie także w szóstym tygodniu ciąży, w poniedziałek zacznie się dla mnie i kruszynki siódmy tydzień. W poniedziałek idę po raz pierwszy do ginekologa. Troszką się martwię czy wszystko jest ok ale zrazem niecierpliwię i nie moge doczekać widoku maleńkiego, bijącego serduszkaSerduszka mojej kochanej, pierwszej kruszynki. Pozdrawiam Was kochane bardzo, bardzo serdecznie. Dbajcie o siebie i uważajcie na siebieNapiszę Wam jak wizyta Odpowiedz Link Zgłoś
lolita221 Re: Tydzień szósty 07.03.06, 18:35 na mojej pierwszej wizycie u ginekologa dowiedziałam się ze moja dzidzia ma 5 tygodni i 1 dzień i ma 12mm teraz jest 7 tydzień mam mdłości okropne wymioty najgorsze jest to że lekarz nie mógł stwierdzić czy dziecko żyje bo serduszko nie biło powiedział mi że to jeszcze pare dni za wcześnie i że następnym razem napewno wykarze boje sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mefta1 Re: Tydzień szósty 23.03.06, 15:36 Witam przyszłe mamy, ja byłam na USG wczoraj. Okazało się, że będę mamą Moje maleństwo ma 14 mm, więc nie wiem dlaczego podają takie wymiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniamanu Re: Tydzień szósty 28.03.06, 19:28 Ja jestem w na poczatku szustego tygodnia a dzidzia ma 5mm. Odpowiedz Link Zgłoś
stanitzek Re: Tydzień szósty 30.03.06, 10:04 witam ja jeszcze nie bylam u lekarza wiec nie wiem - zrobilam jeden tes i wyszlo ze nie jestem w ciąży a za tydzien nastepny i wyszlo ze jestem- bardzo sie ciesze bo chcemy bardzo miec dzidziusia! tylko narazie boje sie isc do lekarza- moja kuzynka zaszla 2 tygodnie przede mna , poszla do lekarza około 5 tygodnia- lekarz powiedzial ze jajo jest puste- nastraszyli ja ze dziecka nie ma bo serca nie słychac i ze musi zrobic zabieg "czyszczacy" poszla do szpitala lezala tydzien a potem sie okazalo ze wszystko ok tylko byla za wczesnie i nie bylo słychac ani widac bo bylo za male!ja wole narazie poczekac, pojde za tydzien- ale nic mi nie jest wiec nie wiem...martwie sie czy wszystko ok??? słyszałyście moze o czyms takim ze jak jeden test wyjdzie ze nie jestem a nastepny ze tak , to niekoniecznie musze byc w ciaży??? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Tydzień szósty 10.04.06, 17:37 No ciekawe, że te wymiary tak się między sobą różnią. Jedni piszą, że dzidzia ma 2,8 mm inni, że 14 mm. To ile ma w końcu być? Też jestem obecnie w szóstym tygodniu, ale na USG pójdę za jakieś dwa tygodnie. Chcę być pewna, że wszystko oki i że na pewno usłyszę serce dziecka. Mam złe doświadczenia po dwóch poronieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
ddanna Oj dziewczyneczki kochane 10.04.06, 22:07 sama dzidzia ma ok. 5-6 mm, natomiast cały "woreczek" z płynem, ciałkiem żółtym, i z dzidzią naturalnie może mieć coś koło kilkinastu mm. Zależy który rozmiar podaje lekarz - jest wiele "rzeczy" które może nam tam pomierzyć, stąd takie rozbieżności. No i jeszcze każdy mierzy inaczej - a przy tak okazałych rozmiarach łatwo coś niedomierzyć. Ale z tego co tu wyczytałam, to wszystkie Wasze są raczej ok. Pozdrawiam, Dana PS Ja byłam w 6tc1d - sama dzidzia miała 6,2mm (rozmiar wręcz książkowy) a pęcherzyk - 17 mm (nawet o 3 dni "starszy" względem dzidzi" No i zawsze na wyniku USG jest napisane +/- 7 dni )) Odpowiedz Link Zgłoś
bobo2007 Re: Tydzień szósty 02.05.06, 12:49 Mam takie pytanie Piszecie o tym ze mialyscie USG i widac juz wasze malenstwo Ale czy chodzi o zwykle usg czy to dopochwowe? Czy ma to duze znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamanu Re: Tydzień szósty 03.05.06, 23:23 Tutaj chodzi o usg do pochwowe tak przynajmniej mi robiono. Odpowiedz Link Zgłoś
margot022 Re: Pomocy 02.06.06, 21:51 Jestem w szóstym tygodniu ciąży i..nie czuje nic. Brzuch bolał mnie tylko kilka dni, nie mam skurczy, nie mam mdłości, czuje sie tak jakby w moim brzuszku nie było nikogo a przecież jest. Czy to normalne że nic mnie nie boli itd? Prosze o odpowiedź bo naprawde sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Re: Pomocy 04.06.06, 03:08 To całkiem nornalne-każdy organizm reaguje inaczej. Powinnaś się cieszyć, że nie dopadły cię jeszcze żadne objawy ciąży-bo jak przyjdą, to szybko będziesz miała ich dosyć A być może należysz do tych nielicznych, którym tylko będzie rósł brzuszek, dzidzia będzie kopać i to wszystko. Nie każdy musi się zle czuć i mieć mdłości-mi też nic nie jest, tylko pobolewają mnie piersi Odpowiedz Link Zgłoś
marzenies Re: Pomocy 03.12.06, 10:50 CIESZ SIE!!!To absolutnie normalne ja jestem w drugiej ciazy i ani teraz ani w pierwszej nie mialam zadnych mdlosci,zmian nastrojow,apetytow itp.Jedynie piersi troche pelniejsze ale to dopiero od ok5 tygodnia(teraz koncze 6) Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: Tydzień szósty 04.06.06, 15:47 Czy to USG dopochwowe w tak wczesnej ciazy nie zaszkodzi, tzn. mysle czy nie spowoduje rozwarcia szyjki macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
cohiba_md Moje Ziarenko 05.06.06, 11:33 Moje Ziarenko zaczyna szósty tydzień życia. To dziecko Mężczyzny, który jest moim życiem, moim szczęściem. To dziecko to najlepsze co mogę mu dać, to mój dowód miłości. I choć nie wiem, czy będziemy rodziną, czy On będzie chciał nas tak bardzo jak my jego, to wiem że dla tego Maleństwa zrobię wszystko co w mojej mocy, by było szczęśliwe. Bo to dziecko Miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Moje Ziarenko 06.06.06, 11:40 a ja jestem w trakcie 6 tygosnia ciazy, bijącego serca jeszcze nie widzialam. w 8 tygodniu ujrze bijące DWA serca, bo wiem już, że są blizniaki Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: 06.06.06, 11:43 i jeszcze dodam, ze pod koniec 5 tyg. malenstwa mialy po 2mm. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa No to gratuluję... 06.06.06, 11:59 Niezły "strzał" Życzę dużo zdrówka Tobie i maleństwom. Moja koleżanka urodziłą 14 maja bliźniaczki 7-miesięczne. Są śliczne i zdrowe. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dee_di 6,5 tyg 12.06.06, 22:04 Witam Dzisiaj byłam na pierwszym usg i lekarz potwierdził moja ciąże... Słyszlam bicie serca mojej DZIDZI.... niesamowite.....piekne.....niewyobrazalne..... Po postu brak słów.. Na wyniku usg wyszło: płód wymiar CRL 7,5mm co odpowiada 6,5 tygodniowej ciąży. Mam pytanie. Czy to oznacza ze do zapłodnienia doszło 6,5 tyg temu? CZy to jest wiek ciązy czy dZIDZI??? Odpowiedz Link Zgłoś
klarcia79 Re: 6,5 tyg 13.06.06, 08:10 Tydzień ciąży liczy się od pirwszego dnia ostatniej @. Zatem jest to wiek ciąży, a nie dzidzi. Do zapłodnienia mogło dojść gdzieś w okolicach 4,5 tyg. temu. Kruszynka jest przeważnie gdzieś ok 2 tyg młodsza niż tydzień ciąży. Przynajmniej tak podają wszystkie kaledndarze ciąży Ja na 1 wizycie usłyszałam, że moje dziecko ma 6mm, co odpowiada 6tyg ciąży. Zdziwiwłam się bardzo, bo wiem, że nie doszło do zapłodnienia 6 tyg temy, tylko gdzieś 4. I wtedy lekarka powiedziała mi, że aparat usg ustawiony jest na wyliczanie wg ostatniej @. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.leskiw Zaczęliśmy 6 tydzień :) 02.07.06, 22:06 Mojemu maleństwu pod koniec tygodnia będzie biło serduszko. Za półtora tygodnia do lekarza na usg. Już się nie mogę doczekać Jestem taka szczęśliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_al Re: Tydzień szósty 11.07.06, 23:10 u mnie tydzien temu usg wykazalo 5 tyg i 2 dni ale powiedzieli mi ze nie sa jeszcze w stanie zobaczyc malenstwa bo jest za male poszlam na to usg bo zaczelam krwawic i nie bylo to tylko delikatne plamienie powiedzieli ze nie moga byc pewni ze jaszcze dzidzius jest tam gdzie powinin byc pobrno mi krew i ide jutro na nastepne usg to by bylo ponad 6 tyg tez bym chciala zobaczyc malenstwo i wiedziec ze jego serduszko bije ale moze w usa robia inaczej usg bo kaza sie napic 4-5 szklanek wody jak jest w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.leskiw Re: Tydzień szósty 14.07.06, 18:52 Narazie będziesz miała usg. dopochwowe, bo dzidzia jest za malutki by go zobaczyć przez powłoki brzuszne. Usg. brzuszne raz robi sie z pełnym pęcherzem , raz z pustym zależy czego jest usg. i co lekarz chce zobaczyć. Pozdrawiam i życzę, aby wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ultras02 Tydzień szósty 14.09.06, 11:27 Zmiencie te opisy i nie wprowadzajcie ludzi w bład moja żona wczoraj była na USG 5 - 6 tydz ciazy i dziecko ma 11mm a nie jakies 4 . Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Tydzień szósty 28.10.06, 07:56 kaiper napisała: > dlaczego 4 mm > ja byłam przedwczoraj na USG i dzidziak ma 14 mm - co odpowiada 5 tygodniom i > 4 dniom. > Pozdrawiam Owe 4mm to miara ciemieniowo-siedzeniowa. Faktycznie malec ma tych mm więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ja.jagna 6 tydz a wielkosc CRL 23.11.06, 11:29 jestem po pierwszym usg. wartosc CRL 5,1mm. przy czym lekarz napisal ze jest to 6 tydz. czy nie jest to troche za malo na 6 tydzien. (w/g moich internetowych obliczen bylo to 6 tyg 5 dnia ciazy) Odpowiedz Link Zgłoś
kmo.p.t Tydzień szósty 02.03.07, 14:47 ja ide we wtorek do lekarza i jestem ciekawa ile moja fasolcia ma wzrostu. Juz nie moge sie doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 CRL - co to jest? 20.03.07, 17:27 dziewczyny co to jest CRL? Lekarka wpisała mi w usg CRL 1,35 mm i podobno to odpowiada ciąży 7 tygodni i 4 dni, czyli dokładnie tyle ile jest wg OM -to nie jakoś mało?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamago1 Re: Tydzień szósty 21.03.07, 08:26 Byłam wczoraj na USG. Z USG wyszedł 6 tydzień. Ale nie było jeszcze tętna. Za tydzień idę na powtórne USG, żeby sprawdzić to tętno. Czy któraś z Was w 6 tyg. na USG nie miała jeszcze widocznego tętna? Jestem dobrej myśli, ale troszkę się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
telewizor37 pomocy 18.06.08, 11:26 wczoraj bylam na pierwszym usg widzialam bicie serca ale moje dzidzi ma tylko 1,7mm czy to normalne-bardzo sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Tydzień szósty 13.11.08, 08:37 Ja bylam wczoraj był to 5t5d maluch mial 2.8 i widać bylo bicie serduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Tydzień szósty 13.11.08, 09:47 Ja jestem w 6 tygodniu, czyli 4 od zaplodnienia. Nadal tego nie rozumiem, czemu to sie tak liczy? Dzwonilam do mojej lekarki, ale pani pielegniarka powiedziala, ze terminy dopiero na styczen (dodam ze to gabinet prywatny). Jak powiedzialam, ze to ciaza (3 pozytwyne testy), to Pani stweirdzila, ze to jeszcze wczesnie i dala mi termin na 8 grudnia, czyli jakis 9 tydzien ;-( Nie czuje zadnych strasznych objawow poza notoryczna zgaga i uczuciem rozdetego brzucha. Troche mdli i sie powiekszyly piersi. NA razie jest gucio Ale mam pytanko: co to jest 6 tc, czy to to samo co 6 tydzień? No i co to jest to CRL? Pozdrawki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszton_kasia Re: Tydzień szósty 28.12.08, 13:06 CRL - wymiar ciemieniowo piętowy (czyli od czubka głowy do końca pięty) też jestem w oczekiwaniu 2go groszka, a do lekarza idę 30 grudnia 2008. basiulka - 6tydz to się liczy od 1go dnia ostatniej miesiączki/ 4tydz od owulacji czyli 14 dni po lub przed miesiączką. gratulacje wszystkim przyszłym mamusiom Odpowiedz Link Zgłoś
anulajka Tydzień szósty 12.05.09, 17:24 Witam kobietki Gratulacje dla wszystkich przyszłych Mamusiek Pisze ponieważ mimo mojego szóstego tygodnia ciąży mam nieco małe obawy. Czuje się bardzo dobrze, nie mam żadnych nudności lub coś w tym rodzaju, bola mnie pieri i dół brzucha ale nie to mi spędza sen z powiek mimo że spałabym całymi dniami. Otóż mam 39 lat i noszę moje pierwsze dziecko pod serduchem o które starałam się bardzo długo i nie jestem w stanie zliczyć leków które zażyłam aby je mieć. teraz gdy już odpuściłam i przestałam się faszerowć lekami okazało się że jestem w ciąży. Na początku radośc jakiej nie widział nikt, ale później naszły mnie mysli różnego rodzaju i wiem że uspokoje się dopiero gdy zrobie badania prenatalne ale nie to jest najgorsze. kiedyś pracowałam na położnictwie jako sekretarka i miałam z różnymi kobietami do czynienia i strach mam jeszcze większy po tym co słyszałam i co widziałam na własne oczy. Wiem że nie powinnam się katować takimi myślami ale jakoś to samo przychodzi, w dodatku zmieniłam prace od stycznia i jak tu powiedzieć w nowej pracy ze jestem w ciąży? moja szefowa dostanie zawału serca, już wyobrażam sobie jej minę gdy ją o tym poinformuję w odpowiednim czasie.... wyżaliłam się wybaczcie Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jedynybasek5 Re: Tydzień szósty 23.10.09, 09:39 cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa, ale śmigam w jeszcze jednym na tym portalu od dłuższego już czasu Też jestem w 6 tygodniu upragnionej ciąży, oczywiście jak to bywa- nie obywa się bez problemów. w poniedziałek na usg wykazało mi że mam krwiaczka, 16x4 mm, spowodowanego zagnieżdżaniem się zarodka, co lekarz określił jako zagrażające poronienie. Jak to usłyszałam to zbladłam, ale wyjaśniono mi, że prawdopodobnie wszystko będzie dobrze, co mnie troszeczkę uspokoiło. Mój pęcherzyk miał 9,2 mm, nie było jeszcze widoczne serduszko, w poniedziałek po tym weekendzie wybieram się znów i już powinno być coś widać. zobaczymy. mam nadzieję, że krwiak się wchłania, bo to jak na razie mój największy ból głowy. Aha, mam na imię Basia i mam 22 lata Odpowiedz Link Zgłoś