mamahanki 27.06.05, 17:23 Pierzecie osobno czy razem z ubraniami innych domownikow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 18:01 ja wyprałam osobno w proszku Jelp w temp. 60 stopni a swoje piorę w czymś zupełnie innym i w niższej temperaturze a poza tym do swoich używam płynu do płukania a do noworodkowych nie wolno - nasze maleństwo to synuś src="lilypie.com/days/050729/2/0/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 18:02 a i dla dzidzia płukanie x2 a dla domowników wersja oszczędna czyli jedno płukanie Odpowiedz Link Zgłoś
sisi55 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 18:16 No własnie!!! Ja nie mam jeszcze takich doświadczeń, ale wydaje mi się, że nie uzbieram pełnej pralki dziecięcych ciuszków!!! No, chyba że będę prała w ręku ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 21:01 na to tez jest rada jesli nie mam pelnej pralki, a cos dzidziusiowe jest niezbedne zeby szybko uprac, to najpierw plucze w pralce, potem gotuje mieszajac w duzym garnku na kuchence jakies 10 minut z dodatkiem proszku dzieciowego u mnie jest to akurat "jelp kolor" (oczywiscie ciuchy ktore mozna gotowac nie takie na 40C) potem wrzucam znow do pralki na dwa plukania wyciagam i rozwieszam Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 18:19 przez pierwsze 2 miesiące osobno, a potem razem, wszystko w proszku dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_815 Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 21:00 Ja prałam do 3 mies osobno a teraz już razem w proszku dla dzieci-Dzidziuś moim zdaniem najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: pranie ubranek niemowlaka 27.06.05, 22:36 A ja tam piore z naszymi ubraniami, a i przescieradło sie czasem trafi czy ręcznik. Same ciuszki i pieluszki to pół wsadu pralki co drugi dzien, drugie pół tworza nasze jasne rzeczy, bez sensu byłoby robic dwa prania po pół tylko po to, by zmienic proszek z jelpa na normalny. Płukanie o jedno wiecej. Ciemnne pranie nie zawiera ciuszków Małej, wiec pierzemy w normalnym proszku. Wiesz, w skrajnych przypadkach wszystko, z czym styka sie skóra dziecka, trzebba prac w delikatnych srodkach - ubrania rodziców, posciel w ich łozku. Niestety, zdarzaja sie takie przypadki alergii. Na szczescie rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: pranie ubranek niemowlaka 28.06.05, 08:00 Piore razem z naszymi w Jelpie, uzywam plynu do plukania (sensitive). Generalnie jestem zwolennikiem upraszczania sobie zycia Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: pranie ubranek niemowlaka 29.06.05, 15:09 dzieki za odpowiedzi, ja pralam wszystko razem, bez plynu do plukania. Chcialam sie dowiedziec jak inni to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: pranie ubranek niemowlaka 29.06.05, 20:17 a czy do odplamiania ubranek maluchow mozna uzywac np vanisha ? Odpowiedz Link Zgłoś