Dodaj do ulubionych

MUSTELA -opinie

29.06.05, 13:43
Dziewczyny co sądzicie o kosmetykach tej firmy-slyszalam różne opinie- i
zastanawiam się czy są warte swojej ceny. Może któraś używała?
Ania
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 14:02
      Ja uzywam kremu przeciw rozstepom i jestem bardzo zadowolona. Mam tez mleczko
      nawilzajace, ale moim zdaniem nie rozni sie szczegolnei od innych balsamow na
      rynkusmile
      Zamierzam tez kupic zel poporodowysmile
      pozdrawiam,
      Ania
      • youngeva Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 14:04
        najlepiej wyprobuj wczesnie, bo jak dla mnie za tluste i przeszkadzal mi
        zapach. czulam cala oblepiona.. wiec to bardzo indywidualne, ma bardziej
        pasowal Vichy, ktory sie zaraz wchlanial, no i najlepszy Biotherm, ale cena
        koszmarna.
        pozdr
    • dazzle a Biotherm ma atest? 29.06.05, 14:05
      • plomyk Re: a Biotherm ma atest? 29.06.05, 14:17
        Ja uzywam biothermu z roznych linii, ale one sa zwyklymi balsamami
        nawilzajacymi.
        Oczywiscie z roznymi dodatkami, ale to nie sa specyfiki ciazowewink
        Atest ma olejek pod prysznic Clarinsa. Bardzo polecam tylko najpierw powachaj,
        bo ma baaardzo intensywny zapach.
        pozdrawiam,
        Ania
        • youngeva Biotherm na ciaze 30.06.05, 14:12
          jest, nazywa sie Biovergerures i jest specjalnie dla kobiet w ciazy
    • kasmuzka Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 14:33
      Ja uzywalam - sa super, zero rozstepow przez cala ciaza i po urodzeniu, fajna
      konsystencja, szybko sie wchlania i nie brudzi ubran. Mi opakowanie starczalo
      na miesiac - uzywalam na brzuch, posladki i uda. Polecam big_grin
      Kasia
      • maciopek1 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 15:05
        ja uzywałam róznych w tym również Vichi i Mustela to mój zdecydowany faworyt -
        32 tc żadnych rozstepów, skóra gładziutka i miękka ( lepiej niż przed ciązą) wg
        mnie są warte swojej ceny, zwłaszcza że sa baaaardzo wydajne - mi jedna tubka
        przeciw rozstepom wystaczyła na ok 2 m-ce a nie oszczędzałąm i smarowałam się 2
        x dziennie. Zapach rzeczywiście dośc specyficzny - raczej ziołowy niż
        przypominający perfumki, ale mnie to akurat nie przeszkadza. Buziaczki
    • milka09 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 15:18
      Ja też jestem bardzo zadowolona z Musteli, używam kremu Double Action i kremu
      do biustu, na razie skora jak u niemowlaka i zero rozstepów. Krem do biustu
      starcza na całą ciążę. Fakt, ceny są bolesne, ale chyba jednak warto.
      Pozdrawiam
    • aloiram_m Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 15:31
      ja jestem bardzo zadowolona. Uzywam podwójnie działającego kremu na rozstępy
      (ok. 100 zł). Jestem teraz w 7 miesiącu, żadnych rozstępów, a te których
      nabawiłam się na piersiach w okresie dojrzewania zrobiły się prawie
      niewidoczne. Jedyny minus to to, że trochę się klei i gdy włożę później czarną
      bawełnianą bluzke, to wyglądam jakbym się z rok nie myławink skóra przyciąga
      wszelkie niteczki i meszki smile
    • annamarp Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 15:39
      Pewnie Was troche zmartwie swoja odpowiedzia ale uwazam ze kupowanie tych
      kremow to przereklamowanie. Wszystko zalezy od genetycznego potencjalu waszej
      skory, jesli macie slabe wlokna to czy smarujecie czy nie rozstepy beda. Ja
      smarowalam przez 6 mcy Mustela kosztowalo mnie to okolo 500zl tydzien przed
      kiedy moj synek zaczol naciskac mi na pecherz moczowy rozstepy zrobily sie w
      przeciagu jednego dnia, to samo miala moja kolezanka. Zaluje tylko pieniedzy bo
      moglam za nie cos fajnego mu kupic. Wszysko zalezy od predyspozycji skory,
      proponuje uzywac zwyklych balsamow do ciala, ja w kremy na rozstepy juz nie
      wieze. pozdrawiam
      • maciopek1 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 16:09
        Na pewno wiele zależy od predyspozycji, ale używając dobrych kosmetyków szanse
        na brak rozstępów lub przynajmniej mniejszą ich ilośc są zdecydowanie większe.
        Dobrze nawilżona i odżywiona skóra jest bardziej elastyczna, chociaz oczywiście
        nie ma żadnej gwarancji, ze uda się tego paskudztwa całkiem uniknąc. Ja w
        każdym razie jestem zadowolona i nie zmaierzam prtzestawac stosowac kremików.
      • agawa75 Re: MUSTELA -opinie 30.06.05, 11:51
        Chyba sie z Toba zgodze, ze zalezy to od skory. Ja uzywalam tylko
        ujedrniajacego balsamu Eris i nie mam rozstepow smile))
    • michalina761 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 20:51
      Piszą że rozstępy pojawiają się w drugiej połowie ciąży. W którym tygodniu albo
      miesiącu? Bądzcie tak dobre i odpiszcie mi.
      Serdecznie pozdrawiam.
    • ella751 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 23:14
      czesc
      ja dostalam rozstepy na piersiach w 3 m-cu ciazy. kolezanka stwierdzila ze juz
      sie nie pozbede tego paskudztwa....ale mimo wszystko kupilam krem na rozstepy
      Musteli i musze powiedziec ze jest super!!! nowe sie nie robia a stare wyblakly
      ze praiwe ich nie widac.... (jetem w 9 m-cu i moze za tydzien urodze smile
      kosmetyki warte swojej ceny....bardzo polecam...
      • jolanta8 Re: MUSTELA -opinie 29.06.05, 23:18
        Ja też nie mam rozstępów ale jest tłusta i po kąpieli czułam się nieświeżo po
        wsmarowaniu tego kremusad
    • czesia74 Re: MUSTELA -opinie 30.06.05, 08:18
      Czy pojawią sie rozstępy czy nie zalezy tylko od naszych predyspozycji. Moja
      koleżanka pracuje w firmie farmaceutycznej, która takze ma w
      ofercie "specyfiki" na rozstępy. I zna tematyke, ze tak powiem od środka.
      Oczywscie dobrze nawilżona skóra jest ważna. Ale w zupełności wystarcza do tego
      balsamy czy kremy nawilżajace.
      Czesia
      • hanna100 Re: MUSTELA -opinie 30.06.05, 10:45
        jestem w 7 miesiącu i używam Musteli, jestem zadowolona, mi bardzo odpowiada
        zapach i konsystencja. rozstępy pojawiły sie u mnie na biodrach.ale po ciąży
        zamierzam kupić żel Mustela, by zmniejszyć je i wygładzić skórę.
        • naturella Re: MUSTELA -opinie 30.06.05, 11:18
          Też używam Musteli, raz dziennie wieczorem. Jestem zadowolona. Rano smaruję
          całe ciało kremem Johnsons&Johnsons, w takim dużym słoiku. Jest boski, pachnie
          dzidziulkiem i do wieczora utrzymuje się nawilżenie skóry.
          • andrea_28 Re: MUSTELA -opinie 05.07.05, 18:47
            czyli tego preparatu można uzywać już w trakcie ciąży?a nie dopiero po porodzie?
            a można zacząć wcześniej go używać-np w 3 -4 miesiącu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka