illka1 03.07.05, 17:11 Jestem w 39 tygodniu ciąży i mam klopoty ze snem. czy mogę beż żadnych ograniczeń pić melisę oraz miętę? czy nie ma to żadnego negatywnego wpływu na dziecko?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiaczekb Re: melisa i mięta 03.07.05, 18:10 Witam!!! Możesz pić melisę i miętę, ale NIE bez ograniczeń. Mimo, że wszelkie herbatki ziołowe są powszechnie uważane za "naturalne i bezpieczne" to z drugiej strony mogą doprowadzić do różnych niepożądanych objawów jak biegunki, wymioty. Natomiast bezpośredniego wpływu na dziecko nie mają, możesz byc o to spokojna. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: melisa i mięta 03.07.05, 20:34 jeśli masz kłopoty ze zgagą to odradzam mięte - tylko nasili zgage! zamast mięty możesz np. pić rumianek Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: melisa i mięta 03.07.05, 21:01 Melise mozesz pic spokojnie lecz miety nie powinny pic kobiety w ciazy i dzieci do pierwszego roku życia! palmiarnia.republika.pl/mieta.htm Odpowiedz Link Zgłoś