Dodaj do ulubionych

wino a ciąża

15.07.05, 10:43
jestem mocno przestraszona bo w ostanich kilku tygodniach bywalam na
imprezach, na ktorych pilam alkohol (sporo!), a test wlasnie pokazal ze
jestem w ciazy. boje sie - jaki to ma wplyw na plod???!
Obserwuj wątek
    • groszek28 Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:47
      Wyluzuj, większość dziewczyn zanim się dowiedziała o ciąży upiła się parę razy
      konkretnie i papierosy paliła i zdrowiusieńkie dzieci rodziły. Teraz jednak jak
      już wiesz postaraj się nie przesadzać z alkoholem, w sensie jak raz w miesiącu
      walniesz sobie lampkę wina to też nic złego się dzidzi nie stanie.

pozdrawiam
    • xixx Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:47
      Teraz ogranicz alkochol, idx do lekarza, mam andzieje że wszystko ok wink
      Alkochol w ciązy mozna pić, my wypiliśmy wczoraj troche czerwonego winka, ale w
      rozsadny sposób. Dla pociechy Ci powiem że moja kolezanka nie wiedząc że jest w
      ciązy przez 4 pierwsze tygodnie też imprezowała i brała do tego leki które są
      zakazane w ciązy. Spanikowała jak zobaczyła test a teraz ma zdrową i śliczna
      córkę smile
    • amwaw Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:49
      Do 19 dc nie szkodzi- więc jeżeli nie zorientowałaś się po 1,5 mieś od OM- nie
      miało prawa zaszkodzić.
      Pozdrawiam
      • nicol.lublin Re: wino a ciąża 16.07.05, 08:25
        ło boże! a cóż to za teoria?
        • amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:15
          ło boże-zajrzyj do książek zanim coś powiesz- zajrzyj, wróc, pogadamy.
          Pozdr
          • amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:18
            Btw- proponuje np farmakologie kostkowskiego, albo dowolną embriologię. Do ok
            19 dc( w zależności od tego po jakim zasie doszło do implantacji) substancje
            szkodliwe działają na zasadzie"wszystko albo nic"- skoro ciąża jest/będzie -
            znaczy się niezaszkodziło. Chyba, że masz jakąś mądrą teorie, inna niż
            specjaliści???
            Pozdr
            • groszek28 Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:21
              To samo mówi mój gin! jesteś lekarzem?
              • amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 10:49
                Nie, farmaceutą. Pracuję naukowo-prowadzę badania nad farmakodynamiką i
                toksykologią s.l.Wkurzam się jak ktoś wypowiada się autorytatywnie nt czegoś o
                czym nie ma pojęcia. A może to ta pogoda?Chyba jesem nadwrażliwawink
                Pozdrawiam
                • groszek28 Re: wino a ciąża 16.07.05, 10:56
                  No, to z pewnością sie na tym znasz. A przewrazliwione jesteśmy chyba
                  wszystkie wink. Mi też ta pogoda nie słuzy, własnie ochrzaniłam sąsiada, bo
                  grilluje na balkonie, a cały ten smród przyprawia mnie o mdłości. Pozdrawiam
                  serdecznie
    • iwonabw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:56
      Nic nie zaszkodzi. Oczywiście teraz jak wiesz o ciąży to niewskazane jest
      upijać się. Mój gin mówił mi że jak boli mnie podbrzusze to albo lampka
      czerwonego wina albo relanium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka