mrsania 15.07.05, 10:43 jestem mocno przestraszona bo w ostanich kilku tygodniach bywalam na imprezach, na ktorych pilam alkohol (sporo!), a test wlasnie pokazal ze jestem w ciazy. boje sie - jaki to ma wplyw na plod???! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groszek28 Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:47 Wyluzuj, większość dziewczyn zanim się dowiedziała o ciąży upiła się parę razy konkretnie i papierosy paliła i zdrowiusieńkie dzieci rodziły. Teraz jednak jak już wiesz postaraj się nie przesadzać z alkoholem, w sensie jak raz w miesiącu walniesz sobie lampkę wina to też nic złego się dzidzi nie stanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:47 Teraz ogranicz alkochol, idx do lekarza, mam andzieje że wszystko ok Alkochol w ciązy mozna pić, my wypiliśmy wczoraj troche czerwonego winka, ale w rozsadny sposób. Dla pociechy Ci powiem że moja kolezanka nie wiedząc że jest w ciązy przez 4 pierwsze tygodnie też imprezowała i brała do tego leki które są zakazane w ciązy. Spanikowała jak zobaczyła test a teraz ma zdrową i śliczna córkę Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: wino a ciąża 15.07.05, 10:49 Do 19 dc nie szkodzi- więc jeżeli nie zorientowałaś się po 1,5 mieś od OM- nie miało prawa zaszkodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:15 ło boże-zajrzyj do książek zanim coś powiesz- zajrzyj, wróc, pogadamy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:18 Btw- proponuje np farmakologie kostkowskiego, albo dowolną embriologię. Do ok 19 dc( w zależności od tego po jakim zasie doszło do implantacji) substancje szkodliwe działają na zasadzie"wszystko albo nic"- skoro ciąża jest/będzie - znaczy się niezaszkodziło. Chyba, że masz jakąś mądrą teorie, inna niż specjaliści??? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:21 To samo mówi mój gin! jesteś lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: wino a ciąża 16.07.05, 10:49 Nie, farmaceutą. Pracuję naukowo-prowadzę badania nad farmakodynamiką i toksykologią s.l.Wkurzam się jak ktoś wypowiada się autorytatywnie nt czegoś o czym nie ma pojęcia. A może to ta pogoda?Chyba jesem nadwrażliwa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: wino a ciąża 16.07.05, 10:56 No, to z pewnością sie na tym znasz. A przewrazliwione jesteśmy chyba wszystkie . Mi też ta pogoda nie słuzy, własnie ochrzaniłam sąsiada, bo grilluje na balkonie, a cały ten smród przyprawia mnie o mdłości. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: wino a ciąża 16.07.05, 09:56 Nic nie zaszkodzi. Oczywiście teraz jak wiesz o ciąży to niewskazane jest upijać się. Mój gin mówił mi że jak boli mnie podbrzusze to albo lampka czerwonego wina albo relanium. Odpowiedz Link Zgłoś