Dodaj do ulubionych

Najlepsze położne w Katowicach

19.07.05, 17:57
Najlepsze i cudowne połozne w KAtowicach pracują na bloku porodowym szpitla na
Raciborskiej. A już super, super jest Pani Ania Kwiecień. Życzę wszystkim
porodu z Nią. To cudowna babka.
Obserwuj wątek
    • kakuba19 Re: Najlepsze położne w Katowicach 22.07.05, 15:15
      Witam serdecznie!
      Najprawdopodobniej też będę rodziła na Raciborkiej, więc jestem bardzo
      zainteresowana szczegółami dotyczącymi tego szpitala. Jeśli mogę zapytać, to
      czy chodziłaś do lekarza, który tam przyjmuje? i czy był on przy porodzie? a
      czy z tą położną byłaś wcześniej umówiona i czy jej się jakoś odpłacałaś za
      opieką?
      Będę wdzięczna za każda informację.
      Pozdrawiam serdecznie. Kasia
      • zeusy Re: Najlepsze położne w Katowicach 07.08.05, 22:17
        Przepraszam że dopiero dziś, ale nie było wcześniej czasu na komputer.
        Owszem chodziłam do lekarza z Raciborskiej - ja akurat do szefa - dr.Świtały.
        Ale wierz mi, nie wpływa to na przebieg porodu. Mój lekarz był przy porodzie,
        choć przyszedł w ostatniej chwili, ale wcześniej i tak był nie potrzebny. W
        ogóle to rodzi się z położną i to od niej najwięcej zależy. A fajne tam są
        wszystkie położne z porodówki i wcale nie trzeba się z nimi umawiać. Ta która
        jest akurat na dyżurze fachowo się Tobą zaopiekuje. Jeśli chodzi o "dowody
        wdzięczności" to róznie z tym bywa. Wiem, że niektórzy próbowali wciskać
        kasę(ale rzadko wezmą) inni jakieś kosmetyki, a jeszcze inni słodycz, owoce. Ja
        nie dałam nic, ale nie specjalnie tylko tak wyszło. Na pewno nie chcą kawy(bo
        nie piją) i ciasta(bo im zjedzą lekarze). Na poród zabierz ze sobą pieluszki
        jednorazowe Bella(dla siebie)-2 paczki oraz pieluszki dla maleństwa, oliwkę i
        chuseczki jednorazowe do mycia pupy malucha. Ubranek nie trzeba bo sami
        ubierają. Trzeba miec swoje wyposażenie do posiłków(marnych ale są) tzn.
        widelec, nóż, talerz, kubek etc. Warto wziąść sobie paracetamol na bolące krocze
        - niektóre położne z oddziału twierdzą, że nie ma go w ich apteczce(bzdura), a
        to jedyny lek bezpieczny dla ssaka. Chyba od kuchni to tyle. Acha do porodu jest
        też znieczulenie polecam - zdecydowalie lepiej się rodzi.Koszt 300zł i trzeba na
        2 tygodnie przed terminem przyjść na konsultacje z wynikiem morfologii i układu
        krzepnięcia.
        POLECAM RACIBORSKA!!!
        • kakuba19 Re: Najlepsze położne w Katowicach 10.08.05, 15:35
          Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Jest bardzo pocieszająca i od razu
          mi lepiej. Słyszałam już trochę opinii na temat tego Szpitala i na szczęście
          wszystkie są pochlebne, więc raczej na pewno będę tam rodzić, zwłaszcza, że też
          chodzę do lekarza, który tam przyjmuje.
          Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Maleństwo!
          • zeusy Re: Najlepsze położne w Katowicach 15.08.05, 22:26
            Cieszę się, że mogłam pomóc.Życzę pięknego i małobolesnego porodu i zdrowego
            dzieciaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka