25.07.05, 17:53
Od kilku dni sledze watki dziewczyn , ktore maja bole podbrzusza, tak jak ja.
Wszystkie bardzo sie martwimy czy nie ejst to zly znak.W zwiazku z tym zadam
inne pytanie.Czy ktoras z dziewczyn, ktora miala wlasnie takie
bole "miesiaczkowe" podbrzusza, poronila lub miala tez ciaze pozamaciczna?
Obserwuj wątek
    • bannydt Re: inaczej 25.07.05, 17:57
      Moja koleżanka poronila....ale ona do tego jeszcze palmiła.dlatego ja grzecznie
      acz z niechęcia przeleżałam tydz.w szpitalu. i teraz jest ok, tylko leki mam
      brać do 3 m-ca
      • simonkapl Re: inaczej 25.07.05, 18:00
        Jesli dojdzie plamienie do bolu to jets to niebezpieczne, ale same bole sa
        podobno normalne.
        • annam21 Re: inaczej 25.07.05, 18:12
          to pytanie jest dziwne,najpierw wszystkie dziewczyny pisza ze boli, jak sie je
          uspokaja to teraz czy jak bolalo to pozniej sie poronilo- tak 2 razy, w moim
          przypdku-pierwszy mialam silne bolekilka dni, w konc male plamieni,pozniej
          krwawienie i ... . Nie ma regol.Wiem ,ze nie jestem lekarzem i niechce sie
          wymadrzac,wiem tez jak bardzo mozna sie bac o fasolke, ale uwierzcie dziewczyny
          prawda wyglada tak ze w tak wczesnej ciazy lekarze moga nie wiele,bardzo nie
          wiele. Moga przepisac nospe forte,moga dac duphaston przy braku progresterony
          lub zapobiegawczo i nic wiecej.Na poczatku w tej ciazy bol bolal mn jak na
          okres i wcale nie lékko,owszem bole moga byc,wszelkie klocia,ale nie bole
          miesiaczkowe,tez bardzo sie balam, nie raz wylam w poduszke zeby nikt nie
          widzial myslac ze wszystko stracone, i do gina chodzila raz w tygodniu (
          prywatnie)a czasem nawet 2 razy w tygodniu.Dzis jestem w 14 tc , dalej sie boje
          i pewnie bac sie jescze dlugo bede.Strach sie nie zmniejsza,ciagle jest taki
          sam.Tylko nie ma sensu szukac objaw poronienia.wczujcie sie w siebi,Boli? to
          sie polz,nie mozesz wyrzymac z niepokoju-to do lekarza lub na izbe
          przyjec,zrobia wam usg,uspokoja.ja sama na poczatku bylam 2 azy na izbie
          przyjec,pozdrawiam i powodzenia!
          • simonkapl Re: inaczej 25.07.05, 18:30
            Teraz ro mnie zadziwilas, bo te niegrozne bole , ktore ma duzo kobiet sa
            wlasnie typu miesiaczkowego jak opisuja wszedzie specjalisci.Innego typu klucie
            moze byc niebezpieczne.
            • annam21 Re: inaczej 25.07.05, 20:32
              mi lekarz powiedzial jak boli na miesiaczke to brac nospe jak boli bardzo to
              przyjsc ba sa to raczej bole skurcuzowe,inne bole ciagnoce,klujace bardziej po
              bokavh choc ja mialam wszedzie ( ale pewnie ze strachusmile) sa niegrozne bo to
              wiazadla sie rozciagaja.Nie martw sie juz, wiem ze trudno,spruboj dobrej komedi
              mi troche pomogly, no i lekarz do ktorego moglam dzwonic codziennie i chodzi
              nawet 2 ratzy w tygodniu,a on byl mily(nie wiem jak mnie znioslsmile) a reszta to
              czas.... musi byc byc dobrze.nos do gory i koniec paniki.( te slowa kieruje trz
              do siebie) pozdrawiamsmile!
    • shamsa Re: inaczej 25.07.05, 18:03
      a co ci da taka wiedza? bedziesz sie bardziej denerwowac? i tym zwiekszysz
      prawdopodobienstwo poronienia?
      powiem ci, ze oczywiscie, kazdy wie, ze BOL jest sygnalem poronienia, ciazy
      pozamacicznej i wielu patologii.
      ale tez pokaz mi ciezarna, ktora NIC nie bolalo. otoz boli i ciagle cos bedzie
      bolec. kontroluj swoj stan u lekarza a nie panikuj wysluchujac historii o
      poronieniach. twoje dziecko teraz potrzebuje spokoju
      • simonkapl Re: inaczej 25.07.05, 18:04
        Masz calkowita racje.Za bardzo sie zestresowalam.Obiecuje, ze sie poprawie!
        Dzieki.
        • ala23 Re: inaczej 26.07.05, 09:24
          Simonko, ja tez od kilku dni sledze te watki o bolu podbrzusza, ostatnia @
          mialam 18 czerwca, bardzo mnie bolalo przez kilka dni i strasznie sie
          martwilam, staralam sie duzo lezec i bralam nospe. Wczoraj przestalo mnie bolec,
          tak nagle, nic mnie teraz nie boli i fizycznie czuje sie fantastycznie, mam tak
          jakos niesamowicie duzo energii. I co? Bardzo mnie to martwi, no bo wczesniej to
          przynajmniej wiedzialam, ze jest inaczej i jestem w ciazy, a teraz to, czy ja
          wiem, nic nie czuje, niby dlaczego tak nagle przestalo mnie bolec? Moze to zle?
          Zawsze jakis powod do martwienia sie znajdzie, takze chyba nie trzeba myslec o
          tym za duzo. Jutro ide do lekarza, to moze juz cos zobaczy i mnie troche uspokoi.
          • simonkapl Re: inaczej 26.07.05, 09:26
            Mnie tez jakby mniej bolalo.To jest na pewno dobry znak, nie martw sie.Daj znac
            co u gina.Na pewno wszystko ok.Pozdrawiam
          • ally23 Re: inaczej 26.07.05, 09:43
            mialam tak samo i to jest calkiem normalne.
            przez kilka dni w okolicach terminu @ brzuch mnie bolal jak na @, potem
            przestal jak reka odjal. tez tak samo myslalam, ze jak bolalo to przynajmniej
            wiedzialam ze cos sie dzieje a jak nic nie boli to nie wiem czy jestem w ciazy
            czy niesmile zatem jak boli i jak nie boli to jest zlesmile teraz tez czasem cos mnie
            zakluje w dole brzucha lub po bokach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka