Dodaj do ulubionych

Farbowanie i opalanie

27.07.05, 08:57
Wiem, ze ten temat byl juz wiele razy, ale jakos wczesniej nie bylam nim
bardzo zainteresowana, a teraz zaluje... Wychodze za maz i (pewnie jak
wszystkie kobietki) chce ladnie wygladac. Jestem w 14tc i chce ufarbowac
wlosy, tyle ze zdania sa co do tego bardzo podzielone i juz sama nie wiem czy
to nie zaszkodzi bobasowi. Dziewczyny, piszcie prosze jak to jest. Poradzcie
mi jeszcze jakis bezpieczny sposob na to by moja cera byla bardziej brazowa,
tzn. czy lepiej polozyc sie na sloncu, czy moze samoopalacz, a moze nie ma
zadnego bezpiecznego sposobu i lepiej jak bede swiceic bladoscia? Prosze
pomozcie smile
Obserwuj wątek
    • annia4 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 09:08
      Dziewczyny prosze napiszcie cos, tom moj slub...
      • budzik11 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 09:23
        Skoro wiesz sama, że temat był już wielokrotnie poruszany, to po co piszesz
        kolejny wątek o tym samym? Poszukaj sobie w wyszukiwarce.
    • kokons Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 09:42
      Bardziej wyczerpujace odpowiedzi znajdziesz w poprzednich watkach a jesli
      chodzi o moja, a raczej mojego ginekologa opinie to jest nastepujaca:
      farbowanie wlosow jest zakazane, opalanie dozwolone ale niekoniecznie plackiem
      i niezbyt czesto...natomiast malowanie paznokci dozwolone. Proponuje ci
      porownac ta opinie z wlasnym ginekologiem i bedziesz miala srednia.
      Osobiscie uwazam, ze na ten jeden dzien jesli potrzebne ci sa te wszystkie
      zabiegi kosmetyczne: na wlosy zaaplikowalabym swietna odzywke lub ewentualnie
      szampon koloryzujacy ( Joanna jest dosc delikatna) i pobieglabym 2 razy po 5 -
      8 min na solarium - opalanie na sloncu jest duzo bardziej meczace...a twarz
      mozesz doopalac spacerujac. No i jeszcze jeden naturalny sposob na piekny kolor
      skory - picie soku marchwiowego!
      Zycze piekna przez cale zycie!
      • madzienka25 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 10:19
        Co do farbowania włosów mój gin powiedział,że nigdy nie udowodniono,że
        szkodzi.ja ufarbowałam włosy w 11 tc.byłam na wczasach i sie opalałam w
        kostiumie jednoczęściowym.Gin pow.że trzeba miec zasłoniety brzuch i piersi.
    • e-gosiek Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 11:33
      Farbowanie po 13 tygodniu jest dopuszczalne ale delikatnymi srodkami - bez
      gwałtownego rozjaśniania - a co do opalania to nie ma przeciwskazań -
      oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku , na solarium bym się nie
      zdecydowała - lepiej chyba samoopalacz zaaplikowac sobie.
      Tak czy siak i tak każda panna młod awygląd aślicznie - udanej zabawysmile
      • luna333 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 11:41
        co do opalania to bym uważała i raczej użyła samoopalacza - ja dostałam
        uczulenia na słońce i makabrycznej wysypki na dekolcie - czerwone plamy z
        krostkami które swędziały i paliły jak diabli i nic nie pomagało oprócz
        lodowatych okładów smile Poza tym mogą się pojawić plamy wątrobowe co również
        estetyczne nie jest. Ad. farbowania włosów - moja ginka zakazała farby do 20
        tygodnia ciąży - jeśli chodzi o farbowanie całych włosów zwykłą farbą -
        radziłam sobie zmywalnymi preparatami w szamponetkach - takimi że można bez
        rękawiczek farbować smile
        Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia smile
        • hanna100 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 12:00
          ja się farbowałam przez całą ciążę (co 2-3 miesiące) i teraz miesiąc przed
          porodem też to zrobię. Mój gin nie widzi żadnych przeszkód. Co do opalania, to
          na słońcu bym Ci odradzała leżenie, gdyż nie jest to bezpieczne w trakcie
          ciąży. Do solarium też lepiej nie iść, ale jeśli chcesz być opalona, to w
          niektórych salonach kosmetycznych wykonuje się opalanie
          samoopalaczem.Kosmetyczka spryskuje ciało samoopalaczem, efekt widoczny jest
          po około 4 godzinach i utrzymuje się przez tydzień. Robiłam sobie gdy szłam na
          wesele do koleżanki, radzę więc zrobić to w czwartek przed ślubem, gdyż trochę
          brudzi.
          Pozdrawiam i szmpańskiego wesela!
          • kokons Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 12:21
            No a ja musze sie przyznac ,ze bylam w solarium bodajrze w 10 tc, bo czulam sie
            przeziebiona i sarym sposobem pobieglam sie ocieplic -ginekolog mnie nie
            zganil, a i przeziebienie minelo. Uwazam, ze jednorazowy zabieg przed slubem
            moze ci nie przynies szkod a raczej zadowalenie - a to wazne dla dziecka jak
            matka sie czuje.Slonce jeszcze raz odradzam, bo na prawde meczy.
            Pozdrawiam i napisz jak tam przygotowania i co zadecydowas.
      • ewalisza Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 12:55
        moje wszystkie koleżanki - ja równiez - w czasie ciąży farbowałam włosy,
        robiłam balajage. Dziecku to nie zaszkodziła. Więc myślę że Ty też mozesz sobie
        pomalować.
        co do opalania - nie radziłabyw. Wychodzą plamy których ciężko sie pozbyć - kup
        dobry samoopalacz - najlepiej Vichy. Wtedy nie zaszkodzisz sobie i dziecku.
    • ewalisza Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 12:53
      moje wszystkie koleżanki - ja równiez - w czasie ciąży farbowałam włosy,
      robiłam balajage. Dziecku to nie zaszkodziła. Więc myślę że Ty też mozesz sobie
      pomalować.
      co do opalania - nie radziłabyw. Wychodzą plamy których ciężko sie pozbyć - kup
      dobry samoopalacz - najlepiej Vichy. Wtedy nie zaszkodzisz sobie i dziecku.
      Ewa
    • agusia524 Re: Farbowanie i opalanie 27.07.05, 13:04
      Ja jak wychodziłam za maż byłam w 18 tyg. Jeżeli chodzi o własy to oczywiście
      farbowałam, koloryzacji dokonałam w bardzo dobrym salonie fryzjerskim, w którym
      używają bardzo dobrych i jak najmniej szkodliwych farb do włosów. Lepiej oddać
      sie w ręce dobrego i poleconego specjalisty.Nigdy nie słyszałam,że farbowanie w
      ciaży jest szkodliwe.Natomiast jeśli chodzi o opalanie to zdałam się na balsam
      brązujacy, który po pierwsze nie brudzi ubrania,a po drugie daje świetny efekt.
      Smarowałam się nim trzy razy i wyglądałam naprawdę świetnie, a kolor mojej
      skóry jest naprawdę bardzo jasnysmile Teraz jestem w 36 tyg i wszystko jest OKsmile
      Życzę udanego ślubu i świetnego wyglądu. Pozdrawiam
    • annia4 Bardzo dziekuje za wszystkie rady 27.07.05, 15:19
      Dziekuje Wam jeszcze za zyczenia. Zafarbuje wosy delikatna szamponetka u
      fryzjera, a co doboru samoopalacza porozmawiam jeszcze z kosmetyczka...dzieki,
      trzymajcie kciuki bo przychodzi trema smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka