karolinazajac Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 12:59 Jest tak: z OM wychodzi początek siódmego, natomiast z USG jest to siódmy tydzień licząc od poczęcia. I z tych obliczeń USG to wychodzi, że maleństwo już było tuż przed ostatnią @. Możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 13:04 USG też liczy od ostatniej miesiączki a nie od poczęcia. Uwzględnia natomiast standardowy cykl 28 dniowy i tu mogą powstać rozbieżności. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 13:08 Właśnie nie jestem pewna czy liczył od OM, bo nie zapytał kiedy była ta przedostatnia, a poza tym wyznaczył sobie w przybliżeniu zapłodnienie i powiedział że takiej 4-tygodniowej ciąży nie zobaczy. A potem powiedział że jest i to duża, taka 7-tygodniowa. Zupełnie mi namieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 13:18 Jeszcze jedno, co oznacza FHR (+) na opisie USG? Odpowiedz Link Zgłoś
kajtanka Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 13:34 FHR + oznacza że serduszko bije )) Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 14:03 Skoro tam jest dzidziuś i bijące serduszko to nie jest to ciąża 4 tygodniowa. Musiałaś zajść w poprzednim cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 14:05 UUUps pomyliłam się w tygodniach, myślałam, że pisałaś o 4 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
onom Re: kłopot z tygodniami 29.07.05, 17:01 najwyraźniej lekarz nei do końca się przyłożył. Skoro nie pytał kiedy miałaś OM to jak mógł wyliczyć datę zapłodnienia. Wiek ciąży wg USG (też podawany od OM jak już poprzdniczka pisała) pokrywa sie z wiekiem wg OM to znaczy że musiałaś mieć regularne okresy i wszystko jest super! Odpowiedz Link Zgłoś