Dodaj do ulubionych

PAPPA we Wroclawiu

04.08.05, 22:45
Poniewaz jestem po 30. lekarz zalecil mi, bym w 12 tyg. zrobila badanie USG i
test PAPPA. Szczerze mówiąc nie jestem na to jeszcze zdecydowana, ale jakby
co...Czy ktoras z Was robila takie badania we wroclawskim Corfamedzie przy
Kluczborskiej? Jesli tak, to kogo polecacie? A moze trzeba to zrobic zupelnie
gdzie indziej? Prosze, pomozcie...
Obserwuj wątek
    • lodziasta Re: PAPPA we Wroclawiu 04.08.05, 23:11
      Ja robiłam to badanie w Corfamedzie, u dra Mazurca. Nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko było OK. Przy pomiarach USG pokazał mi wszystkie ważniejsze narządy u dziecka (to przy okazji pomiaru przezierności). Nie pamiętam ile płaciłam za badanie krwi do tego testu, ale cena była dużo niższa niż pisały dziewczyny np. z Warszawy. USG jest wliczone w cenę normalnej wizyty, która kosztuje 40 złotych. I chyba to tyle. W sumie nie wiem po co robiłam to badanie, bo nie dręczyło mnie czy dziecko jest zdrowe, po propstu zakładam cały czas, że jest, ani nie mam wskazań do takich badań, a gdyby wyszło coś nie tak, to i tak bym urodziła.

Pozdrawiamsmile
    • janka39 Re: PAPPA we Wroclawiu 04.08.05, 23:21
      teraz pewnie przez 3 tyg. bede sie zastanawiac, czy robic te badania. Bo
      przeciez - jakkolwiek bedzie (choc oczywiscie chce wierzyc, ze bedzie dobrze),
      to i tak dziecko urodze. Nie mam zadnych watpliwosci.
      A czy ktoras z Was chodzi moze do dr. Maslaka? Ja bylam dzis wlasnie u niego.
      Niby wszystko ok, ale... Zapytalam, co bedzie jesli wynik wykaze
      prawdopodobienstwo wystapienia choroby, a on na to, ze potem oczywiscie kolejne
      badania i jakby bylo zle, to mozna legalnie usunąc ciążę. Powiedzial to tak
      lekko, a mnie zmroziło...
      • lodziasta Re: PAPPA we Wroclawiu 04.08.05, 23:33
        Nie znam dra Maślaka i nie wyciągałabym pochopnych wniosków co do jego wypowiedzi. W końcu przedstawił Ci tylko możliwość, która w dodatku nie dotyczy Ciebie bezpośrednio.

Jeżeli masz zadręczać się zdrowiem dziecka - to zrób test, tylko pamiętaj, że nawet jeżeli wykaże on zwiększone ryzyko, to jest to tylko prawdopodobieństwo i o niczym nie przesądza.

Może decyzję pomoże podjąć Ci ojciec dziecka?
        • janka39 Re: PAPPA we Wroclawiu 04.08.05, 23:55
          lodziasta napisała:

> Nie znam dra Maślaka i nie wyciągałabym pochopnych wniosków co do jego
          wypowied
          > zi. W końcu przedstawił Ci tylko możliwość, która w dodatku nie dotyczy
          Ciebie
          > bezpośrednio.
          >
          > Jeżeli masz zadręczać się zdrowiem dziecka - to zrób test, tylko pamiętaj, że
          n
          > awet jeżeli wykaże on zwiększone ryzyko, to jest to tylko prawdopodobieństwo
          i
          > o niczym nie przesądza.
          >
          > Może decyzję pomoże podjąć Ci ojciec dziecka?
          >
          Tak, wiem... Nie oceniam tego lekarza. Podobno jest dobry, ale wszystko
          przyjmuję b.emocjonalnie, bo to moja druga ciąza, ale pierwsza (i
          prawdopodobnie ostatnia) szansa na dziecko. Mój mąż nie chce tych badan... Ja
          nadal bede sie zastanawiac... Jak urodze bede miec 35 lat (ale moja mama
          urodzila mnie w wieku 36 lat i wszytsko jest ok smile )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka