ewa.40 08.08.05, 14:13 Mam zalecone, przez moją gin, 2 tabletki codziennie wieczorem, fakt, że są one ziołowe więc niby nieszkodliwe ale nie pomagają,może stosujecie coś innego, bardziej naturalnego i skutecznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
survvivve Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 15:11 juz nic bardziej naturalnego od ziół nie ma bierz spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 15:15 Raczej nie ma dużego wyboru.Możesz jeszcze spróbować pić sok z żurawin,który zakwasza mocz. Polecam natomiast oczywiście po konsultacji z lekarzem Furagin.Jest bezpieczny w ciąży i świetnie leczy zakażenia ukł.moczowego. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 15:20 mi tez się wydawało, że tabl Urosept nie pomagaja, ale kiedy po 3 tyg zrobiłam znowu badania kontrolne, okazało się , że pomogły Odpowiedz Link Zgłoś
agenciara1 Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 19:44 Ja również brałam urosept w ciąży. Jenakże lekarz od razu mi powiedział, że mam brać te tabletki 3 razy dziennie po 2 tabletki żeby poskutkowały. To samo powtórzyła farmaceutka w aptece. To jest łagodny lek ziołowy i w mniejszych dawkach nie skutkuje. Serdecznie pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 20:52 Ja bardzo polecam debelizyne, jest rowniez ziolowa i przede wszystkim (przynajmniej w moim przypadku) bardzo skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama może Vitabutin 08.08.05, 20:53 Vitabutin to sproszkowany sok z żurawiny. Zakwasza mocz i stosuje się go przy infekcjach dróg moczowych. Napewno można w ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 22:01 Również biorę Urosept profilaktycznie na podwyższone leukocyty w moczu (mam krążek i zwiększone ryzyko infekcji), ale w dawce 4 razy dziennie po 2 tabletki. Mój lekarz twierdzi, że minimalna skuteczna dawka dla osoby dorosłej to 3 x dziennie po 2 tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Co zamiast UROSEPTU ? 09.08.05, 07:55 a mi Urosept nie pomógł, tylko Furagin Odpowiedz Link Zgłoś
ssyl Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 22:08 polecam Urinal (zurawina) mi pomaga (10tc) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
myszka50 Re: Co zamiast UROSEPTU ? 08.08.05, 22:27 Cześć, jakie miałyście objawy zapalenia dróg moczowych, mi lekarz przepisał urosept 3x2tab. dziennie na podstawie opisanych przeze mnie dolegliwości (stały kłujący ból w oklicy pleców po prawej stronie), żadnego bólu pęcherza, jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś