111nika 18.08.05, 10:07 Czy falvit jest dla kobiet w ciazy czy to zestaw witamin dla kobiet w ciazy? Nie ma w skladzie kwasu foliowego, wiec nalezy brac i to i to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diana1 Re: Falvit 18.08.05, 10:38 ja na początku brałam elevit, później brałam falvit, ale na ostatniej wizycie moja gin kazała mi wrócić do Elevitu, mimo, iz moje wyniki sa bdb (hemoglob - 12,7) - tam jest więcej dawek minerałów których nam potrzeba. Z przyczyn braku Elevitu kupiłam Maternę. Moim zdaniem, jeśli mozesz zmienić lek, to zrób to. Osobiście wiem,ze jest spora róznica w cenie, ale czego sie nie robi dla maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Re: Falvit 18.08.05, 10:41 ja brałam falvit i folik. Ostatecznie przerzuciłam się na feminatal bo w sumie wychodzi taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Falvit 18.08.05, 10:50 Biore falvit juz 7 miesięcy.Obecnie 36 tydz. ciąży.Wyniki mam bardzo dobre.Twój organizm przyswoi tylko tyle witamin ,ile mu potrzeba.W jedzonku przecież też jest dużo witaminek i to łatwiej przyswajanych.Uważam,że o tej porze roku,jaką mamy lepiej jeść więcej warzywek i owoców ,niż brać syntetyczne witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
nan78 Re: Falvit 18.08.05, 11:02 To samo powiedziała moja ginka. Teraz jest tyle witamin w świeżych owockach i warzwkach, że lepiej jest je jeść niż syntetyczne witaminki. Oczywiście jeżeli wszystkie wyniki są dobre i nie trzeba dodatkowo uzupełniać jakiś konkretnych składników. Ja postanowiłam zastosować "złoty środek" i dziko obżeram się owockami a witaminki łykam co drugi albo trzeci dzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: Falvit 18.08.05, 11:32 No wlasnie ja biore i to i to. Nie chce przerzucac sie na inne witaminy wlasnie ze wzgledu na roznice w cenie. Dzieki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś