apfelmus 25.08.05, 09:17 wiecie coś na temat tych wózków? proszę was o opinie bardzo mi się podobają, ale nie mam żadnych doświadczeń, dzidziś urodzi się w grudniu, czy ten wózek będzie odpowiedni? dziękuję za wszelkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora01 Re: deltim voyager 005 - opinie 25.08.05, 09:30 Ja zdecydowałam się na ten wózek, jeszcze go nie używam ale już czeka w sklepie na moje Maleństwo. Opienie na temat tego wóżna były bardzo dobre. Firma DELTIM na swojej stronie umieściła komunikat o tym, iż pewna parwia wóżków ta z początku roku miała wadę ale poźniejsze są oki. Więc ja się nie martwię. www.deltim.com.pl/serwis.htm#akt1 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia234 Re: deltim voyager 005 - opinie 25.08.05, 09:38 Używam ten wózek od trzech miesięcy i jestem zadowolona. Jest przestronny, dzieko ma dużo miejsca, pompowane koła świetnie amortyzują wszelkie nierówności, bardzo wygodna jest też przekładana rączka z regulacją wysokości. Bagażnik jest duży, ale jest do niego niewygodny dostęp kiedy wóżek jest ustawiony w pozycji do leżenia(a tak jest ustawiony dopóki dziecko nie zacznie siadać). Dużą zaletą jak dla mnie jest możliwość odpięcia wszystkich elementów z materiału, co ułatwia ich wypranie. Do wózka można dokupić śpiworek-nosidełko (w niektórych sklepach jest on w komplecie z wózkiem). W tym śpiworku bardzo wygodnie nosi się dziecko, jest on lekki, ma sztywne dno. Poza tym jeżeli maluszek urodzi się w grudniu to ten śpiworek będzie dodatkowo ocieplał wózek. Z kolei w lecie z budy można odpiąć wierzchnią warstwę i wózek staje się bardzo przewiewny. To chyba tyle zalet. Z wad mogę wymienić wagę wózka. Jest ciężki, ok. 14 kg. Nie polecam osobom mieszkającym w bloku bez windy. Dla mnie mankamentem jest też brak skrętnych kół. Znacznie utrudnia to sterowanie wózkiem, ale w końcu można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: deltim voyager 005 - opinie 25.08.05, 10:41 powiedz mi bogusiu czy po rozłożeniu tego wózka jest on całkowicie na płasko bo z tego co słyszałam to nie...i czy to jest dobre dla takie maleńkiego dzidziusia po urodzeniu..? bo w gondoli chyba byłoby mu bardziej wygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia234 Re: deltim voyager 005 - opinie 26.08.05, 07:31 Rzeczywiście po rozłożeniu w pozycji do leżenia dno wózka nie jest idealnie płaskie, ale jest to niewielki kąt nachylenia. Myślę, że to w niczym nie przeszkadza, bo po włożeniu tego śpiworka z usztywnianym dnem wózek robi się idealnie płaski, a na początku nie wyobrażam sobie wożenia dziecka bez śpiworka (byłoby to niewygodne). Co do gondoli, to wiem od koleżanek, że nie wystarcza ona na długo, bo dziecko szybko z niej wyrasta i trzeba zmieniać wózek, albo kupić taki wielofunkcyjny (ale w nich znów spacerówki są zwykle zbyt wysoko - zwrócono mi na to uwagę w sklepie). Wg mnie Voyager ze śpiworkiem niczym nie różni się od gondoli, dziecko leży tyko trochę niżej i podobno trudniej jest je wkładać i wyjmować (bo się trzeba mocniej schylić), ale to mi akurat nie przeszkadzało. Dodam jeszcze, że Voyager złożony zajmuje sporo miejsca i jeżeli zamierzacie wozić go w samochodzie, to sprawdzcie najpierw czy się tam zmieści. Najbezpieczniej będzie dokładnie obejrzeć wózek w sklepie, kilka razy go złożyć i rozłożyć, porównać to z innymi wózkami. Ja z miesiąc go oglądałam w sklepach i w internecie zanim kupiłam. W końcu ma służyć parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: deltim voyager 005 - opinie 26.08.05, 22:37 Ja też korzystam z Voyagera od 3,5 miesiąca i podpisuję się pod tym, że jest super. Naprawdę jestem zadowolona, to fakt że trochę ciężki, ale ja na szczęście nie muszę go znosić ze schodów bo mieszkam w domku. Ten "śpiworek" czy jak ja go nazywam nosidło do wózka z usztywnieniem wydaje mi się, że jest niezbędne dla dopiero co urodzonego maluszka, ponieważ ma ono pełnic funkcję gondoli - ma usztywnione dno i jest całe zabudowane, co zwłaszcza zimą jest bardzo ważne. Nosidło możesz wyjąć dopiero albo jak dzidziuś zacznie siedzieć- wtedy korzystasz normalnie ze spacerówki, albo jak dzidziuś z niego po prostu wyrośnie, ale w tym akurat wózku jest całkiem spore - moja córcia ma 3,5 mies i do kruszynek nie należy i nadal się w nim mieści swobodnie, moje koleżanki w innych wózkach musiały już po 3 mies. wyjąć nosidło i jeździć ze spaserówką rozłożoną na płasko. Nosidło zamawia się oddzielnie, ja płaciłam ok. 90 zł. A co do wymiarów wózka, to wbrew pozorom z wózków dwufunkcyjnych jest to jeden z najmniejszych wózków po złożeniu - namierzyliśmy się w sklepach najróżniejszych wózków bo mamy mały bagażnik i ten wychodziło, że jest najmniejszy, zwłaszcza jak sie zdejmie kółka. Odpowiedz Link Zgłoś