Dodaj do ulubionych

spuchnięte stopy i palce

10.09.05, 20:48
Jestem w 8 miesiacu ciąży i od jakiegoś czasu mam spuchnięte place u rąk (od
2 m-cy nie moge włozyć obrączki) i stopy. Czy też tak macie???
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: spuchnięte stopy i palce 10.09.05, 20:51
      Fiono, ja jestem w 8 tyg a nie miesiącu i też mam spuchnięte stopy i palcewink)
    • bafilek Re: spuchnięte stopy i palce 10.09.05, 21:22
      Nic się nie martw. Byłam spuchnięta przez około 2,5 miesiąca przed
      rozwiązaniem. Gin mi tylko kazała robic badania (mocznik, kreatynina), czy
      nerki funkcjonują prawidłowo, a ja sama mierzyłam sobie codziennie ciśnienie.
      Nie miałam zadnego zatrucia. Obrączkę i stare buty włożyłam jakiś miesiąc po
      porodzie. Głowa do góry! Przejdzie!
    • amwaw Re: spuchnięte stopy i palce 10.09.05, 21:24
      Oj mam, strasznie, nie noszę już obrączki, rano nie mogę wręcz palcami
      poruszać. Ciśnienie mam w normie, brak białka w moczu- po prostu puchnę jak
      balonikuncertain
      Już niedługo...
      Pozdrawiam
    • banano3 Re: spuchnięte stopy i palce 10.09.05, 21:28
      spkojnie moja droga !!! wiem straszne to uczucie i jeszcze straszniejszy widok,
      ja jestem w 38 tygodniu, mam spuchniete nogi i ręcę od 2 tygodni, o obrączce czy
      butach krytych mogę zapomnieć, mam nadzieje że juz nie długo i stan ten minie
      !!!!! pozdrawiam
      • julia30bb Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 07:40
        Ja również jestem opuchnięta, dłonie, stopy, łydki. Ciśnienie mam w normie,
        białka w moczu nie ma i tak od prawie 2 miesięcy.

Pozdrawiam
        Julia i 37 tyg. synek.
    • adanko77 Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 07:47
      ja jestem w 18tc-moze nie mam spuchnietych ale strasznie mnie wieczorem bola
      stopy i lydki. Wczoraj znalazlam na to sposob-usiadlam na brzegu wanny i przez
      10 min polewalam stopy i lydki lodowata woda z prysznica. Nastepnie wmasowalam
      balsam i kolejne 10 min lezalam z nogami w gorze. Mi pomoglo-polecam
      • fiona_sz Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 10:10
        Dzięki za odpowiedzi. Ja moczę stopy w letniej wodzie z solą jodowo-bromową,
        przynosi to ulgę po całym dniu, ale opuchlizna nie znika. Wokół kostki nie mam
        obrzęków, tylko stopy i palce u rąk. A z ciśnieniem to u mnie jest tak, że w
        domu mam normalne, czasem nawet niskie, a w gabinecie lekarskim potrafi mi
        skoczyć do 150/92. Niepokoi mnie to, ale nie sądzę, by to była gestoza, bo
        wtedy miałabym cały czas podwyższone ciśnienie. Ech, chcę już urodzić!!!
        Pozdrawiam.
    • godzilla5 Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 11:29
      Cześć! Ja jestem 34 tc i od 31 tc strasze mi puchną dłonie, do tego stopnia,że
      rano nie mogę zgiąć palców,dochodzi jeszcze ból nadgarstków. Równocześnie z
      opuchlizną ruszyła mocno waga, bo od 31 tc mam już dodatkowe 4 kg. Wszystkie
      wyniki są ok. Czy u was jest podobnie?
      • agnieszka-anna Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 11:57
        Ja od początku 5 m-ca mam mrowienie w palcach, a teraz w 24 tc dodatkowo puchną
        mi palce u prawej ręki. Najgorzej jest rano, kiedy nawet nie mogę zgiąć palców.
        Nie mogę trzymać długo rąk w jednej pozycji. Zastanawiam się, czy będzie
        jeszcze gorzej, czy obecny stan się utrzyma? Jak Wy miałyście? Moja ginka
        powiedziała, że to normalne w ciąży, niestety, bo jest inna gospodarka płynami
        w organizmie. Dała mi aspargin 3x dziennie, ale niewiele to pomaga. Może znacie
        jakieś inne sposoby na te dolegliwości??? Szkoda się tak cały czas szpikować
        prochami....
        • jelonek72 Re: spuchnięte stopy i palce 11.09.05, 12:23
          no ja właśnie siedzę z nogami w misce z chłodną wodą, puchną mi stopy (i tylko stopy) oraz palce u rąk, jestem w 35 tc, a zaczęło mi się to puchnięciegdzieś w 33 tc. Wyniki póki co są dobre więc chyba martwić się nie mam czym, ale niezbyt przyjemne uczucie. Zyczę wszystkim wytrwałości smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka