miimiimii 13.09.05, 12:08 qrcze, nie znosiłam tego świństwa! no po prostu tego nie piłam! a teraz od kilku dni z dziką satysfakcją realizuję swoje marzenia o tej chemii..) nie mam pojęcia co mi się stało.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laminja Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:14 bardzo wiele kobiet w ciąży popija coca-colę Nie przejmuj się, jedz i pij to na co masz ochotę, bo po porodzie przez jakiś czas Twoja dieta może być dość monotonna Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:14 ja też przed ciążą nie przepadałąm a teraz...piłabym codziennie-ale tylko dlatego,że to taka chemia,że szybciej trawi wszystko i dzięki temu nie mam w nocy zgagi;P Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:21 To mi Cola pomogła na inny problem. było tak, że po najmniejszym posiłku po domu rozlegało się straszne bekanie. I któregoś razu naszło mnie na Colę, wypiłam cały litr, kilka razy się zdrowo odbiło, ale potem był spokój Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:25 hmm.. takiej zalezności nie zauważyłam.. może za mało tego świństwa piję, żeby zaobserwować terapeutyczny skutek..?) ale aż dziwne.. całą ciążę żadnych nienormalnych jedzeniowych życzeń, a 15 dni przed końcem nawiedzają mnie tak absurdalne ochotki, że coś okropnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelll Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:16 Mi lekarz powiedział że nie można pic coli bo zawiera kofeinę i jest bardzo niezdrowa dla dziecka, więc lepiej niech ci się odechce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:20 żeby ta kofeina wpłynęła na dziecko musiałaby pić coca-colę w baaaaardzo dużych ilościach. Słaba kawa, coca-cola - wszystko można, ale z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:20 herbta i kawa też ma kofeinę... wiadomo-wszystko z umiarem ale bez przesady mi powiedział,że pić mogę ale nie całe 2 litry naraz-a zdarzało się że właśnie po takich 2 litrach dostawałam skurczy Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelll Re: COCA-COLA 13.09.05, 12:24 Ja tam wolę nie ryzykować, przez całą ciążę tylko leżę i pachnę Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: hihhi 13.09.05, 12:38 heheh ja właśnie próbuję się zmusić, żeby robić coś więcej niż leżeć i pachnieć) planuję wycieczkę do apteki po te wszystkie "podkłady" i inne dziwności.. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Straszne 13.09.05, 17:23 Kobiety opamietajcie sie ,mój ojciec używa coli i pepsi jako odrdzewiacza i bardzo dobrze schodzi po nich rdza.Zresztą ma znajoma całą ciąże piła cole i pepsi i od tego jej dzieciak non stop miał bolesne kolki do 4 miesiaca,i lekarz ja opierniczył za to,że teraz dziecko cierpi.Także wybierajcie chwila smaku czy zdrowie dziecka,co do herbaty,mocna jest wogóle nie wskazana! lilypie.com Odpowiedz Link Zgłoś
asiul_78 Re: Straszne 13.09.05, 18:02 jak byłam w ciąży z Nikosiem wypijałam tonami PEPSI od poczatku do końca ciąży, nawet jak leżałam na podtrzymaniu mąż mi przynosił do szpitala. Niki nigdy nie miał żadnej kolki urodził się wielki 4430g zdrowy -10pkt i jakie sadził bąki !!! najgłośniej na noworodkach od pierwszych godzin życia !!! Piję pepsi bo mi smakuje, jedni palą bo im smakuje. Jak coś jest nie tak, to zawsze jest na co zrzucić winę ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
ulkad Re: Straszne 13.09.05, 18:41 Zresztą ma znajoma całą ciąże piła cole i > pepsi i od tego jej dzieciak non stop miał bolesne kolki do 4 miesiaca,i lekarz > ja opierniczył za to,że teraz dziecko cierpi. To kolejny kwiatek do kolekcji mitów ciazowych? Ja pilam cole, moze nie litrami, ale tak czasem i póllitrowa butelke codziennie i moje dzieci w sumie (mam trzech synków) mialy kolke przez DWA dni. Mam bardzo niskie cisnienie, od kawy mnie odrzuca, herbata mogla by byc, byle mocna i gorzka. Jesli sie czyms nie podszprycuje, to prawdopodobienstwo bólów glowy wzrasta mi znacznie, a wtedy pewnie i dziecku w brzuchu jest baaardzo komfortowo. Pozdraiwma - Ula Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: COCA-COLA 13.09.05, 17:27 przejdzie Ci, ja przez jakiś tydzień nie mogłam się obejść bez pomarańczowej fanty - musiałą być i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: COCA-COLA 13.09.05, 17:53 Ja mam to samo.Ostatnio kupilma 2 litrowa i wypilam w 3 dni.Dzis znow o tym marze, ale sie powstrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: COCA-COLA 13.09.05, 18:04 przed ciaza nie pilam, w ciazy mam chec i kilka lykow w ciagu dnia pomaga mi na mdlosci i przy problemach zoladkowych. Odpowiedz Link Zgłoś