Dodaj do ulubionych

Waga w ciązy

18.09.05, 19:40
Witam wszystkich
Jestem obecnie w 22 tygdodniu a moja waga przekroczyła juz 64 kiologramy
(zaczynałam od 55) jestem troche przerazona jak bedzie dalej.Do tego
wieczorem ma potworne wzdęcia - ma któraś z Was tak samo - jak sobie radzicie.
Ogólnie czuje sie dobrze ale troche taka ociezała zwłaszcza wieczorem.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lusia79 Re: Waga w ciązy 18.09.05, 22:33
      Przede wszystkim przyrost masy ciała w ciąży jest sprawą indywidualną każdej
      kobiety. Jeśli stosujesz racjonalną dietę - nie obżerasz się, nie wcinasz
      namiętnie ton słodyczy i fast-foodów - to prawdopodobnie odkłada Ci się w
      organizmie woda.
      A na wzdęcia polecam wiatropędny koper włoski, na ewentualne kłopoty z
      wypróżnianiem więcej błonnika.
      • asia.76 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 07:47
        Też myslałam o tej wodzie , jem tyle co przed ciążą , no moze wiecej pie mleka
        bo bardzo lubięwink , w przerwach zajadam sie "wazą- trzy zboza albo inną", a
        ten koper musze wypróbowac - dzieki.
        • kokons Re: Waga w ciązy 19.09.05, 11:03
          Mozesz sobie zrobic na tej stronie kalkulator obliczajacy optymalna wage w
          kolejnych tygodniach ciazy ale pamietaj o tym, ze nikt nie tyje ksiazkowo!
          www.noworodek.pl/modules.php?name=WH
          Ja jestem w 21 tc i waze 65 kg (przy wadze wyjsciowej 63 kg ale np. w 15 tc
          wazylam - 1 kg...). Wazne by nie objadac sie kalorycznymi rzeczami jak
          slodycze, no i uwazac na niktore owoce jak gruszki, winogrona czy arbuzy... no
          i nie przesadzac z sokami owocowymi w ktorych jest przede wszystkim duzo cukru
          ( szklanka coca - coli ma tyle samo kalorii co sok z kartonu!!! bleee...). Ja
          staram sie pic ptrzede wszystkim wode.
          WZdecia to też urok ciąąży wiec saraj sie jesc czesciej a mniej... A oto
          herbatka, która przyniesie ci ulgę: zalej łyżkę stołową mieszanki z liści mięty
          pieprzowej, majeranku, korzenia tataraku i tymianku 200 ml gotującej się wody i
          po dziesięciu minutach odcedź. Po każdym posiłku pij jedną filiżankę ciepłego
          naparu. No i jesli lubisz jedz ziarniste pieczywo i do jogurtow koniecznie
          dodawaj łyżkę otrąb.
          Pozdrawiam.
    • wiki1976 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 11:35
      Ja jestem w 25tc i ważę 55kg sad wagę wyjściową miałam 47kg później -2kg i od
      10tc 10kg przytyłam trochę dużo sad a gdzie koniec.....
    • simonkapl Re: Waga w ciązy 19.09.05, 12:30
      W 14 tygodniu mam 1kg na plusie (brak mdlosci i wymiotow).
      • animetka Re: Waga w ciązy 19.09.05, 13:24
        Hej. Ja od początku ciąży do 24 tyg. przytyłam 4,5 kg.Teraz nie ma się co
        przejmować.Jak urodzisz,to zrzuciszsmile)
    • groszek28 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 13:34
      Ja też tyję w zastraszającym tempie - 20 tc- 57 kg ( waga wyjściowa - 50 kg),
      więc 7 kg na plusie smile Nie wiem ile masz wzrostu, ale u mnie przy 168 cm
      wzrostu 50 kg wagi to było trochę za mało, a chudzielce podobno więcej tyją w
      ciązy, co nie znaczy, że po urodzeni u szybko nie zrzucają wagi. Głowa do góy
      smile
      • simonkapl Re: Waga w ciązy 19.09.05, 13:38
        To nie ejst chyba tak, ze chudzielce szybciej tyja.Raczej moga sobie pozwolic
        wiecej utyc, nawet do 17 kg.
        • groszek28 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 14:14
          Nie szybciej tyją tylko więcej, ponieważ powinny nadrobić niedowagę, nie "mogą
          sobie pozwolić", tylko nawet powinny przytyć więcej, przecież dzidzia musi z
          czegoś czerpać.
        • asia.76 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 14:18
          Dzieki dziewczyny za odpowiedzi .z ta wagą to widzę jest róznie, wiec chyba nie
          mam sie co marwtic , martwic sie bede po porodzie jak tego nie zgubię .nie
          jestem zbyt wyskoa bo mam tylko 165 i ta waga co miałam przed ciaza 55 kg
          najbardziej mi odpowiadała - mam nadzieje ze dojde do niej spowrotem.Teraz
          najwazniejsze jest maleńswto.Dziekuje za przepis na herbatkę napewno wypróbuje.
          Mam nadzieje ze pozbęde sie tych okropnych wzdęć - bo potrafią uprzykrzyc
          człowiekowi zycie.
    • lexmonica Re: Waga w ciązy 19.09.05, 15:58
      czesc
      ja jestem w 21 tg i waże 60. (wyjściowa 50) lekarz mi dziś powiedział na
      wizycie że mam "nie wpieprzać tyle słodyczy bo kto bedzie potem chudł" a jesli
      nie wpieprzam to sie nie przejnować widocznie organmizm odkłada składniki na
      okres kiarmienia. To moje 2 dziecko a z pierwszym złapałam ok 16,5 schudłam
      szybko tak że jeszcze 6 sobie pozwalam.
      pozdrawiam
    • kahina Re: Waga w ciązy 19.09.05, 16:15
      Czesc dziewczyny, mam identyczny problem: juz 7 kilo do przodu, a tu dopiero 21
      tydzień... Najbardziej jednak martwi mnie to, że ostatnie 3 kilo utyłam przez
      miesiąc!!! Jutro ide do ginki... ciekawa jestem co powie,oj, oj smile))
    • rzukers Re: Waga w ciązy 19.09.05, 16:39
      na wzdęcia można spokojnie brać espumisan światnie działa nie ma źadnych
      przeciwwskazań
    • martika06 Re: Waga w ciązy 19.09.05, 18:18
      Wyjściowa 49kg, a teraz 20tc- 54,5kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka