izabelek27 21.09.05, 14:03 czy są wśród nas (oprócz mnie)jakies mamy (przyszłe mamy) z Opola? fajnei by było pogadać na forum o naszym lokalnym szpitalu i lekarzach. Jeśli tak to sie odezwijcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bizu Re: mamy z Opola 21.09.05, 14:57 Hej, nie jestem dokładnie z Opola, ale tu rodziłam mojego synka i teraz też tu zamierzam rodzić. Więcej mam z Opola znajdziesz na forum regionalnym - Opole. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek27 Re: mamy z Opola 21.09.05, 15:16 ajak oceniasz nasz szpital położniczy? jaka kadra i jakie warunki? czy chodziłaś do szkoły rodzenia?bo ja zamierzam ale nie wiem kiedy sie tam zapisać - jestem w 13 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
gronka Re: mamy z Opola 21.09.05, 15:47 Witam i również przyłączam się do szczęśliwych, przyszłych mam Tez jestem z Opola, w którym mieszkam od niedawna i niestety wszystko jest mi tu obce. Jutro zaczynam 11 tc i już z niecierpliwością czekam na pierwsze USG, na które umówię się przy jutrzejszej wizycie u mojego gina. Mam pytanie do izabelek27 czy znasz w Opolu dobrego gina, który robi usg na naprawdę dobrym sprzęcie. Czekam na dobre rady Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
bizu Re: izabelek27 21.09.05, 15:58 Rodziłam w listopadzie 2003 roku. Szpital, kadrę, opiekę lekarską, położne oceniam bardzo dobrze. Chodziliśmy z mężem na szkołę rodzenia, planowaliśmy poród w wodzie. Niestety dzidziuś był za duży i skończyło się na porodzie naturalnym. Nie wiem, czy znasz stronę: www.ginekologia.opole.pl Tam są wszystkie informacje o szpitalu i szkole rodzenia. Teraz poród planowany jest na grudzień i mam nadzieję, że będzie tak samo dobrze, jak za pierwszym razem. Życzę powodzenia, jak masz pytania, to możesz napisać na priv./Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kolagulka Re: mamy z Opola - zapraszam na forum opolskie 21.09.05, 19:30 I ja się melduję! Mieszkam w Opolu - na jutro mam planowany termin porodu. Zaliczyłam szkołę rodzenia, zwiedzałam szpital i teraz tylko czekam, żeby sprawdzić w praktyce to, czego się nauczyłam. Już nie mogę się doczekać porodu; bardzo chciałabym urodzić w terminie lub maksymalnie kilka dni po... Wreszcie się pojawiły forumowiczki z Opola - jest nas mało na forum albo nie wszystkie się ujawniają. Dlatego założyłam dla nas forum opolskie, na które serdecznie zapraszam: "Mamy z Opola i okolic" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33892 Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek27 Re: mamy z Opola 22.09.05, 08:32 no wreszcie)))) tak sie cieszę że dziewczyny się odezwałyscie. Zaraz wejdę na nowe forum. Tylko parę słów na mój temat. 13 tydz. ciaży do tej pory 2 usg - chodzę do dr Samborskiej na Koszyka. W sumei to nei mam porównania z innymi lekarzami bo chodzę do niej od lat i nawet jestem zadowolona. Jedyne co mnei meczy to straszne kolejki w poczekalni mimo ze zawsze umawiam sie na godzinę. Druga sprawa to ceny - za wizytę z usg muszę płacić 100 zł (moja znajoma z Brzegu płaci za to 50 zł ) no ale to jest Opole a nie Brzeg. Ja też nie jestem rdzenną mieszkanką Opola ale przeyjechalam tu na studia i juz tu zostałam w sumie to mieszkam tu juz prawie 9 lat. Nie znałam tej strony o szpitalu w Opolu i szkole rodzenia dziekuję bardzo!!!!. Odezwijcie sie dziewczyny trzymam kciuki za rodzące niebawem i mam nadzieję ze po porodzie będziemy nadal w kontakcie a moze sie kiedyś spotkamy? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakor Re: mamy z Opola 22.09.05, 22:38 Czesc izabelek27 Jesli chodzi o ginekologa, to polecam ci dr Marka Tomale z GMW przy 1 Maja (budynek naprzeciwko budek kolo PKS). Mily i sympatyczny (i te niesamowicie niebieskie oczy!), gabinet wyposazony w USG, wymazy sprawdza na miejscu, a wizyta (badanie + USG - mozna nagrywac na video) kosztuje 80 zl. Umawiasz sie na godzine i rzadko zdarzaja sie spoznienia. Dr Tomala pracuje w szpitalu, jest ginekologiem poloznikiem, a takze andrologiem. Polozne w rejestracji b.sympatyczne, szczegolnie pani Kasia. Niedawno otworzyli szkole rodzenia. Niestety juz nie zdazylabym jej skonczyc, bo termin mam na 11.10., a mialam ochote sie tam zapisac. Przyjmuja tam tez dr Glab i Niemczyk, podobno tez dobrzy, ale juz nie pracuja w szpitalu. Wszyscy zajmuja sie tez nieplodnoscia. Polecam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś