Dodaj do ulubionych

capivit a+e w ciąży

22.09.05, 18:43
można brać? odkąd jestem w ciąży strasznie pogorszyła mi się cera, niedawno
byłam u kosmetyczki i poleciła mi branie tych witamin ale wole sie wcześniej
poradzić innych wink
Obserwuj wątek
    • mika_007 Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 18:53
      raczej należy odstawić witA -jej nadmiar jest szkodliwy dla maluszka
      • r.kruger Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:08
        lepiej witaminy dla kobiet w ciąży-materna,prenatal, vibovit mama
        • f-uncia Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:23
          nie wiem jak 'a+e' ale A w wysokich dawkach zalicza sie do grupy X (tych
          najgroźniejszych).
          www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy/leki_z_kategorii_x.html
          z reszta o wszystkich lekach jest tu:
          www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy.html
        • kokons Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:25
          Niestety tak to juz jest ze jednym cera w ciazy sie poprawia a drugim
          pogarsza... ach te hormony...
          Ale nadmiaru tych witamin nie polecam a ginekolog ci pewnie zabroni.
          Odpowiednia ilosc witamin masz w preparatach dla kobiet w ciazy i tylko tych
          zazywanie raz dziennie jest wskazane. Mozesz wybrac takie ktore zawieraja B-
          karoten...
          A moze znenilas lub zmien krem... Mnie w ciazy niezwykle sluzy nowy Synergie
          nawilzanie 24h - niezwykle delikatny - polecam.
          A moze ktoras z ponizszych maseczek by ci pomogla:
          Wrażliwa i sucha potrzebuje kosmetyków intensywnie nawilżających, które
          zatrzymają wilgoć w organizmie. Świetnie zadziała też na nią maseczka z banana:
          wystarczy zmieszać pół tego owocu, dwie łyżki twarożku śmietankowego i jedno
          żółtko. Masę trzeba nałożyć na oczyszczoną twarz i po 20 minutach spłukać dużą
          ilością ciepłej wody. Z kolei kobiety ze skłonnością do trądziku, powinny
          używać specjalnych kosmetyków do cery tłustej i często nakładać łagodzącą
          zapalenia maseczkę z otrębami. By ją przygotować, należy wymieszać trzy łyżki
          otrąb pszennych z letnią zieloną herbatą, aż powstanie gęsta, płynna masa.
          Potem dodać dwie krople eterycznego oleju z lawendy (działa bakteriobójczo) i
          nałożyć grubo na twarz. Po 20 minutach trzeba zmyć maseczkę.

Powodzenia
    • amwaw Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:20
      Sama E-tak capivit a+e - nie. Szczególnie jeżeli bierzesz dodatkowo witaminy
      dla kobiet w ciąży. Witamin A w nadmiernych ilościach działa teratogennie.
      pozdr
      • annam21 nie wolno 22.09.05, 20:29
        powiedziala mi to pani farmaceutka juz gdy sie staralismy o dzidzie,ale dodala
        ze maz moze bo po tym nasienie lepszesmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka