e_margot 22.09.05, 18:43 można brać? odkąd jestem w ciąży strasznie pogorszyła mi się cera, niedawno byłam u kosmetyczki i poleciła mi branie tych witamin ale wole sie wcześniej poradzić innych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 18:53 raczej należy odstawić witA -jej nadmiar jest szkodliwy dla maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:08 lepiej witaminy dla kobiet w ciąży-materna,prenatal, vibovit mama Odpowiedz Link Zgłoś
f-uncia Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:23 nie wiem jak 'a+e' ale A w wysokich dawkach zalicza sie do grupy X (tych najgroźniejszych). www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy/leki_z_kategorii_x.html z reszta o wszystkich lekach jest tu: www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy.html Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:25 Niestety tak to juz jest ze jednym cera w ciazy sie poprawia a drugim pogarsza... ach te hormony... Ale nadmiaru tych witamin nie polecam a ginekolog ci pewnie zabroni. Odpowiednia ilosc witamin masz w preparatach dla kobiet w ciazy i tylko tych zazywanie raz dziennie jest wskazane. Mozesz wybrac takie ktore zawieraja B- karoten... A moze znenilas lub zmien krem... Mnie w ciazy niezwykle sluzy nowy Synergie nawilzanie 24h - niezwykle delikatny - polecam. A moze ktoras z ponizszych maseczek by ci pomogla: Wrażliwa i sucha potrzebuje kosmetyków intensywnie nawilżających, które zatrzymają wilgoć w organizmie. Świetnie zadziała też na nią maseczka z banana: wystarczy zmieszać pół tego owocu, dwie łyżki twarożku śmietankowego i jedno żółtko. Masę trzeba nałożyć na oczyszczoną twarz i po 20 minutach spłukać dużą ilością ciepłej wody. Z kolei kobiety ze skłonnością do trądziku, powinny używać specjalnych kosmetyków do cery tłustej i często nakładać łagodzącą zapalenia maseczkę z otrębami. By ją przygotować, należy wymieszać trzy łyżki otrąb pszennych z letnią zieloną herbatą, aż powstanie gęsta, płynna masa. Potem dodać dwie krople eterycznego oleju z lawendy (działa bakteriobójczo) i nałożyć grubo na twarz. Po 20 minutach trzeba zmyć maseczkę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: capivit a+e w ciąży 22.09.05, 19:20 Sama E-tak capivit a+e - nie. Szczególnie jeżeli bierzesz dodatkowo witaminy dla kobiet w ciąży. Witamin A w nadmiernych ilościach działa teratogennie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 nie wolno 22.09.05, 20:29 powiedziala mi to pani farmaceutka juz gdy sie staralismy o dzidzie,ale dodala ze maz moze bo po tym nasienie lepsze)) Odpowiedz Link Zgłoś