Dodaj do ulubionych

drżenie dziecka

25.09.05, 15:57
mamusie oczekujące swoich dzieciaczków i te które już swoje tulą mam do Was
pytanie. CZy czasem odczuwacie takie ruchy jakby dziecko się otrząsało? trwa
to parę sekund. Tak jak nam czasem się zdarza drzenie z zimna. Jestem w 32 tc
i troche niepokoją mnie takie ruchysad
Obserwuj wątek
    • anulaaa Re: drżenie dziecka 25.09.05, 16:05
      mogą się zdarzyć jak dziecko ściśnie pępowinę-wtedy na chwilę podobno nie ma
      dopływu tlenu i się tak właśnie trzęsie...
      • pysiaczek19 Re: drżenie dziecka 25.09.05, 20:02
        Najlepiej pomaga na to sex lub walenie w brzuch albo mocny masaż

ps. jak to zrobicie to opowiedzcie jak bylo smile
        • hanka45 Re: drżenie dziecka 26.09.05, 07:45
          pysiaczek19 napisała:

> Najlepiej pomaga na to sex lub walenie w brzuch albo mocny masaż
          >
          > ps. jak to zrobicie to opowiedzcie jak bylo smile

Coooo??? Walenie w brzuch...no prosze cie...
    • betk Re: drżenie dziecka 25.09.05, 16:38
      myślę, że maleństwo ma czkawkę, może mieć ją nawet kilka razy dziennie smile
      • ariana1 Re: drżenie dziecka 25.09.05, 17:11
        Bzdura! Chyba widzisz różnicę między drżeniem a czkawką? Czkawka to rytmiczne
        długotrwałe podskakiwanie brzucha w jednym miejscu a drżenie to jeden, krótki
        wstrząs. Moje Dziecko ma i drżenia i czkawkę, tę ostatnią kilkanaście razy na
        dobę.
        • smellson Re: drżenie dziecka 25.09.05, 17:47
          moja Mała też ma i czkawkę i 'dreszczyki'- pewnie tak sie cieszy, ze juz
          niedlugo rodzimy smile); pytalam o to lekarza, powiedzial, ze mam sie nie
          niepokoic, wiec nie bede przejmowac sie tym strasznym wpisem o pepowinie :[
    • olinka.6 Re: drżenie dziecka 25.09.05, 18:04
      Witam,

Chyba wiem co masz na myśli. Wiem, że trudno ci określić te "drżenia", bo mam
      ten sam problem i też nie wiedziałam jak go określić. Na pewno nie jest to
      czkawka. Pojawiło się to u mnie również już w wyższej ciąży. I nie mogłam się
      doczekać porodu, żeby zobaczyć co to jest. Urodziłam już miesiąc temu i dziecko
      nadal to ma i jest to widoczne. To sekundowe zadrżenie dolnej wargi i nóżki.
      Idę w środę do pediatry na pierwszą wizytę i napewno o to zapytam. Dodam, że
      dzidzia urodziła się i jest zdrowa. ż twoją też będzie ok.

Pozdrawiam
      • asca25 Re: drżenie dziecka 25.09.05, 18:27
        Moja też zarówno czka jak i "łopocze" smile)) Dużo dziewczyn to czuje, nie
        przejmuj się smile
        • eos9 Re: drżenie dziecka 25.09.05, 18:41
          Witamsmile
          Co do pępowiny... jak maluch ściśnie pepowinke to może to skutkować po prostu w
          ostatnich tygodniach jak juz mu się smółka zbierze w jelitkach ze poopuiści do
          wód płodowych. Położna na szkole mówiła ze nie jest to niebezbieczne po prostu
          wody płodowe sa zielone i dzidze terzeba z tej kupki umyć od razu po porodzie.
          Podobno wiele maluchów to robi. W koncu są już bobasy które mogłyby się
          spokojnie urodzićsmile no i coś w tym brzuszku muszą robić a zawbakę stanowi
          właśnie mięka i giętkasmilepępowinką. Nie ma się co martwić!!! Napewno wszytko
          będzie ok!!!!!!!
      • justina_w Re: drżenie dziecka 27.09.05, 08:30
        olinko daj znać co ci powiedział pediatra. Ja byłam wczoraj u swojego gina.
        Powiedział ze spowodowane jest to niedojrzałością układu nerwowego. Musze
        obserwowac ruchy. najważniejsze by nie było to częstsze a najlepiej jakby
        zanikło w ogóle. Z wyziyty wyszłam jeszcze bardziej dobita niż byłam, strasznie
        się boję że to coś poważnego.
        • ariana1 Re: drżenie dziecka 27.09.05, 12:46
          U mojej córki drżenia kończyn dolnych były spowodowane niskim poziomem wapnia i
          magnezu. Po urodzeniu uzupełnili jej poziomy i drżenia ustały po paru dniach.
    • gosia336 Re: drżenie dziecka 27.09.05, 13:40
      tez cos takiego wyczuwam ,z tym ze ja biore fenoterol 6*1 wiec to moze efekt
      uboczny dzialania leku?Ostatnio mowilam o tym mojemu lekarzowi-bardzo sie tym
      przejal -na usg dokladnie obejrzal struktury mozgu-stwierdzil ze nic
      nieprawidlowego nie widac.Dzis mam kolejna wizyte wiec go jeszcze w tym temacie
      pomecze.Jak cos ciekawego sie dowiem to napisze
      • justina_w Re: drżenie dziecka 27.09.05, 13:49
        mój lekarz też sprawdził dokładnie główkę i nie widział nic niepokojącego. Ale
        też do końca mnie nie uspokoił - stwierdził no i tak co teraz pani zrobi,
        trzeba czekac i obserwować. Więc dlatego z wizyty wyszłam jeszcze bardziej
        dobita niż byłam.
        A w dodatku jestem tak durna ze zaczęłam szperać w forum i znalazłam różne
        rzeczy na temat padaczki i nnych choróbsad
        Boże co te moje dziecko musi przezywac przez tak durną matkę, nie mówiąc już o
        moim mężu który chyba już w ogóle przestanie ze mną gadać, bo zamiast cieszyć
        się ciażą, dzieckiem na które tak czekaliśmy to ja wciąż coś wynajduje.
        No i teraz jak tylko Mała szaleje to ja tylko czekam zatrzęsię się czy nie?

Ja już chce urodzić, chcę ją tulić i widzieć ze wszystko jest ok, ze jest cała
        i zdrowa.
        • gosia336 Re: drżenie dziecka 27.09.05, 14:12
          doskonale cie rozumiem tez leze i gapie sie na ten moj brzuch -jak sie nie
          rusza to zle bo dlaczego sie nie rusza ,ale jak sie rusza to czy nie drzy.Jedno
          czego nie robie to nie szukam po forum bo wtedy jeszcze bardziej sie doluje.W
          koncu nasze negatywne emocje tez maja wplyw na dziecko ,wiec lepiej wyluzowac
          sie ,chociaz jest to bardzo trudne.pozdrawiam
    • bambinek Re: drżenie dziecka 27.09.05, 16:23
      Ja juz 8 miesiecy temu urodzilam ale mialam to samo.Mysle ze cie uspokoje to
      drenie powstaje od tego jak dziecko szarpie za pepowine.Moja coreczka tez tak
      robila i jest zdrowa.A wiem to napewno bo zlapalismy ja na tym z lekarzem na
      usg.Nic sie nie martw.Dzieciaczki tak sie bawia. Powodzenia
      • justina_w Re: drżenie dziecka 27.09.05, 19:35
        Bambinku - a czułaś to w różnych miejscach brzucha czy tylko w jednym. bo
        przecież pępowina jest umiejscowiona w łożysku w jednym miejscu. A czułaś to do
        końca ciąży czy było to chwilowe?
        • texus Re: drżenie dziecka 27.09.05, 22:23
          To drżenie jest zupełnie normalne tak jak i czkawka. Moja siostra miała już 4
          ciąże, ja jedną, moja koleżanka 2 i wszystkie odczuwałyśmy to samo.
          Niepotrzebnie się denerwujecie i nie rozumiem też reakcji co niektórych
          lekarzy.
          • emilko1 Re: drżenie dziecka 28.09.05, 17:06
            Mnie tez czasem drży wiec dzieki za slowa otuchy smile
    • bambinek Re: drżenie dziecka 28.09.05, 10:00
      powiem ci szczerze ze nie pamietam czy to bylo w jednym miejscu czy nie,ale
      mialam to do konca ciazy,a zaczelo sie od drugiego trymestru.
    • bambinek Re: drżenie dziecka 28.09.05, 16:12
      soory od 3 trymestru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka