Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów

30.09.05, 08:56
witajcie
jestem w 17 tc i mam ochote pofarbowac sobie wlosy bo wygladam jak strach na
wróblesmilea ostatni raz farbowalam wlosy dlugo przed c. slyszalam ze w
poczatkowych tygodniach to nie jest wskazane ale jak wyglada to w pozniejszym
czasie , czy jest jakas roznica miedzy farba do wlosow a szamponami
koloryzujacymi (bo ja szczerze mowiac tylko szamponow uzywalam do tej pory)
dzieki za odpowiedz i pozdrawiam mamusie smile
Obserwuj wątek
    • eps Re: farbowanie włosów 30.09.05, 08:59
      Mi lekarz zabronił w I trymestrze. Farbe już kupiłam i jutro ufarbuje włosy bo
      musze jak człowiek wyglądac (mam masę siwych włosów)
      • agakra Re: farbowanie włosów 30.09.05, 10:46
        a jesz owoce i warzywa? Jak jesz to pewnie wiesz, ze w nich jest tyle chemii, ze
        głowa mała. Moja mama prowadzi ekologiczny ogródek, same naturalne nawozy, bez
        chemi i jej pory są 3 razy mniejsze niż te w sklepie. Także z każdej strony
        jesteś nafaszerowana chemią. I to czy ty położysz farbę to już niewiele zmieni.
        • 27kate Re: farbowanie włosów 30.09.05, 12:12
          Jestem w 35tc i dwa razy farbowałam włosy. Zgadzam się z poprzedniczką, otacza
          nas tyle świństw że farba raczej nie zaszkodzi. Wybór oczywiście należy
          do ciebie. W pierwszej ciąży bardzo na siebie uważałam, nie farbowałam włosów
          itd. mimo to moja dzidzia miała wrodzoną wadę układu moczowego(ciąży nie
          donosiłam), teraz też na siebie uważam ale bez przesady...
    • aga162 Re: farbowanie włosów 30.09.05, 12:16
      ja się za tydzień wybieram do fryzjera i już nie mogę się doczekać. Też mam
      odrosty na maxa! Rozmawiałam z moją fryzjerką i uzgodniłyśmy, że będę dzielna i
      przez I trymestr wytrzymam bez farbowania, a potem położymy na włosy coś
      delikatnego i ziołowego. Tak, żeby trochę dmuchać na zimne.
    • simonkapl Re: farbowanie włosów 30.09.05, 13:15
      Mozna farbowac bez obaw.
    • falafala Re: farbowanie włosów 30.09.05, 13:34
      Ja spotkalam sie z teoria, ze powinno sie unikac farbowania w ciazy nie tyle ze
      wzgledu na chemie (co poniekad rowniez) co raczej ze wzgledu na mozliwy
      nieoczekiwany efekt. Choc sadze, ze to raczej dotyczy starszych produktow. Ale i
      tak ze zrobieniem trwalej czekam na koniec ciazy, bo nawet widze, ze mi sie
      strukura wlosow zmienila, a fryzjerka wie juz jaki plyn i ile czasu i ma zawsze
      normalnie dobre efekty, a teraz pewnie by znow wyszlo nie dokonca tak jakbym
      chciala.
    • egis1 Re: farbowanie włosów 07.10.05, 14:13
      up
      • patmak Re: farbowanie włosów 07.10.05, 14:24
        i to mi przypomina, że pora się pofarbować.... już chyba ze 2 miesiące nie
        farbowałam się... Pomyślcie tylko jak strasznie dużo byłoby uszkodzonych dzieci
        fryzjerek, gdyby farby były szkodliwe. W końcu nikt nie ma tyle do czynienia z
        faarbami co one.. albo takie np. manikiurzystki - cały dzień w oparach
        lakierów i zmywaczy.
    • ayek75 Re: farbowanie włosów 07.10.05, 14:22
      Spotkałam sie z opinią, że wszelkie farby mają wpływ tylko na sam włos (który
      jest martwy), a nie na cebulkę. Ponadto, nie ma możliwości, by tą drogą
      przeniknęły do naszego organizmu takie ilości szkodliwych związków, by mogło to
      zaszkodzić dziecku.
    • rudi_ruda Re: farbowanie włosów 15.10.05, 11:47
      Ja już farbowałam dwa razy. Raz bo szłam na wesele - na samym początku ciąży, i
      póżniej też. Za niedługo planuje znowu bo juz zaczynam fatalnie wyglądać. Mój
      ginekolog mi pozwolił. W świetnej książce "W oczekiwaniu na dziecko" też piszą,
      że raczej nie ma przeciwskazań bo obecnie farby nie zawierają tyle związków
      chemicznych, że mogłyby one zaszkodzic dziecku. A ja sobie myślę, że ważne jest
      też samopoczucie mamy w ciąży bo jak ma się wkurzać i dołować za każdym razem
      jak spojrzy w lustro i na swoje odrosty to chyba bardziej zaszkodzi tym
      dzidziusiowi. Ale decyzja należy do Ciebie...ACHA podobno lepiej unikać
      blondów, trwałej i prostowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka