Dodaj do ulubionych

Łóżeczko dla dzidziusia..

01.10.05, 08:34
Zastanawiacie się już może nad łóżeczkiem dla maluszka? A może macie już coś
upatrzonego w sklepie, lub już zakupionego?

Ja w tej kwestii jestem niezdecydowana. Na pewno nie chcę standardowego
łóżeczka ze szczebelkami, ponieważ nie podobają mi się one, na pewno uciążliwe
jest pochylanie się, aby wyciągnąć stamtąd malucha, no i w ogóle jestem na
nie. Mój mąż twierdzi, że wybrzydzam i że jeśli chcę, to on chętnie ustąpi i
przeniesie się spać do innego pokoju. Boję się jednak, że jak się na to
zgodzę, to straci na tym mój związek małżeński, bo mąż poczuje się
osamotniony, biedny, samotny, odepchnięty..

Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl to:
www.allegro.pl/show_item.php?item=65626430
i to:
www.allegro.pl/show_item.php?item=65186403
Obserwuj wątek
    • mija4walles Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 08:39
      alew lozeczko mozna tak ustawic ze nie trzeba sie bedzie tam schylac ja chyba
      bede chciala firmy vox www.vox.pl potem mozna z niego zrobic normalny tapczan
    • aaanulka Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 08:39
      Nio jak dla mnie obie te opcje nie są dla mnie.
      Ja jestem za standardowym łóżeczkiem. Z kołyski malec szybko wyrośnie smile
      a to bez jedngo boku napewno się sprawdzi ja nie moge takiego bop nie mam gdzie
      postawić. mały metraż hehesmile
      • n80 Re: Łóżeczko Pali 01.10.05, 17:14
        godne polecenia sa lozeczka firmy Pali maja system opuszczania bokow jedna
        reka..zgodze sie ze standardowe lozeczka nie sa zbyt ladne,ale jednak dla
        dziecka jset bezpieczne i po za tym rodzice tez musza miec troche
        prywatnosci...bo nie wyobrazam sobie by spalo z nami..A co bedzie jak podrosnie?
        Kazdy wg mnie musi miec swoje miesce...pozdrawiam serdecznie
      • n80 Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 17:15
        A jezeli chodzi o kolyski to slyszalam,ze jak sie dziecko przyzwyczai do
        chusiania to potem trzeba chusiac caly czas ... my z tego rezygnujemy...
    • mija4walles Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 08:41
      www.vox.pl/pl/meble.php?kat_id=6&subkat_id=60&lang=pl
      tam po prawej stronie masz dzieciecce i mozesz sobie obejrzec
      • pea_74 Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 09:02
        Jak dla mnie twoje pomysly nie sa najlepsze. Wydaje mi sie ze zwykle lozeczko
        jest najlepszym rozwiazaniem, sa przeciez 3 poziomy do regulacji wysokosci. A
        przeciez maluszek tez nie bedzie zawsze spal z wami w sypialni. Kolyska jest na
        2-4 m-ce.
        • koza_w_rajtuzach Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 09:18
          > Jak dla mnie twoje pomysly nie sa najlepsze. Wydaje mi sie ze zwykle lozeczko
          > jest najlepszym rozwiazaniem, sa przeciez 3 poziomy do regulacji wysokosci. A
          > przeciez maluszek tez nie bedzie zawsze spal z wami w sypialni. Kolyska jest na
          >
          > 2-4 m-ce.

No właśnie ja się boję tego, że dzidzia nie będzie chciała spać beze mnie..
          Słyszałam, że maluszek karmiony piersią raczej nie chce lulać z dala od matki.
          Gdyby tak było, to taki wózeczek-łóżeczko zawsze przyda się na dzień, choćby po
          to, żebym w dzień przy robieniu np. obiadu mogła maleństwo z łatwością
          przemieścić do kuchni i je obserwować. Natomiast doczepiane do łóżka sypialnego
          łóżeczko jest też dla mnie samej wygodne, ponieważ nie musiałabym nigdzie iść,
          żeby szkraba nakarmić. A takie najzwyklejsze w świecie łóżeczko ze szczebelkami
          mogłoby się nie przydać. Zresztą jakby dzidzia podrosła i uderzyła się kiedyś w
          te szczebelki, to musiałoby to naprawdę cholernie boleć sad.
          • mala.ela Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 11:09
            chyba troszkę przesadzasz wink jak się uderzy raz to na drugi będzie juz maluch
            uważał.

osobiscie nie wyobrażam sobie innego rozwiązania jak osobne łóżeczko dla
            dzidziusia, ze szczebelkami. Związek na 100% ucierpi jesli mąż wyniesie się
            spac do innego pokoju. Poza tym uwazam (z obserwacji znajomych którzy tak robia)
            że dziecko bardzo łatwo się przyzwyczaja do spania z kimś w duzym łóżku i
            mozesz miec problem z przestawieniem go potem na fakt, że to juz nie ono śpi z
            tobą a tata. Pomyśl: to będzie coś całkiem nowego dla niego!
    • zgalazka Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 11:16
      na szczebelki mozna kupic ochraniacz zeby dzidzius sie nie obijal zabardzo
      • deotyma11 Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 12:40
        Do drewnianego łóżeczka ze szczebelkami nie trzeba się schylać. Wystarczy kupić
        takie, które ma trzy poziomy ustawienia materacyka. Dokąd dziecko nie nauczy
        się siadać ustawia się poziom najwyższy, a najniższy kiedy maluch samodzielnie
        stoi. Wygodne są też wyjmowalne szczebelki (to już dla starszego malucha) bo
        dziecko może wyjść samodzielnie z łóżeczka w bezpieczny sposób. Jeżeli ktoś
        chce kołyskę to często do drewnianych łóżeczek są dostosowane bieguny, można je
        później zdjąć i łóżeczko przestaje być kołyską.
        • anulaaa Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 12:59
          dokładie-łóżeczka mają regulowaną wysokość,na szczeble się kupuje ochraniacz
          a...spanie z dzieckiem uważam za najbardziej hmm-pomysl niegodny polecania...
          pomyśl o tym,że potem jest bardzo cieżko dziecko nauczyć spać w łóżeczku a chyba
          nie chcesz spac bez meża kilka lat?
          poza tym te łóżeczko które pokazałąś:
          kołyska-na kilka miesiecy-wg mnie strata pieniędzy
          to drugie-to co że dziecko nakarmisz nie wstawajac ale dziecko musisz przewijać
          po lub przed jedzeniem wiec wstawanie cię i tak nie ominiewink
        • feliscat Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 13:04
          Ja też od początku wiedziałam, że nie chcę drewnianego łóżeczka z różnych
          względów, ale przede wszystkim dlatego, że będziemy często się przeprowadzać.
          Poza tym nie podoba mi się design tych łóek ze szczeblami. Dla mnie to takie
          graty. Zdecydowałam się na łóżeczko turyst. Arti. Zresztą dowiedziałam się o
          nim własnie z forum Niemowlę. Ludzie bardzo je chwalili. I chociaż mieszkam za
          granicą wybrałam jeden z modeli (tańszy, ale ma 2 poziomy, moskitierę, płozy -
          można zrobić kołyskę) i teraz muszę tylko zorganizować transport. Ale myślę, że
          warto.
          Pozdrawiam
          • koza_w_rajtuzach Re: Łóżeczko dla dzidziusia.. 01.10.05, 16:13
            Dzięki za podsunięcie pomysłu.. Myślę, że łóżeczko turystyczne nie jest takim
            najgorszym rozwiązaniem smile.

Wiem, że w zwyczajnym łóżeczku są różne poziomy, można nałożyć ochraniacze,
            dzięki którym szkrab się nie uderzy, ale tak naprawdę to ja nie chcę takiego
            łóżka bo nie... Nie umiem znaleźć jakichś sensownych argumentów dlaczego mi nie
            odpowiada. Nie podoba mi się i nie wzbudza mojej sympatii, to wszystko. Sama bym
            nie chciała spać za kratami uncertain. A poza tym to te łóżka takie szpetne są..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka