miloiwo 05.10.05, 21:04 kochane, od dwoch dni czuję niektóre ruchy maluszka w dziwny sposób - jakby wewnątrz pochwy (głęboko, blisko szyjki macicy). Nie przeszkadza mi to, ale czy to normalne? Czułyście tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: kopanie maluszka 05.10.05, 21:35 nie-takich nie czułam dopiero kiedy dziecko się niedawno odwróciło goową w dół to czuję taki ucisk... wczesniej czułam takie ukłucia w pochwie ale lekarz mi mówił,żę to przez ucisk macicy to już 31tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: kopanie maluszka 05.10.05, 21:49 To chyba nie są ruchy dzidziusia. Ja je odczuwam owszem nisko, w dole brzucha, ale nie odnoszę wrażenia, że to w pochwie. Wrażenie jest jakby taka pływająca rybka smyrała ogonkiem w brzuch od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
miloiwo Re: kopanie maluszka 05.10.05, 22:03 ja też czuję takie rybki - ale to gdzieś w brzuszku Tak sobie myśle że dzidzia kopie w co ma naokoło siebie przecież w tę część ściany macicy, która jest blisko szyjki tez kopie, może to to? sama nie wiem co myśleć, napiszcie jeszce jak wam coś przyjdzie do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
adanko77 Re: kopanie maluszka 05.10.05, 22:13 to na pewno kopniaczki-ja je czuje (wlasnie teraz mnie tak kopie hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: kopanie maluszka 06.10.05, 09:16 Napiszcie dziewczyny czy to prawda ze jeśli łożysko mam na przedniej scianie macicy to póxniej poczuje ruchy dzidzi? co prawda jestem dopiero w 14tc ale juz nie moge sie doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: kopanie maluszka 06.10.05, 09:18 ja mam jednego ale moja koleżanka teżm miała 2. Jako prowadzącego podala tego prywatnie bo stwierdziła że do przychodni chodzi po to żeby za badania nie płacic. Odpowiedz Link Zgłoś
moniszek1 Re: kopanie maluszka 06.10.05, 09:21 ja to wlasnie tak czasem czuję. Nawet pytałam lekarza, czy to jest mozliwe, powiedzial, że tak i że bardzo precyzyjnie to okresliłam - kopanie w szyjkę macicy z takim "pradem" wdłuz pochwy, dosyć bolesne. Moje dziecko jest dość nisko usadowione, to podobno dlatego. Co do lozyska na przedniej ścianie i pozniejszych ruchów - mam lozysko na przedniej, a ruchy zaczęłam odczuwać ok. 21 tc i to w samym dole brzucha. Nie wiem czy to pożno, czy nie. W pierwszej ciąży raczej normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miloiwo Re: kopanie maluszka 06.10.05, 17:29 ... moniszek - dzięuję, doświadczenia innych budują i uspakajają cczyli moge podejżewać że dzidzia jest nisko usadowiona, a i jeszce dodam, że mam przodujące łożysko (informacja sprzed 2 tygodni). Może przesunęło się we włąsciwą stronę - na górę - i teraz mocniej czuję te ruchy przez ściany macicy w stronę pochwy. Kurde jakie sformułowania hihihhihi.... Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
wieloszka Re: kopanie maluszka 06.10.05, 18:51 u mnie podobnie, z biegiem ciąży bywa to nieprzyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
tobiaszatko Re: kopanie maluszka 06.10.05, 19:46 Hej dziewczyny!Ja też mam łożysko na przedniej ścianie macicy.Lekarz uprzedzał mnie że mogę słabiej czuć ruchy niż inne ciężarne oraz że wydarzy się to później niż zwykle. Czytałam ze noralnie pierwsze ruchy można odczuć między 16- 22 tygodniem. Ja pomimo łożyska pierwszy ruch zauważyłam już pierwszego dnia 18- tego tygodnia. Podobno wpływ na to ma sylwetka przyszłej mamy )) Odpowiedz Link Zgłoś